וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפה גוזלמה טורקי עם תרד וגבינות

מירב שיינר מציעה שתתנו לאחרים לאפות קישים ועוגות גבינה מורטות עצבים ותפתיעו עם גוזלמה - מאפה טורקי חם עם בצק הכי פשוט וקל, שעשוי משני מרכיבים בלבד

מאפה גוזלמה טורקי של מירב שיינר. נמרוד סונדרס
מאפה גוזלמה טורקי/נמרוד סונדרס

בפתחו של שבועות אני מתמלאת בזכרונות מילדותי בבית סבא נחמיה וסבתא מרים - שם החג קיבל מימדים של קרנבל, לא פחות. ימים ארוכים לפני החג סבתא הייתה מכינה על השולחן הגדול במטבח בצקים למכביר: פלונדר, דניש, שק"ם, עלים, פריך, בלינצ'ס מתוקים, בואיקוס מלוחים ו... לי כבר לא היה אויר. סבתא היתה אמונה על הבצקים וסבא על המליות, הסלטים, הגבינות, הדגים והמוחמצים. הייתה תחושה של חופש, אושר ושמחה בחיק המשפחה.

לא אקח את מקומה המכובד של סבתי ולא אעמיס עליכם מתכונים גדולים ומסובכים, נהפוך הוא! הפעם אקח אתכם למחוז קרוב אלינו שהשפיע אולי יותר מכל על הקולינריה הישראלית, ואגיש לכם מתכון למאפה טורקי עתיק, פשוט וטעים.

המאפה כה פשוט, שכל שעליכם לזכור זה שהוא עשוי משני מרכיבים, את כל היתר אני משאירה בידיכם - עשו בו ככל העולה על טעמכם ושמחו בחגכם בחיק המשפחה.

גוזלמה טורקי עם תרד וגבינות

מתכון מאת: מירב שיינר דנצ'נקו, מערכת וואלה אוכל

20 דקות עבודה,קל להכנה,4 יחידות
מאפה גוזלמה טורקי של מירב שיינר. נמרוד סונדרס
מאפה גוזלמה טורקי של מירב שיינר

מצרכים למתכון

  • לבצק הגוזלמה:

    • ¾1 כוסותקמח (250 גרם)
    • 1גביעיוגורט (200 גרם)
  • למילוי תרד וגבינות:

    • 1-2חופניםעלי תרד טריים שטופים ניטב וקרועים גס
    • 100גרםגבינת פטה מפוררת
    • 40גרםגבינה צהובה מגוררת מכל סוג (בערך 2 כפות)
    • 1כפיתשבבי צ'ילי מיובש (לא חובה)
  • גיוונים ותוספות נוספות (לא חובה):

    • עגבניות מיובשות קצוצות
    • זיתי קלמטה קצוצים
    • ירקות קלויים כמו חציל או פלפל

אופן ההכנה

איך מכינים גוזלמה טורקי עם תרד וגבינות?

  • 1
    לשים את הבצק (אפשר ידנית או במיקסר) כ-5 דקות. מכדררים ונותנים מנוחה של כ-10 דקות.
  • 2
    מחלקים את הבצק לארבע חתיכות שוות (אפשר להיעזר במשקל) ומרדדים לצורת עיגול, דק דק עד כמה שניתן. הבצק נוח ונעים לעבודה ואפשר לתת גם לילדים לרדדו בהנאה.
  • 3
    על מחצית כל עיגול בצק מניחים את הגבינות והתרד (או התוספות לפי טעמכם), סוגרים וצובטים בדפנות היטב.
  • 4
    מורחים מעט שמן זית על מחבת חמה מאוד ומניחים את המאפה. מטגנים כשתי דקות מכל צד עד שנוצרים כתמים חומים כהים.
  • 5
    כשהמאפה מוכן מניחים אותו על קרש וחותכים מיד (ריבועים או משולשים, לפי טעמכם) ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully