וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מריחים את זה באוויר

10.10.2005 / 6:44

3 מתכונים מבשרי סתיו מאת חברי פורום האוכל של וואלה! - מרק צח קצת אחר, גולאש הונגרי וכעכים ביתיים ומנחמים

כעכים עם מ?חל?ב

ניצי גרי מפרגנת לכעכים של חברתה ומספרת:
"ביקרתי חברה יקרה, חיה רוזן וקיבלתי משלוח של עוגיות שהוכנו באהבה. היו שם כעכים נהדרים עם בת טעם לא מוכרת. אלו העוגיות של יוסי חלבי, לפי המתכון שנתנה אמו, סבתא שושנה.
בעוגיות האלו צריך לשים מ?חל?ב.
ומה זה מחלב? ניסה חלבי לאתגר אותי.
בחיי שלא ידעתי.
מתברר שאלה גרעיני הדובדבנים אותם טוחנים ומוסיפים לבצק וזה מה שנותן לכעכים האלו את הטעם הכה מיוחד ונפלא שלהם.

אפשר לקנות את הגרעינים בחנויות התבלינים, ואפשר גם לטחון בבית את הגרעינים. זה מה שחיה וחלבי עושים. בכל פעם שחיה אופה את הכעכים האלו.
ומה מיוחד בכעכים האלו? הם פריכים נורא. ממש מתפצפצים בפה. ויש להם טעם עדין ומיוחד מאוד."

אז הנה מתכון לכעכים של חיה רוזן לפי המתכון של סבתא שושנה (אמא של יוסי חלבי):

1 חבילה מרגרינה (200 גר’)
1/2 כוס שמן
1-2 כפות שמרים יבשים
1 כפית מחלב טחון
1/2 2 - 3 כוסות מים
1 קילו קמח
1 כף מלח

מערבלים הכל ביחד במיקסר, עד שהבצק רך.

נותנים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו ויוצרים מהבצק הרך נחשים אותם מחברים לצורת טבעת.

מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום (לא חייבים להתפיח פעם שנייה)

אופים בחום של 160 מעלות עד שמזהיב. מכבים את התנור. אפשר להשאיר בתנור עד שיתייבש.

גולאש הונגרי

מתכון של מנחם שופט מפורום האוכל של וואלה!

צריך:
1 ק"ג בשר צלעות חתוך לקוביות
2 בצלים קצוצים גס
2 עגבניות קלופות וקצוצות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 גזר חתוך לקוביות
2 כפות פפריקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 עלה דפנה
מעט מלח

ההכנה:
מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה.

מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים כעשר דקות עד ל"סגירתו" מכל הצדדים.

מוסיפים את הפלפלים וקוביות הגזר ומטגנים עוד כשלוש דקות.

מוסיפים את הפפריקה, מוסיפים מיד מים רותחים עד גובה המצרכים, מוסיפים עגבניות ועלה הדפנה ומבשלים בסיר סגור כשעתיים.

"אני הוספתי בגמר הבישול בצקניות שהכנתי מקמח, ביצה, מעט מלח ומים.לכל מנה הוספתי לפני ההגשה, קוביות תפ"א מבושלות. הסועדים דווחו שלמחרת הטעם רק השתבח".

מרק צח קצת אחר

לכבוד שעון החורף - מתכון של אלי טייגר מפורום האוכל למרק צח שאפשר להכין בלי הרבה מרכיבים, כשפתאום יש חשק לכוס מרק מהבילה.

"אתמול לקראת הסתיו החלטתי להכין מרק עוף. היו במקפיא שאריות כולל רגליים במשקל איזה קילו ורבע או קילו וחצי. חוץ מזה לא היה כמעט כלום בבית אז הוספתי:

5 גזרים גדולים
½ צרור שמיר
4 קישואי בלדי
מלח

1 שומר
2 פלפלים אדומים מתוקים
2 שיני שום בינוניות
½ צרור כוסברה
והעיקר - 4 עגבניות תמר חצויות!


כיסיתי במים ובישלתי 4 שעות. בתחילת הבישול זה הריח קצת כמו רוטב של דג מרוקאי, אבל יצא ממש מרק נפלא, בעל צבע עמוק. זרקתי את כל ה"זבלה" ומסיר של 5 ליטר נותרו 2.5 ליטרים של נוזל טהור. מומלץ לשתות במאגים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully