וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הקיץ כבר כאן: פיש אנד צ'יפס בוליוודי

14.5.2017 / 10:20

אין זמן טוב יותר מהקיץ בשביל להתענג על מנה של פיש אנד צ'יפס. שירה עזרא קיסוס, מחליפה את הבלילה הקלאסית בטאץ' הודי של ג'ינג'ר, שום, צ'ילי ותבלינים ועוטפת הכל בקמח חומוס

פיש אנד צ'יפס בסגנון הודי. דרור עינב
קליל יותר ובוליוודי יותר. פיש אנד צ'יפס הגרסה ההודית/דרור עינב

פיש אנד צ'יפס היא מנה כיפית שמתאימה בול לימי הקיץ שהולכים ומשתלטים על חיינו במהירות. שירה עזרא קיסוס מחליטה להוסיף למנה הבריטית הידועה את הטאץ' ההודי שלה ומחליפה את בלילת הקמח והביצים הכבדה במשרה של ג'ינג'ר, שום, צ'ילי ותבלינים ועוטפת את הכל בקמח חומוס.

לצד הדג היא מטגנת קוביות תפוחי אדמה עם הקליפה ומתבלת בכורכום, מלח ופלפל שחור. את הפיש אנד צ'יפס היא ממליצה לטבול בצ'אטני מנגו או במטבל יוגורט הודי (ראיטה). את תבלין האג'ואן ההודי שהיא מוסיפים למשרה ניתן להשיג בחנויות התבלינים והוא עוזר מאוד למערכת העיכול. אם לא השגתם, אפשר גם בלעדיו.

המרכיב הסודי: עוגיות ננקטאי הודיות ללא גלוטן
בא לי טאלי: ארוחה הודית בארבע ידיים
אוניון בהג'ה: לביבות בצל הודיות

פיש אנד צ'יפס בסגנון הודי. דרור עינב
מושלם ליד בירה קרה. פיש אנד ציפס בטעמים הודיים/דרור עינב

מצרכים:

ל-4-5 סועדים

800 גר' דג קוד ללא עצמות חתוך לרצועות בגודל 3X10 ס"מ (ניתן להשתמש בכל דג לבן ובשרני)

למשרה:
4 שיני שום
חתיכת ג'ינג'ר טרי
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
מיץ מלימון אחד
1/4 כפית אבקת צ'ילי חריף
1/2כפית כמון גרוס (עדיף טרי שנטחן במקום)
1/2 1 כפות מים
1/4 כפית אג'ואן (תבלין הודי, לא חובה)
1 כוס קמח חומוס (200 גר') לא קלוי

לצ'יפס:
5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
כורכום
מלח ופלפל שחור

שמן עמוק לטיגון

להגשה:
מטבל יוגורט
או צ'אטני מנגו (ניתן לקנות, מתכון יש כאן)

עוד באותו נושא

לכל שעה ביום: דוסה הודית ללא גלוטן

לכתבה המלאה
פיש אנד צ'יפס בסגנון הודי. דרור עינב
התיבול שעושה את ההבדל/דרור עינב

אופן ההכנה:

1. המשרה לדג: מכניסים יחד את כל חומרי המשרה למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת משחה.

2. מערבבים את קוביות הדג במשרה ומכניסים למקרר למשך 2-3 שעות.

3. מוציאים את הדג מהמקרר, מוסיפים את קמח החומוס ומשהים 15- 20 דק'.

4. הצ'יפס: בסיר עם שמן עמוק מטגנים את תפוחי האדמה על אש בינונית (160 מעלות) עד שהם מתרככים. מוציאים מהשמן ומחכים שיתקררו 7 דק' בערך.

4. מטגנים את קוביות הדג באותו שמן עד הזהבה.

5. מכניסים שוב את תפוחי האדמה לטיגון עד הזהבה עמוקה.

6. מוציאים את הצ'יפס מהשמן, מפזרים מעט כורוכום, מלח ופלפל שחור ומגישים עם הדג ומטבל יוגורט או צ'אטני מנגו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    3
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully