• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 
מסע עולמי: מנות דגים חגיגיות מהמטבח הרוסי
18/04/14 13:46
מאת: יעל עזר, מערכת וואלה!
ארוחה משפחתית: קציצות אורז וכרישה בתיבול זעפרן
16/04/14 8:00
מאת: תום פרנץ, מערכת וואלה!
איך לבשל? מאפה פולנטה לפסח
14/04/14 0:18
מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
מסע עולמי: מנות עם בשר מהמטבח הרוסי
11/04/14 0:19
מאת: יעל עזר, מערכת וואלה!
סגור

אופים עם קומרובסקי: לחם בירה

מאת: ארז קומרובסקי, מערכת וואלה!
פייסבוק טוויטר

למה שלא תכניסו את הבירה ללחם? ארז קומרובסקי נותן עוד שיעור באפייה והפעם עם לחם בירה שיפיץ ריח משכר בבית

תגיות: לחם
חומרים ל-2 כיכרות:
1 ק"ג קמח מלא
1 כפית אבקת אפייה
15 גרם שמרים טריים או כף שטוחה שמרים יבשים
3 בקבוקים אישיים (330 מ"ל כל אחד) של בירה כהה ("אייל") איכותית
3 כפות סוכר דמררה
1 כף מלח ים עדין
פתיתי שיבולת שועל (קוואקר) לציפוי


אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות.

2. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה בקערה גדולה.
ומפוררים פנימה את השמרים. מוסיפים את הסוכר, הבירה והמלח ולשים לישה קצרה עד שמתקבל בצק רטוב. אין צורך ללוש זמן ארוך כמו בבצק לחם רגיל.

3. מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת בשמן זית ומכסים בניילון (לא נצמד). מתפיחים כחצי שעה בטמפרטורת החדר.

4. מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים ויוצרים מכל כדור כיכר עגולה. עוטפים כל כיכר בכמות נדיבה של פתיתי שיבולת שועל ומניחים בתבנית מרופדת בגיליון נייר אפייה. מתפיחים עוד כרבע שעה.

5. שופכים מעט מים בתחתית התנור ליצירת לחות ואופים כ- 50 דקות. מוציאים ומניחים להצטנן על רשת.


צילום בימוי ועריכה: IVP - בית הפקות מקוון
כלים באדיבות ארגל

עוד מתכוני אפייה של ארז קומרובסקי
מתכון ללחם פריקי
מתכון ללחם פטריות ופרמז'ן
קישור פרסומי
מתכונים מנצחים - המאגר הגדול של סוגת


 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי