• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 
ארוחת פרידה
12/06/11 14:00
מאת: אורן גולדפינגר, מערכת וואלה!
אוכל טבעוני: יש בראנץ' אחר
5/06/11 12:00
מאת: אורן גולדפינגר, מערכת וואלה!
בא טבעי: עוגיות גרנולה עם תמרים ומרציפן
29/05/11 7:07
מאת: אורן גולדפינגר, מערכת וואלה!
מר תפוח אדמה
22/05/11 6:48
מאת: אורן גולדפינגר, מערכת וואלה!
בא טבעי: הלו ארטיק
15/05/11 6:49
מאת: אורן גולדפינגר, מערכת וואלה!
סגור
אוכל טבעוני

שלגיה, לתשומת לבך

מאת: אורן גולדפינגר, מערכת וואלה!
פייסבוק טוויטר

'בא טבעי' חם על תפוחים בכל מצב צבירה. שלושה מתכונים שעושים כבוד לפרי הכי פופולרי בעולם: סלט קליל, משקה מרענן ואגרול מתוק

תגיות: תפוחים

חמותי מכינה פאי תפוחים מעולה, ומדי פעם אני רומז לאשתי בעדינות (ולפעמים לא כל כך) שתבקש ממנה להכין לי אותו. אם פעם הייתי מבקש את הפאי כעוגת יומולדת, היום אני כבר לא מחכה למאורע מיוחד. הפאי הוא אירוע בפני עצמו, מבחינתי. ללא ספק, חתיכת בצק שעוטפת מסה ענקית של תפוחים היא המצאה גאונית.

מצד שני, מסה ענקית של תפוחים היא המצאה גאונית, עם או בלי בצק ובכל מצב צבירה. יש משהו בתפוח העץ שגורם לכולם לאהוב אותו. הוא בסיסי, זול, טעים מאד, מתוק או חמוץ וזמין במשך רוב ימות השנה. התפוח השתרש עמוק בתרבות המערבית: על שמו נקראת חברת המחשבים 'אפל'; העיר ניו-יורק מכונה "התפוח הגדול"; ופאי התפוחים הוא חלק בלתי נפרד מהתרבות והתפריט האמריקאיים. גם ביהדות הוא רב משמעות: בראש השנה מקובל לאכול תפוח בדבש, ב"שיר השירים" הגיבורה מבקשת שירפדוה בתפוחים, וטוענים שהוא אפילו גרם לאדם וחווה לעוף מגן עדן, למרות שעד היום אין הוכחה חד משמעית שזה אכן היה תפוח.

התפוח הוא רב שימושי במטבח: אפשר לאכול אותו כמו שהוא, להוסיף לסלטים, לגרד על פומפיה ולאכול עם סוכר וקינמון, לאפות, לסחוט למיץ, להכין עוגות ופאי, רטבים, תרכיזים, סיידר וחומץ. זני התפוחים הפופולריים הם גרני סמית, הירוק והחמוץ; הדלישס המתוק, באדום מנוקד בצהוב; פוג'י - גדול, אדום ומפוספס; ענה, עם לחי אדומה וירוקה; יונתן, עם קליפה קשה בצבעב אדום-צהוב; ופינק ליידי – ורדרד, מתוק ופריך. ישנו גם זן חדש בשם ג'ולייט שמגיע מצרפת ומגודל בשיטה אורגנית בלבד.

השבוע ניתן לתפוחים לככב ונכין מהם משקה קר ומרענן, סלט קליל עם עשבי תיבול ודלורית ו"אגרול" תפוחים מתוק מעלי אורז. כל המתכונים מתאימים לטבעונים, כמובן.


משקה תפוחים


החומרים:
2 ליטר מים
2 תפוחי עץ ירוקים או אדומים, קלופים וחתוכים לקוביות
חצי פחית (250 גרם בערך) רסק תפוחי עץ
חופן צימוקים
מקל קינמון
4 כפות סוכר

אופן ההכנה:
1. מביאים את המים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את כל החומרים, מערבבים להמסת הסוכר.

2. מבשלים על אש קטנה במשך חצי שעה, עד שהמים סופגים את כל הטעמים, מוסיפים סוכר ורסק תפוחים במידת הצורך. מצננים ומעבירים למקרר.

3. מגישים קר, עם התפוחים והצימוקים.


סלט עשבי תיבול, תפוחים ודלורית


כאשר הדלעת יקרה, עוברים לדלורית. היא מתוקה, טעימה וזולה מאד.

החומרים:
4-5 עלי מנגולד/ חסה גדולים או עלי בייבי, שטופים ויבשים
חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים
1 תפוח עץ אדום, חתוך לקוביות
חתיכת דלורית במשקל 300 גרם
כפית רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות מיץ לימון
שמן זית
כף גרעיני דלעת
מלח
פלפל


אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. מקלפים וחותכים את הדלורית לקוביות, מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מלח. צולים בתנור במשך 20-15 דקות, עד שהיא מתרככת, ומניחים לצינון.

3. מערבבים את כל החומרים יחד, מתבלים בשמן זית, לימון, פלפל, מלח וצ'ילי מתוק, ומגישים.


דפי אורז עם תפוחים וחמוציות


את דפי האורז, שלהם מרקם צמיגי בדרך כלל, צורבים על מחבת ואז הם הופכים פריכים. מתקבל מעין אגרול תפוחים מתוק וטעים.

החומרים:
3 תפוחים, קלופים וחתוכים לקוביות
חופן חמוציות
4 כפות סוכר
רבע כוס מים
חצי כפית קינמון
כפית פקעות ורדים (לא חובה, אבל מוסיף)
6 דפי אורז קטנים או 3 גדולים, חצויים (להשיג בחנויות למזון אסיאתי או חנויות טבע)
מעט שמן, להברשה

אופן ההכנה:
1. ממיסים את הסוכר במים על מחבת ומערבבים עד לקבלת קרמל.

2. מוסיפים את התפוחים והחמוציות ומערבבים, מצמצמים את הרוטב, מכבים את האש ומניחים בצד לצינון.

3. משרים את דפי האורז במשך כמה שניות במים ומניחים על משטח יבש. שמים במרכז כל עלה כמה כפות של תערובת התפוחים, וכורכים את התערובת מכל הכיוונים בסגירת מעטפת: מלמעלה, מלמטה ומהצדדים.

4. מחממים מחבת ומורחים מעט שמן בעזרת מברשת. צורבים את דפי האורז במשך חצי דקה מכל צד, עד שהם הופכים פריכים, ומגישים בעודם חמים.


 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי