וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ניחוח עוגה: מזרח תיכון מתוק

בין אם המקור שלהן הוא סורי, לבנוני או טורקי העוגיות האלה בגדר נשנוש חובה לליווי כוס התה הסתווית שלכם. מירב שיינר מכינה עוגיות בארזאק משובצות שומשום, פיסטוק ודבש

עוגיות מצופות פיסטוקים של מירב שיינר. אפיק גבאי
עוגיות ותיקות ומוכרות. באראזק/אפיק גבאי

אל תתבלבלו מהכותרת, אתם עדיין במדור האוכל בטור אפייה, והעוגיות שלפניכם הן אולי מן הוותיקות והמוכרות ביותר באיזורנו.

אם תשאלו למי הבעלות עליהן סביר להניח שתניחו את אבן הפינה לסכסוך הגדול הבא. יש הטוענים למקורות לבנונים, יש לסורים, גם הטורקים טומנים ידם בצלחת ואחרונים חביבים הם האיראנים. ונכון שהמשוואה הזאת עשויה להזכיר לכם דיבורים על ארטילריה כבדה וציר רשע וסכנה ומה לא, אבל כל חטאן של העוגיות הללו הוא, שהן טעימות ותמיד משתלבות היטב עם כוס תה חם (שכנינו המוזכרים כאן, מוסיפים לתה מרווה או מנטה חריפה) עד שהסכנה האמיתית היא חוסר היכולת להפסיק לזלול. ימים גשומים עוד לפנינו וזה הזמן להתכונן לבאות.

באראזק

חומרים ל- 25-30 עוגיות:

לציפוי:
150 גר? פיסטוק טבעי לא קלוי וקצוץ ידנית (כוס וחצי)
150 גר? שומשום (כוס וחצי)
70 גר? דבש (3 כפות)

לעוגיות:
120 גר? קמח (כוס)
160 גר? סולת (3/4 כוס)
1/2 כפית אבקת אפיה
65 גר? חמאה מזוקקת
1 ביצה בינונית
70 גר? סוכר
קורט מלח


אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר או בעזרת מקצף ידני, מקציפים חמאה, ביצה, סוכר ומלח למסה חלקה.

2. בקערה בינונית נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפיה וסולת.

3. מנפים את היבשים לתוך התערובת הראשונה עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע.

4. בצלחת שטוחה (אפשר חד פעמית) מערבבים את השומשום והדבש היטב.

5. בצלחת שטוחה אחרת מניחים את הפיסטוק כשהוא קצוץ.

6. יוצרים מהבצק כדורים בעזרת כפית. את צידו האחד משטחים על הפיסטוק הקצוץ ואת צידו האחר משטחים על תערובת השומשום ומפזרים באחידות (מרטיבים את האצבעות במעט מים וכך ניתן בקלות לפזר את התערובת הדביקה).

7. מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת נייר אפייה באופן ששכבת השומשום תהיה למעלה. עם כרית כף היד משטחים קלות את העוגיות במרכזן.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במצב טורבו כ-15 דק? עד להזהבה.

9. בתום האפייה מוציאים העוגיות מן התנור ומעבירים מיד ובעדינות על גבי רשת צינון. מאחסנים עד חודש ימים בכלי אטום בטמפ? חדר במקום מוצל.

לאפות כמו בתימן: זיווה קראנץ'
איך אופים נכון עם שמרים?
לכל המתכונים של מירב שיינר

  • עוד באותו נושא:
  • עוגיות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    2
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully