• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 
ארוחת פרידה
12/06/11 14:00
מאת: אורן גולדפינגר, מערכת וואלה!
אוכל טבעוני: יש בראנץ' אחר
5/06/11 12:00
מאת: אורן גולדפינגר, מערכת וואלה!
בא טבעי: עוגיות גרנולה עם תמרים ומרציפן
29/05/11 7:07
מאת: אורן גולדפינגר, מערכת וואלה!
מר תפוח אדמה
22/05/11 6:48
מאת: אורן גולדפינגר, מערכת וואלה!
בא טבעי: הלו ארטיק
15/05/11 6:49
מאת: אורן גולדפינגר, מערכת וואלה!
סגור
אוכל טבעוני

תפוח אדמה לוהט

מאת: אורן גולדפינגר צילום: דנה מאירזון, מערכת וואלה!
פייסבוק טוויטר

בפנים הוא רך ונימוח, בחוץ קשוח וקריספי ומלמעלה חובש רטבים פיקנטיים. 'בא טבעי' עושה מעשה בתפוח אדמה ענקי

תגיות: תפוח אדמה

לפני שבוע אשתי הביאה מהשוק תפוחי אדמה ענקיים, כמו אלה שמוכרים בדוכן בדיזנגוף סנטר, ואפינו אותם בתנור. כשהתפודים היו מוכנים, הם היו שחומים ופריכים מבחוץ, ורכים ונימוחים מבפנים. הזלפנו עליהם שמן זית, פיזרנו שמרי בירה והודינו לאימא אדמה על כל הטוב הזה. היה תענוג.

על מנת להוסיף להם טעם ועניין, וגם ליצור מנת חלבון, שידכתי לתפודים שלושה רטבים: שעועית אדומה וסלסה; שמנת, קשיו ופטריות יער, ועדשים אדומות. בכולם נתתי ביטוי לכוסברה, עשב שהרבה אנשים שונאים ואני מאד אוהב - בתבשילי השעועית והסלסה הכוסברה נוסכת טעם דרום אמריקאי, ולתבשיל העדשים היא מעניקה מבטא ההודי.

התפודים סופגים בשמחה כל רוטב ומילוי, ובנוסף לרטבים שהכנתי, ניתן גם להקרים אותם עם שמרי בירה, טחינה גולמית או גבינת טופו, או למלא בבולונז משבבי סויה, תבשיל חומוס, חציל בטחינה או שקדיה (ממרח שקדים). אפשר להזמין חברים לארוחה בה כל אחד מקבל תפוד ומרכיב לעצמו את המנה.

על מנת ליצור את הציפוי הפריך והמילוי הרך, יש לאפות את תפוחי האדמה במשך שעתיים וחצי על מצע של מלח גס, כשהם עטופים בנייר כסף. אחרי שעתיים וחצי דוקרים במזלג, ואם התפודים רכים, מסירים את הכיסוי ואופים עוד חצי שעה, על מנת שהקליפה תיצרב ותהפוך פריכה. הצליל של הקליפה כאשר היא נבקעת תחת הסכין הוא אחד הצלילים הטעימים ביותר שיש.


תבשיל שעועית אדומה בעגבניות


את התבשיל הזה כיף לאכול עם אורז, בתוך טורטיה ואפילו על פסטה או אטריות אורז.

החומרים:
250 גרם שעועית אדומה
שמן זית
1 בצל גדול
3 שיני שום
חצי ק"ג עגבניות
3 כפות רסק עגבניות
רבע פלפל חריף
כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית סוכר חום
כפית טימין מיובש
כף כוסברה קצוצה
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:
1. משרים את השעועית במים משך לילה לפחות (מומלץ להשרות במשך 24 שעות, ולהחליף מים באמצע), שוטפים ומסננים.

2. מבשלים את השעועית במים עד להתרככות (2-3 שעות).

3. קוצצים את העגבניות, הבצל, השום והפלפל החריף.

4. מטגנים את הבצל בשמן זית, וכאשר הוא מתחיל להזהיב מוסיפים את העגבניות, הרסק, השום והפלפל, ומערבבים.

5. מוסיפים את השעועית, הטימין, הכוסברה, הפפריקה, הסוכר, המלח והפלפל. מערבבים, מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך חצי שעה.

גרסה לממהרים: משתמשים בשעועית אדומה קפואה או משומרת.


רוטב שמנת, קשיו ופטריות יער


רוטב שמזכיר במרקמו רוטב בשמל. הוא עדין ומעט מתוק, וניתן להשתמש בו גם להקרמת פסטה.

החומרים:
רבע כוס אגוזי קשיו
רבע כוס מים
2 פטריות יער גדולות, קצוצות
שמן זית
מעט קינמון
מעט אגוז מוסקט
מלח

אופן ההכנה:
1. במעבד מזון או בלנדר טוחנים את הקשיו והמים למרקם חלק.

2. בסיר, על אש קטנה, מבשלים את מחית הקשיו, מתבלים בקינמון ואגוז מוסקט, ומוסיפים מים במידת הצורך, עד לקבלת מרקם קרמי (הרוטב מסמיך מאד במהלך הבישול).

3. מקפיצים את הפטריות בשמן זית ומעט מלח, מוסיפים את רוטב השמנת והקשיו ומערבבים.


תבשיל עדשים אדומות


את התבשיל הזה אני אוהב לאכול ככה, על פרוסת טוסט. פשוט וטעים.

החומרים:
חצי כוס עדשים אדומות
1 בצל
2 שיני שום
שמן זית
כפית כוסברה קצוצה
חצי כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית כורכום
מעט חרדל
מעט צ'ילי
פלפל שחור
מלח

אופן ההכנה:
1. מבשלים את העדשים בהרבה מים עד לריכוך, ומסננים.

2. קוצצים את הבצל, השום והכוסברה.

3. מטגנים במחבת את הבצל והשום, מוסיפים את העדשים ואת יתרת המרכיבים, מערבבים, מוסיפים מעט מים, ומבשלים עד לקבלת תבשיל סמיך.

סלסת עגבניות


הסלסה הזאת משדרגת כל מאכל. החריפות שלה עדינה מאד, כך שגם הילד נהנה ממנה. במתכון הזה חשוב להשתמש בעגבניות מוצקות מאד.

החומרים:
8 עגבניות
1 בצל קלוף וחתוך לרבעים
2 שיני שום קלופות
חצי צרור כוסברה
מעט פטרוזיליה
חצי פלפל חריף
רבע כפית סוכר

אופן ההכנה:
1. מכניסים הכל למעבד מזון או בלנדר וטוחנים איך שאוהבים - למרקם גס או חלק לגמרי.


 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי