וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ארוחה משפחתית: שיסתלקו כל אויבנו

כחלק ממסכת הברכות, אי אפשר להתעלם מסלק. אורלי פלאי-ברונשטיין אופה אותו ומתקתקת סלק לארוחת החג

השורש הסגול, המתקתק והטעים הוא חבר של כבוד במסכת הברכות והאיחולים לקראת השנה החדשה. קצת מיץ לימון מספיק לו בשביל להיות טעים, גם כשהוא טרי. אבל בדרך כלל מבשלים אותו ומוסיפים כמון ועוד תבלינים. אני ממליצה לאפות אותו בתוך נייר כסף – שעה ויש לכם שורש רך ומתוק. עצלנים יכולים להשתמש בסלק מוכן לאכילה הנמכר בוואקום.

סלט סלק אגוזים ורימונים. נמרוד סונדרס
סלט סלק, אגוזים ורימונים (צילום: נמרוד סונדרס)/נמרוד סונדרס

סלט סלק אגוזים ורימונים

חומרים ל-4 מנות:
2 סלקים
גרגרים מ-1/2 רימון
מיץ מ-1/2 לימון
1 כף דבש
1/2 כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס
עלים קצוצים מ-1/2 צרור כוסברה


אופן ההכנה:
1. מבשלים את הסלקים בסיר עם מים או אופים בתנור (220 מעלות) עד לריכוך (כשעה) ומצננים. לחילופין משתמשים בסלק מוכן לאכילה הנמכר בוואקום.

2. חותכים את הסלקים לקוביות בגודל אחיד ומערבבים בקערה עם גרגרי רימון.

3. מתבלים בלימון ודבש, מוסיפים כוסברה ומערבבים.

4. לפני ההגשה מוסיפים אגוזים.


מה אתם עושים עם סלק? ספרו לנו בפייסבוק

עוד מתכונים לסלט סלק

מתכונים לראש השנה - ארוחה בוכרית של אהרוני
מתכונים לראש השנה - קינוחים של מיקי שמו

מבשלים את הסלקים בסיר עם מים או אופים עד לריכוך

מבשלים את הסלקים עד לריכוך. נמרוד סונדרס
מבשלים את הסלקים עד לריכוך/נמרוד סונדרס

חותכים את הסלק לקוביות בגודל אחיד ומערבבים עם גרגירי רימון

חותכים לקוביות ומערבבים עם גרגרי רימון.. נמרוד סונדרס
חותכים לקוביות ומערבבים עם גרגרי רימון./נמרוד סונדרס

מוסיפים לימון דבש וכוסברה ומערבבים

מוסיפים כוסברה מתבלים בלימון ודבש ומערבבים. נמרוד סונדרס
מוסיפים כוסברה מתבלים בלימון ודבש ומערבבים/נמרוד סונדרס

לפני ההגשה מעטרים באגוזים

לפני ההגשה מוסיפים אגוזים. נמרוד סונדרס
לפני ההגשה מוסיפים אגוזים/נמרוד סונדרס

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully