וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ניחוח עוגה: קמיש בסגנון סקנדינבי

מירב שיינר מכינה ליום כיפור קלאסיקה אירופאית יהודית – עוגיות קמיש, לחם שקדים פרוס שמזכיר מאוד את הביסקוטי ומושלם לביס הראשון שאחרי הצום

קמיש בסגנון סקנדינבי. אפיק גבאי
קמיש מתובל/אפיק גבאי

קמיש מתובל

המתכון שלפניכם הוא בבחינת קלאסיקה אירופאית יהודית ליום כיפור בפרט, ולחיי היום יום בכלל. זה בהנחה שאתם חובבי נוסטלגיה או משקאות חמים, משום שראו הוזהרתם: את הקמיש הזה כדאי לצרוך במתינות ולצד תה/ קפה חם - לכן הוא מתאים כל כך לאחר הצום.

קמיש בהגדרתו הוא למעשה ?כמעט לחם? מאחר והוא נאפה פעמיים, פעם בצורת כיכר ובפעם נוספת כשהוא פרוס. על כן הוא כמעט היה ללחם אך הפך לעוגיה. ידוע ע?י דוברי יידיש גם בשם מאנדלברויט שפירושו בעברית לחם שקדים. המאפה מזכיר מאד את הביסקוטי האיטלקי, אולם עד כה לא ברור הקשר, אם בכלל קיים. ניתן רק לנחש לנוכח ההיסטוריה של עמינו בגולה, שצאצאי גלות רומא, שברבות הימים היגרו למרכז ומזרח אירופה, לבטח לקחו עמם את המתכון ללחם האגוזים שנאפה פעמיים - הביסקוטי.

אבל עם כל ההיסטוריה, הקלאסיקה והנוסטלגיה, ודאי לא תיארתם לעצמכם שלא אכניס קצת זץ משלי למתכון העתיק יומין הזה. ובכן בספרות האפיה הסקנדינבית מופיע מתכון דומה לעוגיות אלה שנאפות סמוך לחג המולד, אלא שהסקנדינבים אוהבים לפלפל עניינים וברבים ממתכוני האפיה שלהם ניתן לראות שימוש בתבלינים בעלי ארומות חמות כמו: הל, קינמון, ציפורן וכו?.

אז לקחתי את הקמיש והוספתי לו אופי עם קצת חריפות וארומה טובה, שוודאי יתרמו לטעם של העוגיות האלה ולניחוח הנהדר שיציף את כל הבית.

ניתן גם לעצב כמו פעם כיכרות ביד חופשית, ולאפות ללא תבניות, רק חשוב שלא תהיינה שטוחות טרם אפייתן.

חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק קטנות:
450 גר? קמח (3/4 3 כוסות)
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית שטוחה הל טחון
1/2 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
1/4 כפית תבלין ציפורן טחון
1/4 כפית מלח

2 ביצים בגודל בינוני
120 גר? חמאה רכה
200 גר? סוכר
100 גר? שמנת חמוצה

1 כפית תמצית שקדים
1/2 כוס שקדים פרוסים


אופן ההכנה:
1. בקערה בינונית מערבבים היטב את כל היבשים ומניחים בצד.

2. בקערת מיקסר עם בלון, מקציפים חמאה וסוכר.

3. בכלי קטן נפרד מערבבים את השמנת, הביצים ותמצית השקדים לתערובת אחידה. לאחר מכן מוסיפים בהדרגה אל תערובת החמאה במיקסר וממשיכים להקציף.

4. מפסיקים את פעולת המיקסר ומוציאים את הקערה. מוסיפים בהדרגה מתערובת היבשים, בשלוש פעימות, עד לקבלת בצק חלק ומבריק.

5. מוסיפים את השקדים הפרוסים.

אפשר ורצוי לסיים את פעולת האיחוד בלישה קלה על משטח עבודה.

6. אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במצב טורבו.

7. מוציאים את הכיכרות ומניחים אותן לצינון כשתחתיתן פונה מעלה.

8. כעבור 5 דקות הופכים חזרה את הכיכרות על בסיסת ופורסים בעזרת סכין מסור (המיועדת לפריסת לחם) פרוסות בעובי שבין 3-5 ס?מ לפי טעמכם האישי.

9. מסדרים את הפרוסות על תבנית מרופדת נייר אפיה ומייבשים בתנור כ-15 דקות בחום של 170 מעלות טורבו. במחצית הזמן הופכים את הפרוסות.

10. מוציאים בתום האפיה מן התנור ומשאירים לצינון בתבנית, הופכים מדי פעם. מאחסנים בכלי אטום, עדיף מזכוכית.

עוגיות חיטה מלאה בסגנון סקנדינבי
לחמניות רוויון אווריריות
חיתוכיות שוקולד ומרשמלו

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully