וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

יש לנו פיצוח

אורן גולדפינגר

10.6.2010 / 18:02

'בא טבעי' מתרגל במרץ את הספורט הלאומי - לראות אחרים מזיעים ולאכול, ומכין שלל נשנושים בריאים לתקופת המונדיאל

כשבא לי לבהות במרקע, בדרך כלל אני דואג שיהיה לי משהו לנשנש תוך כדי, הרגל שנשאר לי מהתקופה שבה הפסקתי לעשן והייתי צריך משהו שיעסיק לי את הפה במהלך הצפייה. מתישהו הבנתי שהמלחמה בנשנושים נועדה לכישלון, ושאם אני לא מצליח להילחם בהם, עדיף שלפחות אתאים אותם לצרכיי. לכן היום, על מנת שלא להתפתות לפיתויי הג'אנק פוד, אני משתדל להכין משהו מראש. כך אני משביע את הרצון למאנצ'יז, משתיק את רגשי האשם ונהנה יותר מהחוויה.

באופן כללי, אנחנו הישראלים אוהבים מאד לנשנש. השיא מגיע בתקופות כמו זאת העומדת בפתחנו, תקופת שידורי המונדיאל, או בשידורי האולימפיאדה, בה רובנו נתקעים מול המסך למשך כמה שעות בכל יום, והשולחן, מן הסתם, מלא ערימות פיצוחים וחטיפים. כן, זהו הספורט הלאומי. לראות אחרים מזיעים ולאכול.

על מנת למזער נזקים אך גם ליהנות, הנה כמה רעיונות לחטיפים בריאים וטעימים:

צ'יפס ירקות. דנה מאירזון
צ'יפס ירקות/דנה מאירזון

צ'יפס ירקות

החומרים:
2 בטטות
2 תפוחי אדמה
2 סלקים
מלח גס
שמן זית

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. חותכים את הירקות למקלות או לפרוסות, לפי מידת העובי המועדפת.

3. מוזגים שמן זית, מפזרים מלח גס ומערבבים.

4. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה את תפוחי האדמה והסלק, ואופים במשך 20 דקות במרכז התנור.

5. מוסיפים את הבטטות ואופים עוד 20 דקות.

6. מעלים את התבנית לשליש העליון של התנור לכמה דקות, על מנת להשחים את הצ'יפסים.

7. מגישים עם קטשופ.

טופו נאגטס. דנה מאירזון
טופו נאגטס/דנה מאירזון

טופו נאגטס

החומרים:
300 גרם טופו קשה, חתוך לקוביות

לרוטב:
4 כפות שמן זית
2 כפות חרדל
שן שום גדולה, כתושה
כפית שמרי בירה
חצי כפית כורכום

לציפוי:
חצי כוס פירורי לחם/נבט חיטה

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב, מוסיפים את קוביות הטופו ומערבבים.

3. מעבירים את קוביות הטופו לקערת פירורי הלחם, אוטמים אותה עם צלחת ומנערים עד שכל הטופו מצופה.

4. מסדרים את קוביות הטופו על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים במשך 20 דקות.

5. מגישים עם חצי לימון, חרדל וקטשופ.

אגוזים מתובלים. דנה מאירזון
אגוזים מתובלים/דנה מאירזון

אגוזים מתובלים

חטיף ממכר!

החומרים:
100 גרם אגוזי מלך
100 גרם אגוזי ברזיל
100 גרם אגוזי קשיו
כף שמן זית
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח
רבע כפית סוכר

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את שמן הזית, הפפריקה, המלח והסוכר, מוסיפים את האגוזים ומצפים אותם היטב.

2. מחממים מחבת על אש בינונית-קטנה, מעבירים את תערובת האגוזים ומערבבים במשך 4-5 דקות.

3. מורידים מהמחבת, מניחים לצינון ומגישים מיד (או שומרים בכלי אטום).

שקדים מקורמלים. דנה מאירזון
שקדים מקורמלים/דנה מאירזון

שקדים מקורמלים ומתובלים

החומרים:
100 גרם שקדים
3 כפות סוכר
2 כפות מים
חצי כפית קינמון טחון
מעט אגוז מוסקט טחון או מגורד

אופן ההכנה:
1. מחממים במחבת על אש קטנה את הסוכר, תוך כדי ערבוב, ומוסיפים את המים. מערבבים עד לקבלת קרמל זהוב. יש להיזהר לא לשרוף את הסוכר.

2. מוסיפים את השקדים ומערבבים עד שהם מצופים היטב.

3. מורידים מהמחבת, מניחים לצינון ומגישים מיד (או שומרים בכלי אטום).

פופקורן שום ושמרי בירה. דנה מאירזון
פופקורן שום ושמרי בירה/דנה מאירזון

פופקורן עם שום ושמרי בירה

נתעלם באלגנטיות מהמוצר התעשייתי המיועד למיקרו, נקנה חבילת גרעיני פופקורן (10 שקלים לקילו בחנויות תבלינים וקטניות, ויש גם גרעיני פופקורן אורגניים, שהם יקרים יותר), נכין בבית, עם שמן זית ומלח גס איכותיים, ונקבל פופקורן טעים, פריך ולא שמנוני. שמרי הבירה מעלים קצת את הערך התזונתי שלו ומעשירים אותו בוויטמין B וחלבונים. אפשר להחליף את התיבול ברוטב קרמל (כמו זה שהכנו לשקדים), ולקבל גרסה מתוקה.

החומרים:
רבע כוס גרעיני פופקורן
שמן זית
מלח
כף שמרי בירה
2 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:
1. מחממים סיר על אש בינונית-קטנה, מוזגים 3 כפות שמן זית ומפזרים מעט מלח.

2. מוסיפים את גרעיני הפופקורן, מוודאים שכל הגרגרים באים במגע עם תחתית הסיר (גרגרים שלא – לא יתפוצצו). במקרה הצורך, משטחים אותם בעזרת כוס.

3. נותנים לשמן להתחמם ואז סוגרים את המכסה ומקשיבים לקולות הפיצוצים. אם הם לא מתחילים יש להגדיל מעט את הלהבה.

4. כאשר יש מרווח בין הפיצוצים מכבים את האש, פותחים את הסיר ומעבירים את הפופקורן לקערה.

5. מפזרים את שמרי הבירה ואת השום הכתוש ומערבבים, מגישים מיד.

אפשר גם:

אדממה – הפולים הירוקים בתרמיל אולי קצת שחוקים מעודף חשיפה, אבל הם ללא ספק קלף מנצח. מעבירים אותם בישול קצר מאד (לא יותר מ-4 דקות), מפזרים מלח ומגישים מיד. אם מבשלים אותם מראש, כדאי להעביר אותם למי קרח אחרי הבישול, כך הם יישארו פריכים.

גרגרי חומוס מתובלים – להיט בתי הכנסת: גרגירים מבושלים ורכים, עם מעט מלח ופלפל גרוס. לקיצור תהליכים, ניתן להשתמש בחומוס קפוא של סנפרוסט. את החומוס אפשר להחליף גם בעדשים או אפונה וחובבי החריף מוזמנים להוסיף מעט צ'ילי גרוס או וואסאבי.

ברוסקטות – פורסים לחם או באגט, מורחים בשמן זית עם שום כתוש ואופים 5 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות. אפשר לגוון עם רוטב עגבניות, שמרי בירה, זיתים, פטריות ומה שאוהבים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    3
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully