• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 
ארוחה משפחתית: משלוח מנות מתוק וצבעוני
5/03/14 7:56
מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה!
שווייץ-איטליה-ת"א: רועי סופר פותח את בינדלה
2/03/14 14:26
מאת: ריטה גולדשטיין, מערכת וואלה!
מאחורי הסירים: שאול בן אדרת
13/02/14 13:53
מאת: ריטה גולדשטיין, מערכת וואלה!
מסעדות חדשות לשף סטפן ולאביב משה בת"א
11/02/14 17:58
מאת: ריטה גולדשטיין, מערכת וואלה!
מסעדות מבפנים: להכנס לראש של השף
3/02/14 15:51
מאת: ריטה גולדשטיין, מערכת וואלה!
סגור
וידאו

עמבה עיראקית אסלית

מאת: מערכת וואלה!
פייסבוק טוויטר

שיא הקיץ הוא גם שיאו של המנגו הירוק. למי שרוצה לשדרג את הפיתה הביתית מכינה הבשלנית אילנה שאמלי עמבה עיראקית לפי הספר, כזו שמנשנשים עם הכפית ומתענגים על כל ביס

תגיות: עמבה
צילום: עידו שחם, בימוי: בת גולן עריכה: רן צימט
חומרים לצנצנת גדולה
1.4 ק"ג מנגו ירוק וקשה (אפשר להקטין או להגדיל את כמות המנגו לפי הטעם)
למי מלח
4 כפות מלח
כוס מים
1.5 ליטר מים

לתערובת התבלינים:
250 גרם בהרט עמבה
150 גרם מלח רגיל
75 גרם מלח לימון
10 גרם חומר משמר (להשיג בחנויות תבלינים)
15 גרם פפריקה חריפה



אופן ההכנה:
1. מכינים מי מלח: ממיסים את המלח במים. מערבבים היטב עד שהמלח נמס לחלוטין.

2. מקלפים את המנגו וחותכים לפרוסות עבות.

3. מעבירים את מי המלח לצנצנת ובה ליטר וחצי מים ומערבבים היטב. מוסיפיםם את המנגו למי המלח. חשוב שמפלס המים יהיה גבוה יותר מהמנגו. סוגרים את הצנצנת.

4. משרים את המנגו ליום ולאחר מכן מחליפים את מי המלח, כך במשך ארבעה ימים.

5. בזמן שמחכים לריכוך המנגו מטפלים בתבלינים: מערבבים את כל התבלינים בקערה כדי למנוע היווצרות גושים עד שמתקבל מרקם אחיד.

6. מעבירים את התבלינים לקערת מים ושופכים לתוך הקערה ומערבבים באיטיות עד לספיגה. מעבירים לצנצנת לארבעה ימים, ומערבבים מדי פעם כדי למנוע מהתבלינים לשקוע. בתחילה המרקם נראה דליל, בהמשך, התערובת כבר סמיכה.

7. מוציאים את המנגו ממי המלח שוטפים היטב עם מים ומשאירים על המסננת לחצי שעה.

8. מוציאים מהמסננת וחותכים לקוביות או לפלחים.

9. מחזירים את המנגו לצנצנת העמבה. מערבבים ונותנים למנגו לעמוד יומיים-שלושה לעמוד ואז אפשר לאכול. העמבה מחזיקה מעמד במקרר חודשים ארוכים.

*אחרי שבועיים שלושה לפעמים המשקעים צונחים למטה ולמעלה נותרים מים, זה לא אומר שהעמבה התקלקל. אפשר לערבב ולאכול כרגיל.

עוד מתכונים עם מנגו
העמבה של מעדניית אמיגה בשוק התקווה
מתכון למנגו לאסי של אבי קונפורטי
איך בוחרים מטפלים ושומרים על מנגו

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי