וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גמר תחרות הבלוגרים של סוגת

2.3.2011 / 14:00

גמר תחרות הבשלנים של סוגת הגיע לסיומו. במקום הראשון זכתה רחלי זוסימן מהבלוג פשוט מבשלת

אבי כהן

תחרות הבישול של הרשת שנערכה על ידי חברת סוגת, הגיעה אתמול לסופה בגמר חגיגי. התחרות שהיתה מיועדת לגולשי הרשת המתחזקים בלוגים של אוכל, כללה שלושה סבבים של תחרות ובה מנה ראשונה, עיקרית ואחרונה.

בתחרות שפטו המתכונאית אורלי פלאי-ברונשטיין, השף עומר מילר, יו"ר ומנכ"ל סוגת דיוויד פרנקלין ומשנה למנכ"ל סוגת ג'יל גמון.

לגמר עלו שלושת הבלוגריות: דפנה פתיחה - מטבחונט, רחלי זוסימן - פשוט מבשלת וענת לבל - טעימונת. במקום הראשון זכתה רחלי זוסימן עם מתכון לפודינג אורז ופירות יבשים.

צילום: אבי כהן
עריכה: בת גולן

ריזוטו מתוק עם קוקוס ופירות יבשים

חומרים:
1/2 כוס קוקוס טחון
1/2 2 כוסות מים רותחים
1 כף שמן קנולה
1/2 כוס אורז ריזוטו ארבוריו
1/4 כוס תערובת פירות יבשים קצוצים (השתמשתי באננס, קיווי, תות, חמוציות ורצועות הדרים)
1/4 כוס חלב קוקוס
2 כפיות סירופ מייפל
1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
1/4 כפית קינמון
קורט מלח

להגשה: סוכר חום, קינמון

אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת יבשה, וקולים בה את הקוקוס, תוך כדי ערבוב, עד שהוא מפיץ ריח ומקבל צבע חום בהיר. מעבירים לקערה.

2. שומרים כף גדולה של קוקוס קלוי בצד, להגשה.

3. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז ומערבבים תוך כדי טיגון כדקה, כך שגרגירי האורז יהיו מצופים בשמן. מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים.

4. מוסיפים 1/4 כוס מים רותחים, ומערבבים, עד שהמים נספגים. ממשיכים להוסיף עוד רבעי כוסות של מים רותחים, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את רבע הכוס הבאה רק לאחר שהמים של הקודמת נספגו. כך עד לסיום כל כמות המים, ולספיגתם באורז.

5. מכבים את האש. מוסיפים חלב קוקוס, קינמון, וניל וסירופ מייפל, ומערבבים. מניחים להצטנן ל2-3 דקות, מוסיפים את הקוקוס הקלוי (מלבד הכף ששמרנו בצד) ומערבבים היטב.

6. להגשה, מעבירים לקערה, מפזרים מעל קוקוס קלוי, סוכר חום וקינמון, לוקחים נשימה ארוכה ומתענגים.

  • עוד באותו נושא:
  • בלוג אוכל

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    2
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully