וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חמין וטעים

חברי פורום אוכל

14.1.2005 / 17:45

חברי פורום האוכל של וואלה! נכנסים לקישקע ומביאים לכם מתכון קל ופשוט לחמין עם תוספת של קיגלך תפוחי אדמה ותמונות שלב אחרי שלב

החורף מביא עמו את סיר החמין על שלל גרסאותיו והדיון על מתכון מנצח לא פסח גם על פורום האוכל של וואלה! לפניכם מתכון קל שמניב תוצאות מוצלחות עם שדרוג של קיגלך.

חמין של מוטי בר און שלב אחרי שלב

מתכון פשוט וקל לחמין. אל תשכחו שצריך להשרות את השעועית במים לילה קודם לכן והחמין גם הוא זקוק לתנומת לילה בתנור.

חומרים:
3 בצלים גדולים
10-12 תפוחי אדמה בינוניים
500 גר' שעועית גדולה
750 גר בשר בקר
6 כרעי עוף (עם העור)
קישקע בשקית "קוקי" קשורה ומחוררת
מלח, פלפל שחור
פפריקה
2-3 כפות אבקת מרק בצל


אופן ההכנה:
1. לילה קודם לכן משרים את השעועית במים.

2. קוצצים את הבצלים דק ומטגנים בשמן עד השחמה (לא הזהבה).

3. מסדרים בתחתית הסיר תפוחי אדמה (אני בדרך כלל מעדיף אותם גדולים ושלמים). מניחים על תפוחי האדמה את השעועית שהושרתה במים ואת קוביות בשר הבקר. מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה ואבקת מרק בצל.

4. מסדרים מעל שכבה נוספת של תפוחי אדמה שעועית ואת הכרעיים (אני בדרך כלל מניח את הכרעיים בשכבה העליונה כדי להקל על הוצאתם וכדי שלא יתפרקו).

5. במרכז השכבה העליונה בין חלקי הכרעיים מניחים את הקישקע בתוך שקית קוקי קשורה ומחוררת על מנת לאפשר כניסת טעמים. מתבלים שוב עם תבלינים ועם אבקת המרק.

6. בגמר סידור המרכיבים ממלאים את הסיר במים רתוחים כמעט עד גובה החומרים (לא לכסות). מביאים לרתיחה על הכיריים, מנמיכים את הלהבה ומשאירים לשעה.

7. מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות למשך לפחות לילה.

אם רוצים להכין את המתכון בסיר חימום איטי התהליך זהה למעט טיגון הבצל בנפרד במחבת ופיזורו (כשהוא מושחם) מעל שכבת המרכיבים הראשונה. בצילומים רואים נייר כסף, לא מדובר בקישקע (שהרי הוא בשקית קוקי), אלא בקיגל של קיצי. מתכון בהמשך.

קיגלך מתפוח אדמה של קיצי

תוספת לשדרוג החמין (מופיע בתמונות בנייר כסף)

חומרים:
2 תפוחי אדמה מגורדים גס
בצל אחד מגורד גס
ביצה אחת (אפשר גם בלי ביצה)
מלח, פלפל שחור
3 כפות קמח

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים ועושים קציצות, עוטפים בנייר כסף ושמים מעל החמין אחרי שלב הרתיחה. רצוי שהנוזלים יכסו על הקציצות.

  • עוד באותו נושא:
  • חמין

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully