וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המנה האולטימטיבית ליד הבירה: אקסן סנדביץ'

23.9.2014 / 16:38

לכבוד האוקטוברפסט שחל החודש, מגיש עופר בן אור ממסעדת באיירן מתכון לסנדביץ' האולטימטיבי לצד הבירה: אקסן סנדביץ' גרמני מסורתי

אקסן סנדביץ' בבאיירן. נמרוד סונדרס
אקסן סנדביץ' בבאיירן/נמרוד סונדרס

פסטיבל האוקטוברפסט הגרמני מפורסם בכמויות הבירה שזורמות בו כמו מים. כדי לעבור בשלום את החגיגות רוויות האלכוהול, הינדסו הגרמנים סנדביץ' שהפך לפופולרי מאוד בימי האוקטוברפסט, עקב רכיביו השומניים סופחי האלכוהול.

האקסן סנדביץ' זו מנה שבמקור נאכלה עם סכין ומזלג אבל במהרה הועברה בין שתי פרוסות לחם כדי לאפשר אכילה בעמידה לצד הבירה, כנהוג בתרבות השתייה הגרמנית. הסנדביץ' ממולא בבשר לבן קריספי ובצל מטוגן שהופך למעדן כשמגישים אותו בתוך לחמניה טריה. מכיוון שקל מאוד לחלוק את השוק להרבה כריכים קטנים, מאכל זה מפורסם גם כמנה של ימי חול אצל משפחות בוואריות שהשאילו אותו מהפסטיבל לטובת אירוח חברתי וכנשנוש בקבלות פנים.

אקסן סנדביץ' בבאיירן. נמרוד סונדרס
אקסן סנדביץ' בבאיירן/נמרוד סונדרס

אקסן סנדביץ'

מתכון ל-4 מנות:
ללחמניות:

1/2 קילו קמח לבן מנופה
1/2 כף מלח
30 גרם סוכר
40 מ"ל שמן חמניות
200 מ"ל מים פושרים
1 כפית שמרים יבשה

לשווינאהקסה:
1 שוק לבן אחורי כ- 1,800 גרם
200 גרם בייקון
2 בצלים חתוכים לרבעים
1 גזר קוביות גדולות
2 ענפים של סלרי (קצוצים גס)
1 כרישה חתוכה לקוביות גדולות
2 ראשי שום קלופות
כפית פלפל אנגלי
4 עלי דפנה
מלח/פלפל
1/3 בירת חיטה


אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה מערבבים את המלח, הקמח והסוכר.

2. מוסיפים את השמרים, מערבבים היטב ומוסיפים לתערובת את השמן והמים (ניתן להוסיף מעט מהמים תוך כדי ערבוב בכדי לאזן את הבצק בזמן הלישה).

3. כשהבצק נהיה אחיד והומוגני משמנים אותו קלות בעזרת הידיים ומניחים בקערה מכוסה במגבת כשעה על מנת שיתפח.

4. חותכים מהבצק כדורים בגודל שווה ומניחים על גבי תבנית עם נייר אפייה, מניחים בצד למשך 25-35 דק' להתפחה נוספת.

5. מחממים תנור ל- 180מעלות ובינתיים מורחים על הלחמניות חלמון ביצה, ומפזרים מעליהן שומשום/ מלח גס או קימל.אופים במשך כ-25 דק' עד שהלחמניות מעט זהובות.

6. בקערה מעסים את השוק במלח, פלפל ומעט שמן ומוסיפים את הירקות ומערבבים.

7. מעבירים לתבנית צלייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על חום של 180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב קל.

8. מוציאים את השוק מהתנור ומניחים עליו את רצועות הבייקון אחת ליד השניה. מוזגים על הירקות והבשר את הבירה ומכסים עם נייר כסף כפול.

9. מורידים את החום ל-165 מעלות וצולים למשך כשעתיים וחצי.

10. מוציאים את השוק מהתנור ומסננים את הרוטב לקערה, מניחים בצד.

11. במחבת על אש בינונית שמים כף רסק עגבניות על לחריכה. מוזגים את הנוזלים המסוננים ומביאים לרתיחה, מתקנים טעם עם מלח ופלפל (אם הרוטב סמיך מדי ניתן להוסיף קצת ציר עוף או מים).

12. מחממים את התנור ל-230 מעלות, מסירים את חתיכות הבייקון מהשוק ומוזגים מעל את הרוטב שהכנו. מכניסים לתנור עד לקבלת צבע שחום כהה ומרקם קריספי ופריך.

13. הרכבת הסנדוויץ:חותכים את הלחמנייה לשניים מורחים רטבים כגון: חרדל, מיונז, רימולד וכל מה שאוהבים, מניחים כרוב חמוץ ומעל חתיכות גסות מהשוק כולל העור וללא העצם.


הבראסרי הבאוורי באיירן פותח את חגיגות האוקטוברפסט בתל אביב. הפסטיבל יחגג בתאריכים 26 בספטמבר ועד 5 באוקטובר ובמסגרתו המקום יעוצב ויקושט בצבעים המסורתיים עם דגלים וחפצי נוי מהתרבות הגרמנית.

sheen-shitof

בהנחה בלעדית

החברה הישראלית שהמציאה את מסירי השיער עושה זאת שוב

בשיתוף Epilady
בקערה מעסים את השוק בתבלינים ושמן ומוסיפים את הירקות/נמרוד סונדרס

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    2
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully