• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 
נפרדים מהקיץ במסיבת ארטיקים
29/08/14 0:00
מאת: מורן לילה, על השולחן
צבע אדום: עגבניות או לא להיות
27/08/14 14:59
מאת: מערכת וואלה!
פטוצ'יני עם ארטישוק, פול, אפונה, מסקרפונה ויין לבן
24/08/14 10:09
מאת: אוראל קמחי, מערכת וואלה!
עוף בתנור - גרסת הקיץ
21/08/14 11:10
מאת: רות אוליבר, על השולחן
פנק אותה: קינוחי פירות קלילים
20/08/14 13:00
מאת: מערכת וואלה!
סגור
בישולים

בשר טחון: לחמעג'ון ישראלי

מאת: צחי בוקששתר, מערכת וואלה!
פייסבוק טוויטר

השף צחי בוקששתר מרשת בלאק לא מתכוון להיכנס לפוליטיקה, אבל מאוהב עמוקות באוכל טורקי. הנה וריאציה ללחמעג'ון - בשר טחון מתובל בתוך בצק של פיצה

אם נשים רגע את הפוליטיקה בצד, אני פשוט לא מצליח לשמור בסוד את אהבתי הכנה והעמוקה לאוכל טורקי. הנה מתכון חמוד, וריאציה על הלחמעג'ון הטורקי, שעשוי מבשר טחון ומבצק של פיצה. צרפו ליד זה גם כוסית קטנה של ראקי - הערק של הטורקים (למבוגרים בלבד, כן?) - ואפשר לצאת לדרך. ומה ישראלי במתכון? שהוא נוצר מזיכרון, בסטודיו שלי, על בסיס המתכון המקורי מטורקיה.


לחמעג'ו. וריאציה על הגירסה הטורקית (צילום: יח"צ)

לחמעג'ו. וריאציה על הגירסה הטורקית (צילום: יח"צ)


חומרים ל-4 מנות:
לבצק פיצה:
25 גרם שמרים טריים
300 גרם קמח
500 מ"ל מים
¼ כוס שמן זית
כף גדושה מלח
½ כפית עשבי תיבול מיובשים (אורגנו, טימין, בזיליקום)
550 גרם קמח
מעט שמן זית להברשת המאפה

למלית:
400 גרם בשר טלה טחון
2 בצלים קצוצים
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
¼ כוס צימוקים בהירים
1/2 כף בהרט
½ כף פפריקה גרוסה גס, לא חריפה


אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:
1. מערבבים את השמרים במים ו-300 גרם קמח. מפעילים את המיקסר עם וו לישה למשך 3 דקות, ועוצרים.

2. אחרי שעה-שעתיים, תלוי כמה ממהרים, מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים במיקסר עוד 8 דקות. מכסים את הבצק ומניחים לו לתפוח שעה.

3. אחרי שעה מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות. לשים את הבצק מעט ביד, ומחלקים לכדורים בגודל כדור טניס.

4. מותחים כל כדור לנחש ארוך. צובטים את הקצה וסוגרים אותו, יוצרים ביד תלם עמוק לאורך הבצק, עד שנוצרת מעין צורה שמזכירה קאנו.

5. מערבבים בקערה את הבשר עם שאר חומרי המלית, מלבד הפפריקה. ממלאים את הבצק לאורכו, ומברישים אותו בשמן.

6. מכניסים לתנור לאפייה של כ-12 דקות. מוציאים ובוזקים מעל פפריקה גרוסה.

מגישים חם, עם טחינה או יוגורט. הטורקים אוהבים שילובי בשר טחון-בצק עם מיונז תעשייתי, אבל תרשו לי לא לאהוב כל דבר שטורקים אוהבים. מותר שיהיו לי מחלוקות איתם.

לעוד מתכונים עם בשר טחון:
בשר טחון בקערות בצק פילו
מתכון לעוגת עלי גפן עם בשר טחון
קציצות של בית ברוטב


 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי