• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 
מסע עולמי: מנות דגים חגיגיות מהמטבח הרוסי
18/04/14 13:46
מאת: יעל עזר, מערכת וואלה!
ארוחה משפחתית: קציצות אורז וכרישה בתיבול זעפרן
16/04/14 8:00
מאת: תום פרנץ, מערכת וואלה!
איך לבשל? מאפה פולנטה לפסח
14/04/14 0:18
מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
מסע עולמי: מנות עם בשר מהמטבח הרוסי
11/04/14 0:19
מאת: יעל עזר, מערכת וואלה!
סגור

ארוחה משפחתית: גרנולה תוצרת בית

מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
פייסבוק טוויטר

כדי לשלוט בתוספות ובכמות הסוכר והשמן, מכינה אורלי פלאי-ברונשטיין גרנולה ביתית בפחות מ-40 דקות. רק הוסיפו יוגורט

תגיות: גרנולה

בעולם מושלם תערובת פריכה ומתוקה כמו גרנולה באמת היתה צריכה להיות בריאה ובטח לא עמוסת קלוריות. אם בכל זאת רוצים ליהנות ממנה וגם לשלוט בכמות השומן והסוכר – מכינים אותה לבד. קל להכין גרנולה, ולשלב בה בדיוק את התוספות שהכי אוהבים – דבלים או תמרים במקום צימוקים, אגוזי פקאן או פיסטוק במקום שקדים – תענוג.


לשלוט בכמות השומן והסוכר. גרנולה תוצרת בית (צילום: דנה מאירזון) לשלוט בכמות השומן והסוכר. גרנולה תוצרת בית (צילום: דנה מאירזון)

לשלוט בכמות השומן והסוכר. גרנולה תוצרת בית (צילום: דנה מאירזון)

גרנולה


מתחילים בקלייה של שיבולת השועל עצמה. משתמשים בשיבולת שלמה (לא טחונה ולא אינסטנט). מוסיפים שומן וסוכר ושולחים לתנור, לאט-לאט, מדי פעם מערבבים.


חומרים:
500 גרם (5 כוסות) שיבולת שועל
100 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר דמררה
3 כפות דבש


אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160-150 מעלות.

2. מחממים חמאה עם סוכר ודבש עד להמסתם.

3. מפזרים שיבולת שועל על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

4. יוצקים את תערובת החמאה על פתיתי שיבולת השועל ומערבבים לפיזור שווה.

5. קולים 45-35 דקות, מדי 15 דקות מערבבים כדי להשיג קלייה אחידה.

6. מצננים לחלוטין לפני שמוסיפים את שאר המרכיבים.

אזהרות וטיפים:
יש להיזהר מקליית יתר שמעניקה לפתיתים טעם מר.
כדי לבדוק שמידת הקלייה לטעמכם יש להמתין שהפתיתים קרים לחלוטין, לטעום ואם זה לא מספיק לקלות עוד כמה דקות.

אם הגרנולה מאבדת מקסמה אחרי כמה ימים אפשר לקלות שוב כדי לרענן את פריכותה.

התוספות:
גרנולה קלאסית – מוסיפים לשיבולת השועל פירות מיובשים קצוצים ואגוזים שאותם קולים בנפרד, כל אחד לפי הזמן המיועד לו, אפשר להוסיף מעט סוכר כדי לקרמל את האגוזים.

גרנולה פיסטוק וחלבה – מוסיפים לשיבולת השועל חלבה קצוצה או מפוררת ופיסטוקים קלויים עם מעט סוכר.

גרנולה תפוחי עץ – לפני הקלייה מתבלים את שיבולת השועל בקינמון וממתיקים אותה ב-1/2 כוס תרכיז סיידר (הגליל או D&B), מוסיפים תפוחי עץ מיובשים.

גרנולה קרנבל – מוסיפים לשיבולת השועל אננס מיובש, בננות מיובשות, בוטנים ושבבי קוקוס.

מה אתם מוסיפים לגרנולה שלכם? ספרו לנו בפייסבוק

מחממים חמאה עם סוכר ודבש עד להמסה ומערבבים


מפזרים שיבולת שועל על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומצפים בתערובת הדבש


קולים בין 35-45 דקות ומערבבים מדי רבע שעה


במקביל קולים על מחבת איזה אגוזי שרוצים ומצפים במעט סוכר. מאחדים בין התערובות ומגישים


קישור פרסומי
מתכונים מנצחים - המאגר הגדול של סוגת


 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי