וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילה סלמון במעטפת אגוזים פריכה על מצע כרישה ותרד

19.7.2009 / 10:08

חומרים ל-6-8 מנות:
1 פילה סלמון שלם (1-1.5 ק"ג)
150 גרם אגוזי מלך
½ זר פטרוזיליה
¼ זר כוסברה
¼ זר בזיליקום
מלח, פלפל שחור
תרסיס שמן זית של עץ הזית

לתוספת:
2 שיני שום כתושות
2 כרישות קצוצות דק (700 גרם)
250 גרם בייבי תרד שטוף וקצוץ גס
1 כוס ציר ירקות או עוף
תרסיס שמן זית של עץ הזית

הכנה:
1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.

2. מנקים את הסלמון מעצמותיו ומעורו (אם מדובר בסלמון קפוא, עדיף לפשוט את עורו כל עוד הוא קפוא, ע"י קילוף קל בעזרת סכין, ותלישה חזרה ידנית)

3. מרססים את הסלמון בכ- 3-4 התזות מתרסיס שמן הזית.

4. טוחנים במעבד מזון את עשבי התיבול והאגוזים עד לקבלת תערובת פירורית אחידה.

5. מניחים את הסלמון על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.

6. מורחים את עיסת התבלינים ואגוזים על פני פילה הסלמון בשכבה עבה 1/2 ס"מ.

7. מרססים שוב בתרסיס שמן זית 3-4 התזות.

8. מתבלים במלח ופלפל שחור.

9. אופים כ-20-25 דקות בתנור.

10. המעטפת צריכה לצאת פריכה, בעוד הסלמון עצמו ורדרד ולא עשוי במלואו (M).

11. מכינים את התוספת: מחממים מחבת ומתיזים 5 התזות של תרסיס שמן זית של עץ הזית, מטגנים את הכרישה הקצוצה בחום בינוני כ- 10-15 דקות עד שמתרככת.

12. מוסיפים את השום וממשיכים לבשל.

13. כשהכרישה רכה ומתחילה להזהיב, מוסיפים את הציר,
ומבשלים כ-5 דקות לצמצום הנוזלים.

14. מוסיפים את התרד ומבשלים כ-2 דקות לריכוך התרד.

15. מתבלים במלח ופלפל שחור ומגישים כמצע לסלמון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully