• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 
נפרדים מהקיץ במסיבת ארטיקים
29/08/14 0:00
מאת: מורן לילה, על השולחן
צבע אדום: עגבניות או לא להיות
27/08/14 14:59
מאת: מערכת וואלה!
פטוצ'יני עם ארטישוק, פול, אפונה, מסקרפונה ויין לבן
24/08/14 10:09
מאת: אוראל קמחי, מערכת וואלה!
עוף בתנור - גרסת הקיץ
21/08/14 11:10
מאת: רות אוליבר, על השולחן
סגור
בישולים

אוכל נוסטלגי: מתכון לבננה מטוגנת

מאת: יעל עזר, מערכת וואלה!
פייסבוק טוויטר

עונת הבננות, המגיעה לשיאה בחודשי החורף, היא הזדמנות מצויינת להתקף נוסטלגיה - מתענגים על בננה מטוגנת מהאייטיז

תגיות: בננות


מרקם קטיפתי רך וטעם מתוק עז, הם אלה שהופכים את הבננה לאידיאלית לטיגון וזו גם הסיבה שהמנה האסייתית של בננה מטוגנת הפכה לקלאסיקה עולמית. היא כיכבה בארץ בשנות ה-80 והייתה חלק מהגל הסיני ששטף את המדינה. לצד האוכל המתחכם, ולעיתים המאתגר, בו נתקלים כיום, הבננה המטוגנת היא מנה פשוטה וטעימה באופן מיוחד, שמעלה חיוך נוסטלגי.

הבננה המטוגנת מככבת בתפריט של מסעדת פקין בצהלה מיום הקמתה, למעלה מ-30 שנה, והיא חלק בלתי נפרד מהדי.אן.איי. שלה. פקין, שהחלה כמסעדה סינית קטנה, הכניסה עם השנים עוד ועוד טעמים אסייתיים לתפריטה (יפני, תאילנדי ובשנים האחרונות גם ויאטנמי) והיא לא מתכוונת להיפרד בקרוב מהבננה המטוגנת. "הבננה המטוגנת היא קינוח שבלעדיו המסעדה לא יכולה להתקיים", מספרת מנהלת המסעדה, עדי קירשנר, "אמנם לפני עשור הוחלף שם המנה ל'חורחה בננה' (על שם אחד העובדים המסורים שעדיין עובד במסעדה) אבל מדובר באותה הבננה. הנה המתכון:


"חורחה בננה". המטוגנת של מסעדת פקין בצהלה (צילום י"חצ)

"חורחה בננה". המטוגנת של מסעדת פקין בצהלה (צילום י"חצ)

בננה מטוגנת של מסעדת פקין צהלה


חומרים למנה אחת:
2 יחידות בננה ללא דבש
100 גרם קמח תופח
150 מ"ל מים
רוטב מייפל
אבקת סוכר
כדור גלית וניל
שמן


אופן ההכנה:
1. מחממים שמן בסיר עמוק ורחב שוליים.

2. בקערה מערבבים את הקמח והמים עד לקבלת בלילה חלקה.

3. טובלים את הבננות בבלילה ומטגנים בשמן עמוק עד לקבלת גוון זהבהב.

4. מסננים את הבננות מהשמן, יוצקים מעליהן רוטב מייפל, בוזקים אבקת סוכר ומגישים לצד כדור גלידת וניל.


עוגת בננות ללא גלוטן
קינוח פולנטה ובננות
עוגת בננות של מיקי שמו


 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי