• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 
המלחמה מגיעה לאוכל: האקרים פלסטיניים פרצו את האתר של מאיר אדוני
13/07/14 14:00
מאת: ריטה גולדשטיין, מערכת וואלה!
מסעדה חדשה לשף ניר צוק בדיזנגוף סנטר
9/07/14 11:21
מאת: ריטה גולדשטיין, מערכת וואלה!
מאחורי הקלעים: לירן גרודה ממשיך קדימה אחרי משחקי השף
2/07/14 13:43
מאת: ריטה גולדשטיין, מערכת וואלה!
ביי ביי לבופה: המסעדות בבתי המלון משתדרגות
26/06/14 16:37
מאת: ריטה גולדשטיין, מערכת וואלה!
מושיק רוט הוא השף החדש של מסעדת טוטו בת"א
20/06/14 12:46
מאת: ריטה גולדשטיין, מערכת וואלה!
סגור
השפים

אוכל ערבי: קובה מטוגן

מאת: עומר עילואן, מערכת וואלה!
פייסבוק טוויטר

הקובה המטוגן הוא ללא ספק הכי טעים אבל גוזל זמן הכנה רב. עומר עילואן מחג' כחיל ביפו מסביר איך מכינים ונותן טיפ לקיבוב נעים


קובה הוא מאכל של אירועים מיוחדים וחתונות. בעיקר מכיוון שמדובר בפרויקט רציני ועבודה לא קלה. אצלנו בבית הכנת קובה הוא עסק שלוקח לאמא שלי יום שלם של עבודה. לכן מומלץ להכין אותו פעם אחת (בסוף היום יש לה 400 קובות שמנמנות – אותן היא מחלקת לכולם) ולהקפיא.

רוב האנשים מאמינים שהקובה הומצאה בלבנון, למעשה המאכל שהומצא בלבנון היה קובה ניא – קובה של בשר נא, שהיו מכינים בעיקר מבשר של צבי. הקובה המטוגנת, כמו במתכון הזה הגיעה לכל העולם מצפת, שם גרו בעבר עשירי הגליל.


קובה מטוגן במילוי בשר (צילום: דנה מאירזון)

קובה מטוגן במילוי בשר (צילום: דנה מאירזון)

קובה בשר


חומרים ל-60 יחידות:
לציפוי:
1/2 1 ק"ג בורגול
1 ק"ג בשר בקר טחון (צוואר)
3 שיני שום (עם הקליפה)
קליפה מגורדת מלימון אחד
עלים מ-3-4 גבעולי נענע או בזיליקום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שאטה טחון
1/2 2 כפיות כמון
2 כפיות מלח

למילוי:
2 בצלים קצוצים
1 ק"ג בשר טחון
1/2 1 כפיות מלח
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/2 1 כפיות סומאק
1/2 1 כפיות כמון
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן טחון
1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
1/4 כפית הל טחון


אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: משרים את הבורגול ב-3 כוסות מים (450 מ"ל) למשך שעתיים עד שהוא "שותה" את כל המים ומתנפח. מערבבים ומפוררים אותו בעזרת מזלג.

2. במטחנת בשר טוחנים ביחד את הבורגול והבשר יחד עם שיני השום, קליפת הלימון והנענע. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד.

3. יוצרים כדורים בגודל פינג פונג ומניחים בצד.

4. מכינים את תערובת המילוי: מטגנים את הבצלים במחבת עם מעט שמן זית, עד שהם הופכים שקופים. בסיר נפרד מטגנים את הבשר במעט שמן זית, עד שהוא משנה את צבעו.

5. מסננים את הבצל והבשר מהשמן ומערבבים ביחד. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב.

6. ממלאים את הקובה: לוקחים כדור בצק, יוצרים במרכזו גומה (עם האצבע) ומרחיבים אותה עד שנוצרת תעלה בעלת דפנות דקות. מכניסים לתוך התעלה כף מתערובת המילוי וסוגרים את הבצק. יוצרים בשני הצדדים של הקובה "שפיץ". אם הבצק נקרע אפשר להחליק אותו עם מעט מים. מניחים את הקובות המוכנים על מגש.

7. מחממים שמן לטיגון עמוק (220 מעלות). מטגנים את הקובה בשמן העמוק במשך 3-4 דקות, עד לקבלת צבע חום אחיד.

8. מגישים עם יוגורט או טחינה וסוחטים מעל לימון טרי.


טיפ: אפשר להוסיף לתערובת המילוי גם צנוברים קלויים.

כך מכינים מחמא'ר משפחתי
מתכונים לסלטי קיץ ערביים


 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי