וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פס אובר

27.4.2005 / 16:32

חברי פורום וואלה! אוכל לא מפסיקים להחליף מתכונים וגם בפסח יש להם אחלה סחורה. לחמניות פסח, צימעס צ'יק צ'ק, שבלולי מצה-פיצה, חרמזלעך ועוד

החברים בפורום התפנו מבישולי סדר פסח כדי להחליף מתכונים כשרים לפסח.

לחמניות לפסח

מתכון של קיצי מפורום וואלה! אוכל

1 כוס מים
1/3 חבילה מרגרינה
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 ½ כוסות קמח מצה
5 ביצים

1. מרתיחים את כל החומרים ומוסיפים קמח מצות וביצים (אחת אחת).

2. מעצבים לחמניות ואופים 70 דקות בחום בינוני 180 מעלות.

המלצה: להכפיל כמויות.

עוד לחמניות פסח

מתכון של אמא של מוטי בראון מפורום וואלה! אוכל

100 גר' מרגרינה
½ כוס מים
2 כוסות קמח מצה
5 ביצים
אפשר 1 כפית סוכר כמו במתכון של קיצי

1. מרתיחים 1/2 כוס מים עם המרגרינה ומעט מלח.

2. מוסיפים לאט לאט 2 כוסות קמח מצה.

3. מוסיפים לתערובת 5 ביצים, כל ביצה בנפרד ובוחשים היטב. נותנים לבלילה לנוח חצי שעה לפני האפייה

4. אופים בחום בינוני עד השחמה.

שבלולי מצה-פיצה

מתכון של סמדר מפורום וואלה! אוכל
גיוון נוסף למצה בריי הקלאסית. הילדים שבחבורה שמחו מאוד ואפילו הגדולים יותר לא הסתירו את הנאתם. זו בעצם בלילה של מצה בריי, אפויה ומגולגלת כרולדה, ממולאת וחתוכה כמו שבלולים. ככה אפשר אפילו לחסוך בטיגונים. צריך יותר מזה?

5 מצות
1 כוס חלב
5 ביצים
½ כפית מלח

5-6 כפות רוטב פיצה
1 כוס זיתים קצוצים
200 גרם גבינה צהובה מגוררת

להברשה: 25 גרם חמאה מומסת

1. שוברים את המצות וטוחנים אותן במעבד מזון לפירורים בגודל קוואקר בערך.

2. שמים את פירורי המצות בקערה, שופכים עליהם כוס חלב ומשהים כ-20 דקות לספיגה.
טורפים את הביצים ומוסיפים למצות. מוסיפים את המלח ומערבבים לבלילה אחידה.

3. בתבנית שטוחה גדולה מרופדת בנייר אפייה משטחים את הבלילה בשכבה דקה.

4. אופים בתנור שחומם לחום בינוני 180° במשך 5-6 דקות עד התייצבות (לשמור לא לייבש בשלב הזה).
מוציאים מהתנור ומגלגלים את המאפה עם הנייר (כמו רולדה). משהים כך לקירור מספר דקות.

5. מקלפים ומורידים את הנייר, פותחים את המאפה ומורחים את רוטב הפיצה. מפזרים את הזיתים ו-¾ כמות הגבינה ומגלגלים לגלילה מהודקת.

6. חותכים את הגלילה לפרוסות בעובי כ-½ 1 ס"מ ומניחים על נייר אפיה בתבנית על צד החתך בצפיפות שתימנע מהשבלולים להיפתח.

7. מברישים את השבלולים בחמאה מומסת ואופים בתנור שחומם לחום גבוה 220° כ-10-15 דקות עד שישחימו מעט. 2 דקות לפני תום האפייה זורים על השבלולים את שארית הגבינה הצהובה.

הערות: על פי אותה טכניקה אפשר למלא במילויים אחרים

sheen-shitof

עוד בוואלה!

זה כל כך טעים ופשוט: מתכון לבננות מקורמלות

בשיתוף חברת גליל

חרמזלעך

מתכון של zo s מפורום וואלה! אוכל

2 כוסות מים
2 כוסות קמח מצה
1/2 כוס שמן
3-4 ביצים (תלוי בגודל)
מלח, מעט סוכר
ריבה למילוי (בכל טעם אהוב)
1/4 כוס דבש

1. מרתיחים מים +שמן מלח וסוכר, כשרותח מוסיפים את קמח המצות ומערבבים היטב.

2. מכבים את האש מקררים מעט ומוסיפים את הביצים אחת כל פעם. מניחים לתערובת לחצי שעה.

3. יוצקים דבש לסיר ומחממים על אש קטנה. בינתיים יוצרים כדורים מהתערובת ובתוכם ממלאים מהריבה שמים בסיר ומטגנים לצבע חום על אש קטנה.

צימעס צ'יק צ'ק

מתכון של שושי זלינגר מפורום וואלה! אוכל
קל פשוט וטעים.

1 ק"ג גזר פרוס או גזר גמדי קפוא
100 גר' צימוקים
50 גר' מרגרינה
1/2 כוס סוכר

מכניסים את כל החומרים לסיר בינוני מוסיפים מעט מים (עד כוס אחת) מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה נמוכה, מבשלים עד שכל המים נספגים והגזר רך.

מגדל פירה ופטריות

מתכון של יעל, הבת של אמירה מפורום וואלה! אוכל

חומרים ל-4 מנות
4 תפוחי אדמה
1 בצל קצוץ
6 פטריות שמפניון גדולות פרוסות
2 כפות גבינה צהובה מגוררת
3 כפות חלב
1 כפית אבקת מרק
מלח, פלפל לטעם
1 שן שום כתושה
1/3 כוס מים

לרוטב:
50 גר' חמאה
פפריקה מתוקה
שום כתוש

אופן ההכנה:
1. מרככים במיקרו את תפוחי האדמה בקליפתם, וקולפים. מועכים למחית, מוסיפים חלב גבינה, מלח.

2. ממיסים מעט חמאה במחבת, מטגנים את הבצל. כשמזהיב מוסיפים את השום והפטריות, אבקת המרק והמים. מבשלים עד שהמים מתאדים, מתקנים תיבול.

3. ממיסים את חומרי הרוטב ומערבבים.

4. מרכיבים המנה ברינג מתכת: שכבת מחית, שכבת פטריות, שכבת מחית ולמעלה עוד קצת פטריות. יוצקים מסביב את החמאה המתובלת.

כרובית מוקרמת בגבינה

מתכון דיאטטי של גרגר מפורום וואלה! אוכל

לא יודע למה הקרמה תמיד משויכת להרבה שומן: גבינה צהובה, שמנת, חמאה וכו', כשכל מי שהתעסק קצת עם גבינה יודע שתכונת הריכוך וההתכה שלה נובעת מהגבינה עצמה ללא כל קשר לאחוזי השומן בה (תמיד זכרו שהגבינה הנמסה הטובה והידועה בעולם, המוצרלה, מכילה רק 10% שומן). אז הנה עוד רעיון לכרובית מוקרמת בגבינה, וגם דלת שומן. בנוסף השימוש בגבינת "כנען" מוסיף חמצמצות נעימה המשלימה מאד את טעם הכרובית.

1 ראש כרובית לא גדול
250 גרם גבינת "כנען" (5%)
2 ביצים
1 כפית סוכר לבן
מלח, פלפל שחור, תבלינים (לפי רצון והעדפה. רצוי יבשים)
אופציונלי: מעט פירורי לחם או קמח מצה (לפסח) להוספת פריכות

1. מכינים סיר לאידוי עם מים רותחים. מחממים תנור לחום 180 מעלות.

2. מפרקים את הכרובית לפרחים ומאדים בשושנת אידוי (או סתם מסננת נירוסטה גדולה מכוסה במכסה מעל סיר עם מים רותחים) 5 דקות בלבד. בינתיים טורפים היטב גבינה, ביצים, סוכר, מלח ופלפל ותבלינים לתערובת אחידה ללא גושים.

3. משמנים במעט חמאה או מרגרינה תבנית קטנה ומסדרים בה את פרחי הכרובית. מעל הפרחים מפזרים כפות מתערובת הגבינה, אך לא בצורה אחידה (להשאיר פינות כרובית ללא כיסוי). אם רוצים מפזרים מעט פירורי לחם או קמח מצה.

4. אופים 30 דקות בחום 180 מעלות ואז מעבירים לגריל (חום עליון בלבד) להשחמה.

האידוי נועד רק להתחיל את הריכוך של הכרובית ובעיקר להחזיר לה לחות שאולי אבדה לה בדרך מהשדה למטבח. הביצים שבתערובת הציפוי נקרשות בחום ויוצרות משטח אטום למים, ולכן כל המים בכרובית אינם יכולים לברוח והיא מתבשלת בתנור במיצים של עצמה. תערובת הגבינה שנוזלת לקרקעית התבנית בהשפעת החום סופגת את נוזלי הכרובית והופכת למעין פשטידה אוורירית ורטובה, מעין סופלה עדין, עמוס בטעמי הכרובית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully