וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט תאנים וקרם שקדים

תומר אגאי, בשיתוף סוגת

13.9.2017 / 14:24

טארט במילוי קרם שקדים, משובץ תאנים מקורמלות. קינוח חגיגי, מרשים ועונתי. סיום מושלם לארוחת החג

טארט תאנים של תומר אגאי. נמרוד סונדרס,
טארט תאנים של תומר אגאי/נמרוד סונדרס

לא חייבים לקנח את ארוחת ראש השנה עם עוגת דבש, ואפילו לא עם עוגת תפוחים. השף תומר אגאי, ממסעדת סנטה קתרינה מציע לכם ללכת על קינוח קצת אחר, ולא פחות מרשים. את התאנים הנפלאות, שזוהי תקופתן היפה, הוא משבץ בטארט שקדים נהדר, ואם זאת לא דרך נפלאה לסיים ארוחה ולפתוח שנה, אנחנו לא יודעים מה כן.

טארט תאנים וקרם שקדים

מתכון מאת: תומר אגאי

30 דקות עבודה,90 דקות סה"כ,דרגת קושי בינונית,תבנית עגולה בקוטר 22/24 ס"מ בעלת שוליים נמוכים
טארט תאנים של תומר אגאי. נמרוד סונדרס,
טארט תאנים של תומר אגאי/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • לבצק פריך שקדים

    • 150גרםחמאה בטמפ' החדר
    • 95גרםאבקת סוכר (3/4 כוס)
    • 1ביצה
    • 1מקל וניל קטן (רק הזרעים שבתרמיל) או מעט תמצית וניל איכותית
    • קורטמלח
    • 30גרםאבקת שקדים (1/3 כוס)
    • 250גרםקמח קסם עם שמרים, מנופה (3/4 1 כוסות)
  • לקרם שקדים

    • 210גרםאבקת שקדים (1/2 2 כוסות)
    • 165גרםאבקת סוכר (1/3 1 כוסות)
    • 45גרםקורנפלור (1/3 כוס)
    • 165גרםחמאה
    • 2ביצים
    • 140גרםשמנת (1/2 כוס + כף)
    • 25גרםרום (1/2 1 כפות)
  • לטופינג:

    • 5-6תאנים
    • 2-3כפיותסוכר חום
  • לעיטור

    • אבקת סוכר

אופן ההכנה

איך מכינים טארט תאנים וקרם שקדים?

  • 1
    הכנת הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד את החמאה עם אבקת הסוכר עד שמתקבל מרקם קרמי מעט. מוסיפים את הווניל והביצה וממשיכים לערבל עד לקבלת מסה הומוגנית. מוסיפים את אבקת השקדים והמלח ולבסוף את הקמח עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  • 2
    מרדדים את הבצק הקר לעובי של כ-2-3 מ"מ, כך שיהיה גדול מעט משטחה של התבנית (מומלץ לרדד בין שני ניירות אפייה). מניחים את הבצק בתחתית התבנית, מצמידים לשולי התבנית ובעזרת סכין חותכים את החלקים המיותרים. מקפיאים ל-10 דקות.
  • 3
    בינתיים מכינים את קרם השקדים: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה עם אבקת הסוכר ואבקת השקדים. מוסיפים את הביצים בהדרגה, את השמנת והרום ולבסוף את הקרונפלור. ממשיכים לערבל עד לקבלת קרם חלק.
  • 4
    מחממים תנור ל-150 מעלות. מוציאים את התחתית מהמקפיא ומוזגים את הקרם עד ל-3/4 גובה הדפנות של התבנית.
  • 5
    חוצים את התאנים לרוחב ומסדרים על פני הקרם כך שהחלק החתוך והיפה פונה כלפי מעלה.
  • 6
    מפזרים מעל התאנים את הסוכר החום באופן אחיד ומכניסים לתנור שחיממנו מראש' למשך 40 דקות, עד שמתקבלת עוגה זהובה, יציבה ויפה.
  • 7
    לפני ההגשה ניתן לפדר את השוליים באבקת סוכר.
תומר אגאי, בשיתוף סוגת

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully