וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לא באנו ליהנות

דנה מלמד

20.7.2005 / 5:29

כאם לשניים החופש הגדול גומר על דנה מלמד שעושה לילדיה סדנת מתוקים עם כובעי שף ומעדן נשיקות ופירות יער, מוס שוקולד בשכבות וחטיפי קורנפלקס ושוקולד

יולי אוגוסט. לחשוב שפעם הם היו החודשיים הכי נכספים בשנה, כמה חיכינו להם, כמה חופשיים היינו וכמה עצוב היה שאוגוסט נגמר. בתור אמא, החופש של פעם - גדול מכל הבחינות - כבר רחוק מלהיות חופש והדבר היחיד שמרגיש בו גדול הוא העובדה שהוא מסרב להיגמר.

בגלל כל זה קייטנה היא רעיון גאוני ולא נותר אלא לקחת את התוכנייה של הקייטנה ופשוט (גם אם זה לא כל כך פשוט) להתארגן עליה במתכונת ביתית. אין ברירה, בעיקר באוגוסט חייבים לשמור על שפיות ואולי אפילו לנסות ליהנות מה"חופש".

אז אחרי שהיינו כבר בים, בבריכה, עשינו עבודות יצירה, טלוויזיה, מחשב, משחקים וכל דבר שעושה טוב לילדים ומעביר את הזמן, הגיעה העת למלא את ה"חורים" בסדנת יצירה במטבח. מה עושים? מארגנים סינרים קטנים, כובעי שף (מכינים משקית ניילון לבנה משודכת לטבעת בריסטול בקוטר ראשו של הילד ), שרפרפים ונכונות להמון בלגן.

הנה כמה רעיונות לפינוקים מתוקים שלא מצריכים שימוש בתנור ושכיף לילדים להכין עם אמא או אבא במטבח. בריאות לא תמצאו במתכונים האלה אבל גם הבריאות הנפשית שלנו חשובה, לא?

מעדן נשיקות עם מוס פירות יער (או "טאביפודינג" משודרג)

חומרים:
10 נשיקות (לבנות) מוכנות שבורות בידיים
160 גר' חלב מרוכז (פחית מכילה 397 גר')
1 פריגת בטעם פירות יער (340 גר')
2 שמנת מתוקה

הכנה:
1. שוברים את הנשיקות לחתיכות קטנות. לוקחים כוסיות או קעריות אישיות שקופות ומניחים את שברי הנשיקות בתחתיתן.

2. מערבבים את הפריגת והחלב המרוכז.

3. מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצף יציב ומקפלים לתערובת את הפריגת ואת החלב המרוכז עד לקבלת קרם בעל צבע אחיד.

4. יוצקים את הקרם על שברי הנשיקות ומקפיאים.


גיוונים:
* במקום נשיקות אפשר "לרפד" את הכוסיות בעוגיית שוקולד צ'יפס, בשברי עוגיות חמאה או בישקוטים.

* אפשר להחליף את טעם פירות היער במנגו או בתפוזים או להשתמש ברסק תפוחים במקום פריגת.

* אפשר לעטר למעלה בקוקוס, שוקולד לבן או מריר מגורר, להניח נשיקה שלמה צבעונית, לתקוע "גלילית" או להשאיר נקי

מוס שוקולד

חומרים:
200 גר' שוקולד מריר
50 גר' חמאה
2 כפות חלב
1 שמנת מתוקה
2 כפות סוכר

הכנה:
1. ממיסים את השוקולד החלב והחמאה על גבי אדים או במיקרו בדרגת חום נמוכה.

2. מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.

3. מקפלים את הקצפת לתוך השוקולד המומס עד שהכל מתמזג למוס אחיד.

4. מעבירים לכלים אישיים ומצננים במקרר כ – 6 שעות.

גיוונים:
* אפשר לזרות למעלה שוקולד מגורר – מריר, חלב או לבן או כולם ביחד.
* אפשר להכין עוד קצפת ולהוסיף עוד שכבה לבנה כמו במילקי.

* אפשר להכין מוס מאינסטנט פודינג וניל, שמנת מתוקה וחלב ולשחק עם שכבות של חום ולבן.

עוגיות קורנפלקס ושוקולד

חומרים:
200 גרם שוקולד מריר (או אחד מריר ואחד חלב)
4 כפות חלב (או שמנת מתוקה למי שחוטא עד הסוף)
2 כפות סוכר
20 גרם חמאה
2 כוסות קורנפלקס רגיל

הכנה:
1. ממיסים על גבי אדים או במיקרו בדרגת חום נמוכה את השוקולד, החלב, הסוכר והחמאה.

2. מוסיפים את הקורנפלקס ומערבבים היטב בכף עץ עד שכל פתיתי הקורנפלקס מצופים.

3. מניחים נייר אפייה על גבי תבנית או מגש גדול ויוצקים בעזרת כף תלוליות (רצוי להניח במנג'טים כי השוקולד מלכלך את האצבעות כשאוכלים).

4. מצננים בטמפרטורת החדר ומכניסים לעוד שעה במקרר.

5. זהו, מוכן – להפריד מהנייר ולזלול !

גיוונים:
* אחרי שלב 1 אפשר להוסיף לתערובת השוקולד ממרח שוקולד לבן, ממרח אגוזים ממרח חלבה או ממרח שקדים. אם החלטתם להוסיף ממרח שכזה, וותרו על הסוכר במתכון.

* אפשר להחליף את הסוכר במתכון ב-2 כפות מייפל – מתקבל טעם מעט קרמלי.

sheen-shitof

במבצע מיוחד

הפטנט המתקדם בעולם שמבטיח שיפור עור הפנים מהטיפול הראשון

בשיתוף נומייר פלוס

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully