• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 
מדריך הבישול: מוסטרדה - היהלום בכתר הריבות
22/07/14 12:01
מאת: יעל עזר, מערכת וואלה!
מתכון מנצח: פטוצ'יני שמנת וגורגונזולה של קפה איטליה
17/07/14 10:51
מאת: איריס גלברט, על השולחן
מהמדף לטאבלט: ששת יוצא בגרסה אלקטרונית
16/07/14 9:51
מאת: מערכת וואלה!
לגלות מחדש את הצנוניות
15/07/14 11:30
מאת: יונתן בורוביץ', מערכת וואלה!
סגור
בישולים

מיקי שמו אופה: סמבוסק די

מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה!
פייסבוק טוויטר

סמבוסק גבינה אפוי, שזוף וסקסי. מיקי שמו מכין את הגירסה השפויה של המעדן הפריך שאוכלים בביס


סמבוסק גבינה מלוחה. זהוב סקסי (צילום: נמרוד סנדרס)

סמבוסק גבינה מלוחה. זהוב סקסי (צילום: נמרוד סנדרס)

סמבוסק גבינה מלוחה


חומרים ל-40 יחידות:

לבצק:
200 גרם חמאה רכה
200 גרם גבינה כחושה לאפיה (כנען או טוב-טעם) מפוררת
2 חלמונים
1/2 כפית מלח
4 כפות מים פושרים
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
2 כפיות אבקת אפייה

למלית:
250 גרם גבינה כחושה לאפייה (כנען או טוב-טעם) מפוררת
125 גרם (1/2 גביע) גבינה לבנה 5%
125 גרם (1/2 קובייה) גבינת פטה מפוררת

לציפוי:
1 ביצה טרופה
שומשום וקצח


אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: מערבלים חמאה, גבינה, חלמונים ומלח במיקסר עם וו גיטרה כ-2 דקות במהירות איטית עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מים, קמח ואבקת אפייה ומערבלים עד לקבלת בצק חלק.

2. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

3. מכינים את המלית: מערבבים גבינות בקערה. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד השימוש.

4. מחממים תנור ל-190 מעלות.

5. ממלאים, מעצבים ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים לעיגולים. מניחים את המלית במרכז הבצק וסוגרים. טובלים בביצה ובתערובת השומשום והקצח.

6. אופים כ-20 דקות עד להזהבה.

מערבלים חמאה, גבינה, חלמונים ומלח במהירות איטית עד לתערובת אחידה


מוסיפים מים, קמח ואבקת אפייה ומערבלים עד לקבלת בצק חלק


את הבצק עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות


מכינים את המלית: מערבבים גבינות בקערה, עוטפים ושומרים במקרר


מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה וקורצים לעיגולים


מניחים את המלית במרכז הבצק וסוגרים. טובלים בביצה ובתערובת הציפוי


אופים כ-20 דקות עד להזהבה



 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי