וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הבוחשת: עוגה זריזה לאופה המתחיל

12.12.2013 / 13:14

מחפשים מתכון לעוגה שקל להכין? הקונדיטורית מיכל בוטון אופה עוגה בחושה עסיסית ומהירה עם פירות העונה ויוגורט בציפוי שטרויזל חמאתי

צילום: עידו שחם בימוי: בת גולן עריכה: אמיר קוטיגרו

עוגת פירות, יוגורט ושטרויזל

חומרים (לרינג בקוטר 28 סנטימטר)
לבסיס

2/3 כוס סוכר
2 ביצים
160 מ"ל יוגורט עיזים
1/4 1 כוסות קמח
5 גרם אבקת אפיה (כפית וחצי)
100 גרם חמאה מומסת
8 תאנים מחולקות לרבעים (אפשר להחליף את התאנים ב-5 משמשים מחולקים לרבעים, 3 אפרסקים מחולקים לשמיניות, 8 תותים גדולים חתוכים לרבעים, או 3 אגסים מבושלים ביין מחולקים לשמיניות)

לשטרויזל
50 גרם סוכר
50 גרם קמח
40 גרם חמאה מומסת או שמן צמחי (שמן עושה את השטרויזל פריך יותר וחמאה נותנת טעם חלבי יותר)


אופן ההכנה:
1. מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כ-5 דקות במיקסר.

2. מוסיפים את יוגורט העזים לתערובת, מנמיכים את מהירות המערבל ומקפלים פנימה את הקמח, אבקת האפייה ולסיום את החמאה המומסת.

3. שופכים את התערובת לתוך רינג בקוטר 28 סנטימטרים, כשהוא משומן ומקומח.

4. מפזרים מעל הבלילה בנדיבות את התאנים או כל פרי אחר שנבחר.

5. מערבבים את רכיבי השטרויזל יחד עד ליצירת פירורים בצקיים מוצקים.

6. מפוררים את השטרוייזל מעל העוגה לפני האפייה.

7. מכניסים לתנור מחומם בטמפרטורה של 170 מעלות למשך חצי שעה.

מדריך הבישול: כל הסודות לעוגה בחושה מושלמת
עוד מתכונים לעוגות בחושות עם פירות
מתכון להרישתו לוז': עוגת סולת טוניסאית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully