וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פרוזן סטייל: מקפא סמי-פרדו עם קרמל אגוזי לוז

17.6.2016 / 6:31

ככל שהימים חולפים, נוכחותו של חום הקיץ הופכת יותר ויותר מורגשת וכל האמצעים לקרר את עצמנו כשרים. נעמה נויהאוז בוחרת לעשות את זה בצורה אלגנטית ומענגת, עם מקפא סמי- פרדו שמנתי עם שזיפים חמצמים וקרמל אגוזי לוז

מקפא סמפי פרדו על מקל עם שזיפים ואגוזי לוז מקורמלים של נעמה נויהאוז. נמרוד סונדרס,
ביסים קרירים ומענגים. מקפא שמנת, שזיפים וקרמל אגוזי לוז על מקל/נמרוד סונדרס

איך אנחנו לא מוצאים אותו?! השתגעתי. חפרתי בחול כמו כלב. את כל החוף הפכנו, אחי אריק ואני, והזענו כבר בריסים, גם בגלל החום הכבד וגם מהלחץ של המבט. אפילו בשיא הקיץ לאבא היה מבט פלדה מקפיא עם דוק של עלבון. רק אתמול תפס אותי מציצה למלתחות של הגברים ונזף בי קשות. אסור שתהיה לי עוד פאשלה. הוא יושב לו שם עכשיו, מזיע עם כל החברים שלו בניחוח ערק ורשתות קרועות וכולם מחכים לאבטיח הקר שאמור לבקוע מהחול.

הלא רק הבוקר, אחרי שסופסוף הוסמכתי לתפקיד המיוחל של קוברת האבטיח, נשאתי את הפרי הלוויתני בזרועותי הצנומות לנקודה מסוימת בחוף בה החול יבש מלמעלה ולח מאד בעומקו. חפרתי בור של מקצוענים, שעובדים באדמה מגיל אפס והטמנתי את האבטיח. כיסיתי אותו טוב טוב בחול קריר ודחוס וסימנתי את המקום (על מנת שלא אשכח היכן הוא קבור כמובן) בצדף יפה במיוחד. הישועה הגיעה כשאריק פתאום קלט את האבטיח צף ומפליג לים הפתוח, זינק למים ומשה אותו משם. חזרנו גאים, אך רצוצים למאהל האהוב שלנו.

נסיעות לחו"ל בחופש הגדול, או בכלל, היו לילדים אחרים. לנו היתה את החופשה השנתית בחוף טנטורה. בתנאי שדה, עם רוח שעושה לך אזני המן, הקמנו בכל שנה בחופש הגדול מאחז מפואר שכלל מטבח מרכזי עם מקרר, טרנזיסטור ושולחן אוכל ארוך עם ספסלים בצידיו - שם, בצל, בילינו את רב היום צופים במבוגרים משחקים שש בש, מפצחים גרעינים, מעשנים ושותים קפה וערק. תפקידינו היה, בין היתר, לשרת אותם ותוך כדי כך הזדמנה לנו הצצה נדירה לחיי מבוגרים בכלל ושל הורינו בפרט.

אהבתי מאד לעזור לאמי ולאחיותי הגדולות להכין אוכל במטבח המאולתר שלנו בים. בין שקשוקה לסלט ירקות טרי ורענן שהכנו בכל בוקר, בין הביצים הקשות החומות לקבב של הצהריים - עסקנו כל העת בלשטוף כלים או ירקות, לדבר ולצחוק. ישנו באוהל מפואר שההורים קנו באמריקה, עם חדר להם וחדר לנו הילדים. הרגיש לי מוזר ונעים לישון ליד משפחתי. עצמתי עיניים ונרדמתי באוהל לקול המיית הגלים עם הרגשה של בית בלב.

אחרי כחודש על החוף, כשאנחנו נראים ומריחים כמו גחלים, קופל המאהל על עגלת הטרקטור ונפרדנו מטנטורה עד לחופשה הגדולה בשנה הבאה. יכולתי אז רק לחלום על קינוח קריר כמו זה שהכנתי לכם היום. מקפא סמי-פרדו (חצי-קפוא) של שמנת, שזיפים וקרמל אגוזי לוז מומלחים.

מקפא סמפי פרדו על מקל עם שזיפים ואגוזי לוז מקורמלים של נעמה נויהאוז. נמרוד סונדרס,
ואפשר גם בתבנית. אותו מקפא בצורת הגשה שונה/נמרוד סונדרס

מצרכים

עבור 2 תבניות אינגליש קייק או לכ- 20 כוסיות קטנות

לפרלין אגוזי לוז:
150 גר סוכר (3/4 כוס)
3 כפות מים
200 גר אגוזי לוז קלויים מומלחים (מהפיצוציה) ומנוקים מהקליפה החומה הדקה (טיפ מגבת בתמונות)

לסמיפרדו:
4 ביצים מופרדות (גודל L)
70 גרם סוכר (1/3 כוס)
1 כפית תמצית וניל טהור (מחית עם זרעים עדיפה)
1/2 כפית מלח
1/2 ליטר שמנת מתוקה להקצפה 38%
300 גרם שזיפים אדומים (כ-10 יח') מגולענים וחתוכים לקוביות
יתרת פרלין טחון

בשבוע שעבר

חגיגה קייצית של גבינה ונקטרינות בין דפי פילו

לכתבה המלאה

אופן ההכנה

1. הפרלין: שמים את הסוכר והמים בסיר על אש נמוכה ומבשלים עד שמתקבל קרמל זהוב.

2. מוסיפים את אגוזי הלוז ומערבבים עד שהם מצופים בקרמל. שופכים את האגוזים המקורמלים על גבי נייר אפיה ומשטחים מעט. לאחר שהתקררו לחלוטין, שוברים לחתיכות וטוחנים במעבד מזון לפירורים.

3.מרפדים את התבניות בניילון נצמד גדול בהרבה משטח התבנית על מנת לאפשר עיטוף המקפא גם מלמעלה. בכוסיות אין צורך בניילון. מפזרים מעט פרלין טחון בתחתית התבניות/הכוסיות, ושומרים את היתרה לסמיפרדו ולקישוט הקינוח לפני ההגשה.

4. הסמיפרדו: במיקסר עם מקצף או ביד בעזרת מטרפה מערבבים במהירות חלמונים, סוכר ותמצית וניל כ-5 דקות עד שהקצף חיוור ותפוח והסוכר נמס.

5. במיקסר עם מקצף או ביד בעזרת מטרפה מקציפים במהירות שמנת מתוקה לקצפת רכה אך יציבה (לא נוזלית).

6.את השזיפים מעבדים במעבד מזון למחית חלקה. מסננים ושומרים רק את המחית הנקיה מקליפות.

7. במיקסר עם מקצף או ביד בעזרת מטרפה מקציפים במהירות חלבונים ומלח לקצף מבריק ויציב. כ-3 דקות במיקסר.

8. מוסיפים לקערת החלמונים המוקצפים את מחית השזיפים ויתרת הפרלין הטחון ומערבבים בתנועות קיפול. מקפלים פנימה גם את השמנת המוקצפת ולבסוף את החלבונים המוקצפים.

9. שופכים לתבניות/לכוסיות (ניתן להוסיף מקלות בכוסיות ולעטר במעט פרלין) עוטפים בניילון וומכניסים למקפיא ללילה או 4 שעות לפחות.

10. מוציאים מהמקפיא כרבע שעה לפני ההגשה.הופכים את הסמיפרדו על גבי צלחת ההגשה וחותכים למנות בסכין חלקה טבולה במים חמים.ניתן לעטר בפירות טריים, רוטב פירות יער, גרידת לימון, פרלין קצוץ, אגוזים קלויים או שוקולד מומס.

טיפ:
ברגע שהמקפא הפשיר, לא ניתן להקפיאו שנית ולהנות ממנו באותה המידה. עדיף לחסלו.

טריק לקילוף אגוזי הלוז-עוטפים במגבת ומשפשים להסרת הקליפה החומה הדקה

מקפא סמפי פרדו על מקל עם שזיפים ואגוזי לוז מקורמלים של נעמה נויהאוז. נעמה נויהאוז, מערכת וואלה!
מקפא סמפי פרדו על מקל עם שזיפים ואגוזי לוז מקורמלים של נעמה נויהאוז/מערכת וואלה!, נעמה נויהאוז

מבשלים סוכר ומים לקבלת קרמל זהוב

מקפא סמפי פרדו על מקל עם שזיפים ואגוזי לוז מקורמלים של נעמה נויהאוז. נעמה נויהאוז, מערכת וואלה!
מקפא סמפי פרדו על מקל עם שזיפים ואגוזי לוז מקורמלים של נעמה נויהאוז/מערכת וואלה!, נעמה נויהאוז

מוסיפים את אגוזי הלוז ומערבבים עד שהם מצופים בקרמל

מקפא סמפי פרדו על מקל עם שזיפים ואגוזי לוז מקורמלים של נעמה נויהאוז. נעמה נויהאוז, מערכת וואלה!
מקפא סמפי פרדו על מקל עם שזיפים ואגוזי לוז מקורמלים של נעמה נויהאוז/מערכת וואלה!, נעמה נויהאוז

לאחר שהתקררו לחלוטין, שוברים לחתיכות וטוחנים במעבד מזון לפירורים

מקפא סמפי פרדו על מקל עם שזיפים ואגוזי לוז מקורמלים של נעמה נויהאוז. נעמה נויהאוז, מערכת וואלה!
מקפא סמפי פרדו על מקל עם שזיפים ואגוזי לוז מקורמלים של נעמה נויהאוז/מערכת וואלה!, נעמה נויהאוז

מרפדים תחתית תבנית עטופה בניילון נצמד

מקפא סמפי פרדו על מקל עם שזיפים ואגוזי לוז מקורמלים של נעמה נויהאוז. נעמה נויהאוז, מערכת וואלה!
מקפא סמפי פרדו על מקל עם שזיפים ואגוזי לוז מקורמלים של נעמה נויהאוז/מערכת וואלה!, נעמה נויהאוז

אם שמים בכוסיות, תוקעים מקל במרכז ומקשטים באגוזי הלוז הטחונים

מקפא סמפי פרדו על מקל עם שזיפים ואגוזי לוז מקורמלים של נעמה נויהאוז. נעמה נויהאוז, מערכת וואלה!
מקפא סמפי פרדו על מקל עם שזיפים ואגוזי לוז מקורמלים של נעמה נויהאוז/מערכת וואלה!, נעמה נויהאוז
נעמה נויהאוז

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    2
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully