וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בומבה של חמץ

13.4.2004 / 15:25

השף מנה שטרום נרגע מהפסח עם כמה מהבצקים החביבים עליו ומציע ארוחה של פוקצ'ות מלוחות ומתוקות, פנזרוטי, ירקות קלויים, פנה מלנזנה וסלט חורף-אביב שמרטיב את הפה

הצעה לארוחת שחיתות עתירת חמץ מאת השף מנה שטרום, שף מוביל ויועץ קולינרי לקייטרינג khs, קייטרינג עילי מבית קייטרינג השרון.

פנזרוטי

הפנזרוטי הוא מאכל רחוב שמקורו בנאפולי, ניתן למלא אותו בכל מיני דברים טובים כמו גבינה, גבינה עם שינקן ואפונה ועוד.

חומרים לבצק:
1 ק"ג קמח
8 ביצים
50 גר' מלח
50 גר' סוכר
150 גר' חמאה
200 גר' פירה תפוחי אדמה
80 גר' שמרים טריים

חומרים למילוי:
200 גר' גבינת ריקוטה
100 גר' גבינת מוצרלה מגורדת
20 גר' גבינת פרמז'ן מגורדת
3 חלמוני ביצה
בזיליקום קצוץ

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים היטב. מניחים ונותנים לבצק לתפוח.

2. מערבבים את כל חומרי המלית.

3. מרדדים את הבצק, מסמנים עיגולים ומניחים במרכז כל עיגול מילוי גבינה. מכסים בשכבה נוספת של בצק, קורצים את העיגולים ומהדקים היטב.

4. מטגנים בשמן עמוק ומגישים.

פוקצ'ה ביתית

לפוקצ'ה יש פוטנציאל להיות האטרקציה המרכזית באירוח, יחד איתה אידיאלי להגיש ירקות קלויים.

חומרים לבצק פוקצ'ה (למעשה בצק פיצה):

1 ק"ג קמח
15 גרם שמרים יבשים
1 כף מלח
1 כף סוכר
1/2כוס שמן זית משובח
כ-2 כוסות מים קרים לפי ספיגת הבצק

אופן ההכנה:

1. מערבבים את החומרים, מוסיפים את המים באיטיות עד לקבלת בצק.

2. לשים את הבצק כעשר דקות, מקמחים ועוטפים במטלית לחה. מתפיחים את הבצק כשעה.

3. לאחר שהבצק תפח, לשים אותו מעט כדי להוציא אוויר ומחלקים לשישה חלקים. יוצרים כדור מכל חלק ועוטפים בניילון נצמד. מצננים במקרר לפחות שעתיים.

4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים בטמפרטורת החדר כשעה לפני רידודו. מרדדים ומורחים את הבצק בשמן זית ומפזרים מלח גס ועשבי תיבול.

5. אופים כעשר דקות בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות עד להשחמה מלאה.

ירקות קלויים

ליד הפוקצ'ה אפשר להגיש גם ירקות קלויים:

כרובית
את הכרובית מפרקים לפרחים קטנים בעזרת סכין קטנה.
מערבבים עם שמן זית, מלח (רצוי גס) ואופים בתנור בחום של 220 עד להשחמה. מיד כשמוצאים מהתנור מתבלים ברוזמרין או בטימין.

בטטה עם רוזמרין
פורסים את הבטטה לאורכה (אם היא גדולה גם לרוחבה), פורסים מכל חלק פלחים משולשים. מסדרים על תבנית משומנת בשמן זית, מפזרים מעט מלח (רצוי גס) ומעט שמן. אופים בתנור בחום של 220 עד להשחמה. מיד כשמוצאים מהתנור מתבלים במעט חומץ בלסמי, שמן זית ורוזמרין טרי.

חצילים
למתכון זה אפשר להשתמש בחצילים ננסיים חצויים, או לפרוס חציל גדול כמו שפרסנו את הבטטה. מעל החציל מפזרים מלח (רצוי גס), מזליפים שמן זית ואופים בתנור בחום של 220 מעלות עד להשחמה. מיד כשמוצאים מהתנור מתבלים במעט חומץ בלסמי, שמן זית ואורגנו טרי.

זוקני
את הזוקיני (קישוא בצבע ירוק חזק) חותכים לעיגולים. במחבת גדולה מחממים שמן זית ושום פרוס. מקפיצים את הקישואים באש גבוהה עד להשחמתם, מוסיפים מעט יין לבן , מלח ופלפל. מתבלים במעט נענע קצוצה.

פלפלים קלויים עם אורגנו
את הפלפלים חותכים לרצועות (ניתן להשתמש בפלפלים מכל הצבעים) מערבבים היטב עם שמן זית, מלח, שום ואורגנו. אופים בחום גבוה עד להשחמה מוחלטת. מיד כשמוצאים מהתנור מוסיפים חומץ בלסמי ואורגנו טרי.

sheen-shitof

עם הנחה בלעדית

השיער נושר? מכשיר הפלא האמריקאי ישים לזה סוף במהירות

בשיתוף HairMax

סלט שומר ותפוזים

שומר הוא ירק אביבי ומרענן, תפוזים נותרו עדיין מהחורף והשילוב ביניהם הוא בדיוק נקודת התפר בין החורף לאביב.

חומרים:
2 ראשי שומר
מיץ משני תפוזים
פלחי תפוז אחד
חבילה עלי בייבי
1/2 כוס שמן זית
מיץ מחצי לימון
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. חוצים ופורסים את השומר לפרוסות דקות, מערבבים עם פלחי התפוז.

2. מערבבים את מיץ התפוזים, מיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל.

3. יוצקים את הנוזלים על השומר ומערבבים היטב.

4. מומלץ להשאיר במקרר שש שעות ואז לסדר על כל צלחת עלי בייבי ולהניח מעל את הסלט.

פנה מלנזנה

חומרים:
500 גר' פנה
2 כוסות רוטב עגבניות בסיסי
2 שיני שום
חציל חתוך לקוביות
שמן זית
פטרוזיליה קצוצה
גבינת מוצרלה מגורדת (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן ובנתיים מכינים את הרוטב.

2. מחממים במחבת את רוטב העגבניות. במקביל מטגנים בטיגון עמוק את קוביות החצילים ומוסיפים לרוטב. כותשים את שיני השום ומוסיפים לרוטב יחד עם הפטרוזיליה. ממליחים ומוסיפים מעט מוצרלה מגורדת (אם רוצים).

3. מיד כשהפסטה מוכנה מוסיפים אותה לרוטב ומערבבים יחד דקה נוספת.

הצעה לרוטב עגבניות

חומרים:
עגבניה חתוכה לקוביות
כוס עגבניות מבושלות ומרוסקות
שן שום
שמן זית

אופן הכנה:

מחממים במחבת שמן זית ושום, כשהשמן חם מאד מוסיפים את העגבניות ומבשלים על אש קטנה כ-2 דקות. מגבירים את האש ומוסיפים את העגבניות המרוסקות. מבשלים כשתי דקות נוספות. ממליחים לפי הצורך.

פוקצ'ה תפוחים לקינוח

חומרים:
בצק עלים
תפוח עץ – גרנד
סוכר חום

אופן ההכנה:
1. מרדדים את בצק העלים ומחלקים לריבועים.

2. מסדרים על תבנית, רצוי על גבי נייר אפייה.

2. מסדרים בשתי שורות פרוסות דקות של תפוחים ומפזרים מעל סוכר חום.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות משך עשר דקות.

מומלץ להגיש עם כדור גלידה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully