כחומר גלם שמתאים למנות רבות, הפך רוטב העגבניות לאחד ממצרכי היסוד בכל מזווה ביתי. במקום להשתמש ברסקים תעשיתיים אפשר בכמה פעולות פשוטות לבשל רוטב עגבניות ביתי עשיר בטעמים.
תמר כהן-צדק, שפית מסעדת "קוצינה תמר" מנהלת גם את הדיספנסה, המעדניה הצמודה למסעדה. במקום שלל חומרי גלם איטלקיים המשמשים גם את מטבח המסעדה.
רוטב עגבניות ביתי
חומרים ל-2 צנצנות:
1 בצל גדול חתוך לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
4 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
5 שיני שום שלמות
5 עלי דפנה
3 פלפלים חריפים מיובשים (לא חובה)
12 עגבניות חתוכות לקוביות
1/4 כוס שמן זית
מלח
פלפל
סוכר
אופן ההכנה:
1. מטגנים בסיר את הבצל, הגזר והסלרי עד להזהבה.
2. מוסיפים את שיני השום השלמות, העגבניות, עלי הדפנה והפלפל החריף ומביאים לרתיחה.
3. מבשלים כשעה וחצי נוספות על אש נמוכה.
4. יש לשים לב שהרוטב לא מתייבש או נשרף ובמידת הצורך, יש להוסיף מעט מים.
5. מעבירים את הרוטב דרך מסננת לסיר אחר או טוחנים את הרוטב בבלנדר לאחר שמוציאים את עלי הדפנה והפלפל החריף.
6. מחזירים את הרוטב לסיר ונותנים לו להתבשל כ- 20 דקות נוספות או עד לסמיכות רצויה.
7. מוסיפים מלח, פלפל לפי הטעם. מוסיפים את הסוכר עד לשבירת החמיצות של רוטב העגבניות. יש להיות זהירים בכמות הסוכר שמוסיפים.
8. ממלאים את הצנצנות ברוטב, כשהרוטב עוד חם, לא עד הסוף (עד איפה שמתחילה הסגירה של הצנצנת).
9. סוגרים היטב. שמים בסיר, ממלאים את הסיר במים עד כיסוי הצנצנות, מעלים לאש, מביאים לרתיחה, נותן לרתוח חצי שעה. מכבים, מוצאים מהמים ונותנים להם להתקרר.
מתכון לעגבניות משומרות
מתכון לעגבניות מיובשות