• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 
קינוח מהמטבח הטורקי: קדאיף
23/03/12 7:00
מאת: גרדה גלזר, מערכת וואלה!
ארוחה משפחתית מהמטבח הטורקי: ממולאים
16/03/12 8:00
מאת: גרדה גלזר, מערכת וואלה!
ארוחה משפחתית: מנות ראשונות מהמטבח הטורקי
2/03/12 7:32
מאת: גרדה גלזר, מערכת וואלה!
ארוחה משפחתית: מאזטים מהמטבח הטורקי
26/02/12 8:30
מאת: גרדה גלזר, מערכת וואלה!
סגור

ארוחה משפחתית: מנות עיקריות מהמטבח הטורקי

מאת: גרדה גלזר, מערכת וואלה!
פייסבוק טוויטר

מדור ארוחה משפחתית מגיש בכל יום שישי מעדנים מהמטבח הטורקי. הפעם על האש: מנות עיקריות של פרגיות, קבב וחצילים

תגיות: אוכל טורקי

מזה שלושה דורות מתנהלת בשוק לוינסקי מעדניה טורקית קטנה השייכת למשפחת לוי. שורשיה של מעדניית יום-טוב נטועים עמוק בעיר איסטנבול שבטורקיה שם נפתחה בשנת 1947 על ידי הסב יום-טוב לוי. משעלתה המשפחה ארצה ב-1969 נפתחה מחדש המעדנייה בשוק לוינסקי על טהרת הסחורה הטורקית.


בני המשפחה שמרו על מסורות הבישול מאיסטנבול גם בבית, שם הפליאה האם שמחה לוי במאכלים טורקיים שונים מהמטבח הטורקי והנחילה את הבישול לבניה, נכדיו של יום-טוב. עם השנים עבר העסק המשפחתי הסבה על ידי הנכדים וכיום הוא מנוהל על ידיהם: יומי (28) ואיתן (23) לוי שעובדים בה משנות העשרה שלהם ומוכרים במקום לא רק סחורה טורקית אלא מגוון מאכלים שנבחרו בפינצטה.

לצד ממולאים, סלטים טורקיים וחלבה נמכרים מבחר סוגי חומץ, גבינות, זיתים בכבישה ביתית, חרדלים שונים, ממרחים, יינות ועוד. בנוסף לניהול המעדנייה מקיים יומי סיורים קולינריים בשוק בהם הוא מספר על חומרי הגלם וההיסטוריה של השוק.

השניים גדלו על ברכי המטבח הטורקי של אמם שמחה לוי, שלימדה אותם את הבישול המסורתי האופייני לאזור איסטנבול והבלקן. כיום מבשלים השניים מנות טורקיות רבות מאלה שגדלו עליהם, ומשלבים בבישול הרבה חצילים, עגבניות ובשר, ותיבול מינימלי.

מעדניית יום-טוב. רחוב לוינסקי 43, תל אביב. 03-6813730


יומי (משמאל) ואיתן לוי במעדניית יום-טוב (צילום: נמרוד סונדרס) יומי (משמאל) ואיתן לוי במעדניית יום-טוב (צילום: נמרוד סונדרס)

יומי (משמאל) ואיתן לוי במעדניית יום-טוב (צילום: נמרוד סונדרס)

פטטס פרינדה - תפוחי אדמה בתנור עם פרגיות


תבשיל נוסח איסטנבול שמככב באופן קבוע בארוחות שבת בעדה הטורקית. תפוחי האדמה שטוגנו ופרגית שבושלה שנכנסים לתנור עם רוטב עגבניות, תבשיל בו כל הטעמים מתערבבים ונהיה מעין סופריטו.

חומרים ל-4 מנות
5 תפוחי אדמה
3 עגבניות
3 בצלים
500 גרם פרגיות
כף גדושה רסק עגבניות
כפית מלח
שמן קנולה

להגשה:
פפריקה אדומה


אופן ההכנה:
1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לצ'יפס עבים.

2. חותכים כל עגבנייה לשניים ומגרדים את תוכנן של העגבניות מעל קערה, ללא קליפת העגבנייה.

3. מחממים שמן קנולה במחבת עמוקה לטיגון חצי עמוק. ברגע שהשמן חם, מכניסים לתוכו את הצ'יפס ומשאירים על אש גבוהה. מפזרים את תפוחי האדמה במחבת באופן אחיד ולא מעמיסים מדי על המחבת (עדיף לחלק את הטיגון של תפוחי האדמה לפעמיים) כדי לא להוריד יתר על המידה את חום השמן.

4. במקביל, מערבבים את העגבניות המגורדות עם רסק העגבניות ומלח. מעבירים לסיר קטן ומביאים לרתיחה.

5. חותכים את הפרגיות לרצועות קטנות וכאשר רוטב העגבניות מתחיל לבעבע מכניסים פנימה את הפרגיות. מערבבים היטב ומבשלים על אש גבוהה מספר דקות עד שהפרגית הופכת ללבנה לחלוטין מכל צדדיה. בוחשים מדי פעם.

6. כשהצ'יפס השחימו מעבירים לנייר סופג ומשם לתבנית פיירקס.

7. חותכים את הבצלים ל-4 לטבעות עבות. מטגנים בשמן החם מהצ'יפס, ולאחר הזהבה וריכוך מורידים מהאש ומסננים מהשמן.

8. מחממים תנור ל-180 מעלות.

9. מסדרים את התבנית: בתחתית מניחים את הצ'יפס, מעל מוזגים את הפרגיות ורוטב העגבניות ומעטרים בבצל. אופים כ-20 דקות.

10. בהגשה מעטרים בפפריקה.


סודות מהמטבח
*שוטפים את הבצלים תחת מים זורמים, מה שמקל על מלאכת החיתוך שלהם ללא דמעות.

*אפשר לבדוק את חום השמן על ידי הכנסת צ'יפס אחד. אם עולה מיד רעש בעבוע תוסס, זהו החום הנכון.

*אם מחלקים את טיגון תפוחי האדמה לשניים, אין צורך להחליף את השמן. כשמוציאים את תפוחי האדמה הראשונים מורידים את האש ואז מכניסים את הסבב הבא, באופן זה השמן לא משפריץ. לאחר הכנסתם, אפשר להגביר את האש.


פטטס פרינדה (צילומים: נמרוד סונדרס) פטטס פרינדה (צילומים: נמרוד סונדרס)

פטטס פרינדה (צילומים: נמרוד סונדרס)

אדנה קבב


מנה מאוד חריפה שעושים על האש נוסח אדנה.

חומרים ל-6 שיפודים
500 גרם בשר טחון שעשוי מ-70% שפונדרה ו-30% פלדה כבש (אם אין שפונדרה אפשר להחליף בכתף, הנתח הזול יותר)
2 פלפלים חריפים ירוקים
2 פלפלים אדומים/20 גרם פלפל שאטה גרוס
שן שום קצוצה דק
6 שיפודים/ 6מקלות קינמון גדולים (לא חובה, להשיג חנויות תבלינים מובחרות ובשוק לוינסקי)


אופן ההכנה
1. קוצצים את הפלפלים ושומרים על הגרעינים (רוב החריפות נמצאת בהם). מוסיפים שן שום ומערבבים יחד עם הבשר.

2. מקבבים את התערובת על שיפוד/מקל קינמון. בעזרת אצבעות כף היד ומהדקים היטב.

סודות מהמטבח
* הפלפלים נותנים את ייחודו של הקבב אבל כיון שהמנה חריפה מאוד, אפשר להפחית את הכמויות או להימנע לחלוטין.


אדנה קבב אדנה קבב

אדנה קבב

גלילות חציל


חומרים ל-3 מנות:
3 חצילים גדולים
קמח לקימוח
500 גרם בשר טחון שעשוי מ-70% שפונדרה בקר ו-30% פלדה כבש (אם אין שפונדרה אפשר להחליף בכתף, הנתח הזול יותר)
1 בצל גדול

לרוטב:
5 כפות רסק עגבניות
2 כוסות מים
קורט מלח


אופן ההכנה:
1. חותכים את החצילים לאורך. מקמחים את היד ומורחים את הקמח על בשר החציל כך שיכוסה בשכבה דקה.

2. מחממים מחבת עם שמן קנולה חצי עמוק. מטגנים את רצועות החציל.

3. במקביל מגרדים את הבצל על פומפיה ומערבבים עם הבשר.

4. מוציאים את החציל ומניחים על נייר סופג. מניחים את החצילים לאורך, מניחים גבעה קטנה של מילוי בשר במרכז החציל (ככפית) ומגלגלים מהגוף החוצה.

5. מכניסים את החצילים לתוך מחבת רחבה (ללא שמן) כך שהסגירה של כל חציל תהיה כלפי מטה.

6. מכינים את רוטב העגבניות: בקערה מערבבים רסק, מים ומלח ומערבבים. יוצקים למחבת החצילים.

7. על אש בינונית מבשלים את החצילים עם הרוטב כ-20 דקות. מגישים חם.


סודות מהמטבח
*בכל פעם מטגנים מעט חצילים כדי לא להוריד את חום השמן. אם שמים יותר מדי חצילים וחום השמן יורד, החצילים סופגים יותר שמן.

*הקמח נועד להפחית את השמן שנספג בחציל.

*אם רוטב העגבניות יוצא סמיך מדי מוסיפים מים ואם דליל מדי מוסיפים מעט רסק.

כשבוחרים חציל צריך לבחור חציל קל, הכבד יהיה מלא בגרעינים. ניתן לבצע את הבחירה באמצעות הרמה של שני חצילים ולבחור בכל פעם את הקל מבניהם.

למאזטים מהמטבח הטורקי
לארוחה משפחתית תימנית
לארוחה משפחתית בולגרית


גלילות חציל גלילות חציל

גלילות חציל

קישור פרסומי
מתכונים מנצחים - המאגר הגדול של סוגת


 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי