• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 
קסם מלוח: אוזני המן עם גבינות
14/03/14 0:22
מאת: מערכת וואלה!
עשה זאת בעצמך: משלוח מנות ביתי
13/03/14 12:11
מאת: מערכת וואלה!
ניחוח עוגה: טארט פרג, לוטוס ופקאן
13/03/14 11:44
מאת: מירב שיינר דצ'נקו, מערכת וואלה!
מאמן המטבח: כל הפטנטים לאוזן המן ביתית מנצחת
12/03/14 10:03
מאת: עֹז תלם, מערכת וואלה!
ארוחה משפחתית: עוגת שטרויזל במילוי פודינג פרג
12/03/14 7:50
מאת: תום פרנץ, מערכת וואלה!
סגור
סיקור מיוחד סיקור מיוחד פורים בוואלה! אוכל

מתכון לאוזני המן: כולי אוזן

מאת: שלומי פדידה, מערכת וואלה!
פייסבוק טוויטר

הזוכה הגדולה בטעימות אוזני ההמן השנתיות, רולדין, מנדבת מתכון לאוזני המן במילוי פרג, שלב אחרי שלב

קישורים:


בצק חמאה פריך. אוזני המן במילוי פרג (צילום: נמרוד סונדרס) בצק חמאה פריך. אוזני המן במילוי פרג (צילום: נמרוד סונדרס)

בצק חמאה פריך. אוזני המן במילוי פרג (צילום: נמרוד סונדרס)

אוזני המן במילוי פרג מבצק פריך


מצרכים ל-30 יחידות
לבצק:
200 גרם (1 כוס) סוכר
1 ביצה גדולה
400 גרם חמאה רכה
600 גרם (1/3 4 כוס) קמח
גרגרי וניל ממקל וניל אחד (או 2 טיפת תמצית וניל איכותית)

למילוי פרג:
140 גרם (1/2 1 כוסות)פרג טחון
140 גרם (1/2 1 כוס) סוכר
140 מ"ל (3/4 כוס) מים
90 גרם פירורי ביסקוויט כהה טחונים היטב (1 כוס/ 12 ביסקוויטים)
טיפה של מיץ לימון
גרגרי וניל ממקל וניל אחד (או 2 טיפת תמצית וניל איכותית)
1/4 כפית דבש


אופן ההכנה:
1. למילוי: מחממים את המים, גרגרי הווניל והסוכר עד לנקודת רתיחה ומורידים מהאש.

2. מוסיפים את סירופ הסוכר שנוצר לשאר מרכיבי המילוי ומערבבים היטב. מעבירים למקרר למשך שעתיים.

3. לבצק: מערבבים את החמאה, גרגרי הווניל והסוכר, מוסיפים ביצים בהדרגה, עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מוסיפים את הקמח, מעבדים עד לקבלת פירורים, ולשים קלות עד שנוצר בצק. משהים במקרר לשעה.

5. מרדדים את הבצק לעובי 4-3 מ"מ.

6. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומניחים במרכז כל עיגול כפית מן המילוי.

7. אוספים באצבעות את שולי העיגול לקבלת צורה של אוזן המן.

8. אופים במשך 18-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

אפשר לאבק את אוזני ההמן המוכנות באבקת סוכר.

מכינים סירופ סוכר ומוסיפים לשאר חומרי המילוי


מערבבים חמאה, וניל וסוכר. מוסיפים ביצים בהדרגה עד לקבלת תערובת אחידה


מוסיפים קמח, מעבדים עד לקבלת פירורים, ולשים קלות עד שנוצר בצק


מרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ"מ


קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומניחים במרכז כל עיגול כפית מן המילוי


אוספים באצבעות את שולי העיגול לקבלת צורה של אוזן המן


אופים במשך 18-20 דקות, בסיום ניתן להוסיף אבקת סוכר



 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי