וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כיסונים של חג: קאדה כורדית לשבועות

למעט עוגות הגבינה, שולחן החג של שבועות הוא חגיגה של מאפים עדתיים. הבשלנית אסנת משה מחממת את הסאג' ומכינה קאדה - כיסוני בצק תפוחים ממולאים בגבינה או אגוזים

צילום: עידו שחם עריכה: רן צימט בימוי: גיא גורן

עם כל הכבוד לעוגות הגבינה והסלטים למיניהם, הכוכבים האמיתיים של סעודת השבועות הם המאכלים המסורתיים, שמוגשים לשולחן החג בעדות השונות. בגלל שבחג השבועות אין חוקים, לכל עדה יש מגוון מאכלים; כך למשל לבלקנים יש בואיקוס ובורקיטס לגיאורגים יש שלל מאפי גבינה להונגרים יש בלינצ'ס ולעיראקים סמבוסק. אחד מהמאכלים העדתיים לחג הוא הקאדה שמכינים גם במטבח העיראקי וגם במטבח הכורדי, מאפה שמרים פריך ממולא בגבינה או באגוזים.

הבית של אסנת משה ממושב עגור הוא מקדש נוסטלגי לאוכל כורדי אותו היא מבשלת באהבה רבה ומגישה לקבוצות שמגיעות להתארח. לכבוד החג, הכינה אסנת על הסאג' מנת קאדה כורדית אותה היא זוכרת מבית אמה, שנהגה להכין את מאפה השמרים מדי שבועות. את כדור הבצק התפוח מילאה בגבינת כבשים מלוחה שהכינה בעבודת יד. את הקאדה אפשר למלא במה שבוחרים- גבינה קשה או רכה, ירקות שונים, או במילוי קלאסי של ממרח אגוזים מתקתק.

מתכון לקאדה כורדי במילוי ממרח אגוזים

את מלית האגוזים ניתן להמיר בכל גבינה (נבדרך כלל המאמות ישלבו במתכון גבינת חמד, ורצוי שהגבינות האחרות הייו במליחות כלשהי).

חומרים ל-10 מנות

לבצק
1 קילו קמח לבן
1 כף שמרים
קורט מלח
4 כוסות מים פושרים

לממרח האגוזים
½ קילו אגוזי מלך (ניתן להוסיף גם פיסטוקים או שקדים)
½ כוס שמן קנולה
¼ חבילת מרגרינה או חמאה
½ כוס סוכר
2 כפות קמח


אופן ההכנה:
1. לבצק: מעבדים את הקמח, השמרים והמלח עם מים עד שנוצר בצק רך ואחיד במרקמו.

2. מתפיחים את הבצק במשך שעה בטמפרטורת החדר.

3. מכינים את המילוי: קולים את האגוזים וטוחנים אותם.

4. בסיר קטן מבשלים עד לאיחוד את החמאה והשמן. כשהשניים הופכים לנוזל מוסיפים את האגוזים הטחונים ומערבבים היטב.

5. מוסיפים את הסוכר והקמח, מערבבים ומסירים מהאש. מצננים.

6. יוצרים מהבצק כדורים במשקל של כ-50 גרם .

7. משמנים את היד, פותחים את כדורי הבצק ומוסיפים פנימה כף מלית אגוזים.

8. סוגרים מכל הצדדים את הבצק סביב המלית בזהירות ומשטחים לצורת פיתה.

9. מניחים את הבצק הממולא על הסאג' (או על מחבת ביתית רגילה) כשהוא חם.

10. כשהפיתה מזהיבה הופכים אותה לצד השני כשהיא מזהיבה משני הצדדים ומורידים מהאש.

סיקור מיוחד: שבועות בוואלה אוכל
קינוחי גבינה זריזים
כך תכינו גבינת לאבנה ביתית
שבועות עיראקי: מתכון לקאהי וקאיימר

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    2
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully