וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מהשוק למטבח: שגב מבשל לפי הספר

שגב משה

8.5.2014 / 12:00

לכבוד צאת ספרו החדש "מהשוק אל המטבח" קבלו שלושה מתכונים לארוחה אביבית מבית מדרשו של שגב משה: סלט פתיתים, צלעות טלה ועם מייפל צ'ורוס ברוטב שוקולד

מהשוק למטבח- שגב משה. צילום: שגב משה סטיילינג: אנטולי מיכאלו,
פתיתים עם המון עשבי תיבול/צילום: שגב משה סטיילינג: אנטולי מיכאלו

פתיתים עם המון עשבי תיבול

חומרים:
500 גרם פתיתים
6 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית פלפל צ'ילי חריף יבש גרוס
2 כפיות מלח
1 ליטר מים רותחים
2 כוסות כוסברה ו/או פטרוזיליה קצוצים דק
1/2 כוס צנוברים קלויים


אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצלים בשמן זית עד שהזהיבו. מתבלים בפלפל שחור, צ'ילי ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים את הפתיתים, מערבבים ויוצקים מעל את המים הרותחים. מכסים ומבשלים כרבע שעה על אש נמוכה.

2. מסירים מהאש ומוסיפים את עשבי התיבול והצנוברים. מערבבים היטב ומגישים.

מהשוק למטבח- שגב משה. צילום: שגב משה סטיילינג: אנטולי מיכאלו,
צלעות טלה עם רוזמרין ומייפל/צילום: שגב משה סטיילינג: אנטולי מיכאלו

צלעות טלה עם רוזמרין ומייפל

חומרים:

8 צלעות טלה עם עצם חשופה ארוכה ככל האפשר
שמן זית
2 שיני שום קצוצות דק
5 גבעולי רוזמרין קצוצים דק
3 כפות פורט או יין אדום מתוק
2 בטטות קטנות
מלח גס

לרוטב:
1 גבעול למון גראס קצוץ דק
5 כפות שמן זית 2 שיני שום קצוצות דק
1/4 פלפל צ'ילי או קורט מיובש
1 כפית חומץ יין אדום
1/2 כוס סירופ מייפל

להגשה:

2 אפרסמונים או מנגו בוסר אחד, קצוצים לקוביות קטנות ככל האפשר
1 גבעול רוזמרין


אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-240 מעלות.

2. מורחים את הבטטות בשמן זית, מפזרים מלח ואופים כ-20 דקות, עד שהתרככו.

3. מכינים את הרוטב, מטגנים בסיר קטן את הלמון גראס עם שמן זית, שום וצ'ילי עד שהתחילו להזהיב. מוסיפים את החומץ, מערבבים ומוסיפים את המייפל. מביאים לרתיחה ומסננים.

4. מעסים את הצלעות בשמן זית, שום, רוזמרין ויין אדום וצולים על מחבת לוהטת, 3-2 דקות מכל צד.

5. להגשה, מוציאים את הבטטות מהתנור ומעבירים לצלחת הגשה. מעמידים את הצלעות על צד הבשר ויוצקים מעל רוטב. מגישים עם קוביות מנגו ומחטי רוזמרין.

sheen-shitof

עוד בוואלה!

פיטרו חוגגת יום הולדת עגול ואתם נהנים ממבצע של פעם ב-60 שנה

בשיתוף פיטרו
מהשוק למטבח- שגב משה. צילום: שגב משה סטיילינג: אנטולי מיכאלו,
צ'ורוס ורוטב שוקולד/צילום: שגב משה סטיילינג: אנטולי מיכאלו

צ'ורוס נדיר ורוטב שוקולד

חומרים:
2 כוסות מים או חלב
1/2 כוס סוכר
200 גרם חמאה
1/2 כפית מלח
2 כוסות קמח תופח
6 ביצים
שמן לטיגון
סוכר לציפוי

לרוטב שוקולד:
100 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר
3 כפות ריבת חלב


אופן ההכנה:
1. יוצקים לסיר את החלב או המים, מוסיפים את הסוכר, החמאה והמלח ומביאים לרתיחה.

2. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, עד שמתקבל בצק אחיד.

3. מסירים מהאש ומעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מערבלים 5-4 דקות במהירות בינונית, כדי שהבצק הצטנן.

4. מוסיפים את הביצים, כל אחת בנפרד. אחרי הוספת כל ביצה מערבלים היטב.

5. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים נחשים ארוכים על תבנית. מעבירים למקפיא לשעה.

6. להכנת רוטב השוקולד, בסיר קטן מחממים את השמנת ומוסיפים את השוקולד וריבת החלב. מערבבים לקבלת רוטב אחיד ומסירים מהאש.

7. להגשה, בסיר גדול מחממים שמן תירס או קנולה ומטגנים קפוא, הישר מהמקפיא, עד הזהבה עמוקה. בעזרת כף מחוררת מעבירים לנייר סופג ומצפים בסוכר. מגישים מיד ובצד רוטב השוקולד.

שימו לב: אפשר לזלף ישר לתוך השמן מבלי להכניס למקפיא.


מהשוק אל המטבח. מאת: השף שגב משה. צילום: שגב משה. הוצאת קוראים. ע"מ 168. 98 שקלים. כשר


ארוחה משפחתית: סלט אורז אדום עם ירקות מקורמלים
ארוחה משפחתית: צלעות טלה
מתכון לפתיתים אדומים עם פלפלים ועגבניות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    3
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully