• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 
ארוחה משפחתית: סלמון פפרוני על סלט קוסקוס
3/09/14 14:39
מאת: יוסי שטרית, מערכת וואלה!
ספיישל הראשון בספטמבר: מאפינס גבינות
31/08/14 15:18
מאת: אורלי פלאי- ברונשטיין, מערכת וואלה!
ארוחה משפחתית: לבבות חסה על סלט אורז קייצי
27/08/14 8:17
מאת: יוסי שטרית, מערכת וואלה!
במטבח עם אורלי: מלכות הפיצה שלי
25/08/14 7:54
מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, התו השמיני
ארוחה משפחתית: סלט בורגול ומלפפונים קייצי
20/08/14 8:04
מאת: יוסי שטרית, מערכת וואלה!
סגור

מתכון לפוקצ'ה: ארז קומרובסקי אופה

מאת: ארז קומרובסקי, מערכת וואלה!
פייסבוק טוויטר

כשבחוץ יורד גשם, הקימו לעצמכם מאפייה בבית. ארז קומרובסקי מלמד איך מכינים את הפוקצ'ה המושלמת בקלות

חומרים להכנת 8 – 9 פוקצ'ות אישיות:
1 ק"ג קמח פוקצ'ה – פיצה או קמח לחם
כף שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
700 גרם מים מינרליים קרירים
¾ כוס זרעי שומשום קלויים
2 כפות עלי בזיליקום קצוצים
¼1 כפות מלח ים עדין
3 כפות שמן זית עדין

לציפוי:
מלח ים גס
שמן זית עדין


אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה שמים את הקמח ומפוררים לתוכו את השמרים. מוסיפים את המים והשומשום ולשים מספר דקות, עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את המלח ועלי הבזיליקום הקצוצים וממשיכים בלישה עוד כ- 3 דקות. מוסיפים את שמן הזית ולשים 3 דקות נוספות. הבצק יהיה רך ודביק.

2. מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת בשמן זית ומכסים בניילון (לא נצמד). מתפיחים כשעה וחצי בטמפרטורת החדר. בכל חצי שעה "מפילים" את הבצק (מוציאים ממנו את האוויר) ולשים חצי דקה.

3. מחלקים את הבצק ל- 8-9 כדורים ומניחים אותם על משטח מקומח בנדיבות גדולה. מקמחים גם את הצד העליון של הכדורים. מכסים ומניחים לתפיחה נוספת כשעה.

4. מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר (250 מעלות) עם תבנית או אבן אפייה בשליש התחתון שלו.

5. פותחים כדור בצק בזהירות (בידיים, לא במערוך) בלי להוציא ממנו את האוויר ומניחים על גיליון נייר אפייה מקומח. מטפטפים שמן זית מלמעלה ובוזקים מעט מלח ים גס. מכינים פוקצ'ה נוספת באותה צורה. מחליקים את הנייר על התבנית או אבן האפייה ואופים כ- 10-11 דקות או עד שהפוקצ'ות זהובות. מוציאים מהתנור ומניחים על רשת צינון. בזמן שהפוקצ'ות בתנור מכינים באותה צורה עוד שתי פוק'צות ומכניסים אותן לתנור מיד כשמוציאים את הקודמות, וכך עד שמסיימים.




צילום בימוי ועריכה: IVP - בית הפקות מקוון
כלים באדיבות ארגל
קישור פרסומי
מתכונים מנצחים - המאגר הגדול של סוגת


 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי