• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 
משב רוח רענן: סלט שומר, הדרים וגבינה
27/07/14 11:45
מאת: אוראל קמחי, מערכת וואלה!
נחמה מתוקה: מוס שוקולד שישגע את האורחים
25/07/14 0:13
מאת: לי גיל, על השולחן
מדריך הבישול: מוסטרדה - היהלום בכתר הריבות
22/07/14 12:01
מאת: יעל עזר, מערכת וואלה!
מתכון מנצח: פטוצ'יני שמנת וגורגונזולה של קפה איטליה
17/07/14 10:51
מאת: איריס גלברט, על השולחן
סגור
בישולים

מתכון לעוגת שמרים ורוזמרי

מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה!
פייסבוק טוויטר

זוכרים את השוקולד הממולא הוותיק שגרר אחריו ממרח מפנק? מיקי שמו נזכר בעבר ואופה עוגת שמרים עם שוקולד רוזמרי

Sorry, this video can only be watched from Israel
ל-3 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ:
לסירופ סוכר:
120 מ"ל (1/2 כוס) מים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח לימון או 1 כפית מיץ לימון

לבצק:
770 גרם ( 1/2 5 כוסות) קמח
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1/2 שקית שמרים (25 גרם) שמרים טריים
שקית משפר אפייה של שמרית
3 ביצים גדולות XL
180 מ”ל (3/4 כוס) מים פושרים
כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-1/4 לימון
175 גרם חמאה קרירה– חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
1/2 כפית מלח

למלית:
750 גרם ממרח שוקולד רוזמרי
150 גרם עוגיות חמאה מפוררות דק מאוד במעבד מזון או 150 גרם אגוזי מלך קצוצים דק מאוד במעבד מזון

לציפוי:
1 ביצה טרופה


אופן ההכנה:
1. מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל, מיץ לימון ומלח לימון ומבשלים ללא כיסוי כ-2 דקות. מצננים ושומרים במקרר.

2. מכינים את הבצק: מערבלים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון, ומערבלים במשך כ-2 דקות נוספות עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קוביות חמאה אחת-אחת עד שהן נבלעות בתערובת, ולשים כ-7 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.

3. מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות.

4. ממלאים, מעצבים ומתפיחים: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס”מ.

5. מורחים ממרח שוקולד בצורה שווה ומפזרים פירורי עוגיות או אגוזים קצוצים. בצד הבצק הקרוב אלינו יוצרים מכפלת קטנה ומתחילים לגלגל. תוך כדי גלגול מושכים את הבצק אלינו (לכיוון ההפוך) — המשיכה מבטיחה שיתקבל גליל הדוק בעובי אחיד.

6. חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין חלק. מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה צלב כשצידם הפתוח פונה לאותו צד, מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות.

7. מניחים את הצמות בתבנית אפייה משומנת, מברישים בביצה ומתפיחים כ-45 דקות.

8. מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים כ-35 דקות עד להזהבה קלה.

9. מוציאים את הקראנצים מהתנור ומברישים בסירופ בעודם חמים (הסירופ צריך להיות קר). שומרים מחוץ למקרר עד 3 ימים.

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי