• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 
ספיישל הראשון בספטמבר: מאפינס גבינות
31/08/14 15:18
מאת: אורלי פלאי- ברונשטיין, מערכת וואלה!
במטבח עם אורלי: מלכות הפיצה שלי
25/08/14 7:54
מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, התו השמיני
איך לאפות? עוגת  פירות הפוכה
18/08/14 16:01
מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
איך לבשל? קדירת עוף
11/08/14 8:05
מאת: אורי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
איך לבשל? מוקפץ עם אורז
4/08/14 8:18
מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
סגור

ספיישל עצמאות: כרוב אחד – 3 סלטים

מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
פייסבוק טוויטר

לצד המנגל, לקחת לחברים או לשים בקופסה ולקחת לפיקניק - אורלי פלאי-ברונשטיין מכינה 3 סלטי כרוב בגרסאות שונות

אין ירק רבגוני יותר מכרוב. תמיד בעונה, זול וזמין בצורה יוצאת דופן. בסיס נפלא למגוון סלטים שיכולים לרענן את תוצרת המנגל שלכם. בחרתי בשבילכם 3 לדוגמה: אחד אמריקאי קלאסי, השני שכבר הפך לקלאסיקה מקומית והשלישי – של חברתי קרן, מפתיע ואחד האהובים עלי.


סלט קולסלואו. רב מכר בטוח (צילום: לירז אלה)

סלט קולסלואו. רב מכר בטוח (צילום: לירז אלה)

קולסלאו


חומרים ל-8 מנות:
1 כרוב
כפית גדושה מלח
2 גזרים מגוררים גס
5 כפות מיונז
3 כפות מיץ לימון או חומץ
כפית סוכר


אופן ההכנה:
1. חותכים את הכרוב לרצועות דקות וקצרות.

2. מערבבים את הכרוב הקצוץ עם מלח, משהים 10 דקות וסוחטים היטב לניקוז הנוזלים ולריכוך הכרוב.

3. מערבבים בקערה עם שאר החומרים. טועמים ומתקנים תיבול. משהים חצי שעה לפני ההגשה להיספגות הטעמים.

4.אפשר להכין גם יום-יומיים קודם ולשמור בקופסה אטומה במקרר.

חותכים את הכרוב לרצועות דקות


מערבבים את הכרוב הקצוץ עם מלח, משהים 10 דקות וסוחטים לניקוז הנוזלים ולריכוך


מערבבים בקערה עם שאר החומרים, טועמים ומתקנים תיבול


משהים חצי שעה לפני ההגשה להיספגות הטעמים



סלט כרוב אסיאתי. כבר הפך לקלאסיקה

סלט כרוב אסיאתי. כבר הפך לקלאסיקה

סלט כרוב אסיאתי


חומרים ל-8 מנות:
1 כרוב
לרוטב:
1/3 כוס רוטב סויה
1/4 כוס שמן פשוט (תירס או קנולה)
1/3 כוס חומץ פשוט (אורז או הדרים)
כף שמן שומשום
1 כף סוכר
1 כפית ג'ינג'ר כבוש קצוץ דק
להגשה:
1/4 כוס שומשום
1/4 כוס קשיו
בצל ירוק

אופן ההכנה:
1. חותכים את הכרוב לרצועות דקות.

2. מערבבים את חומרי הרוטב.

3. יוצקים את הרוטב על רצועות הכרוב ומערבבים.

4. לפני ההגשה מפזרים שומשום, קשיו ובצל ירוק.

חותכים את הכרוב לרצועות דקות


מערבבים את חמרי הרוטב


יוצקים את הרוטב על הכרוב ומערבבים או שומרים באריזות נפרדות עד להגשה. מפזרים שומשום, קשיו ובצל ירוק ומגישים


סלט כרוב של קרן


הרוטב חמוץ-מתוק והסלט כולו ססגוני בזכות החמוציות האדומות והבצל הירוק. אפשר להכין גם עם כרוב סגול.


סלט כרוב של קרן. אפשר להכין גם עם כרוב סגול

סלט כרוב של קרן. אפשר להכין גם עם כרוב סגול


חומרים ל-8 מנות:
1 כרוב חתוך לרצועות דקות
לרוטב:
1/3 כוס שמן
3 כפות חומץ פטל או חומץ פשוט
1 כף חרדל דיז'ון גרגרים
2-1 כפות סוכר או דבש
להגשה:
1 כוס חמוציות
1 כוס פרוסות שקדים
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים


אופן ההכנה:
1. חותכים את הכרוב לרצועות דקות.

2. מערבבים את חומרי הרוטב.

3. יוצקים את הרוטב על רצועות הכרוב ומערבבים.

4. לפני ההגשה מוסיפים חמוציות, שקדים ובצל ירוק.

לעוד מתכונים עם כרוב
לעוד מתכוני בשר ליום העצמאות

חותכים את הכרוב לרצועות דקות


מערבבים את חומרי הרוטב


יוצקים את הרוטב על רצועות הכרוב ומערבבים. לפני ההגשה מוסיפים חמוציות, שקדים ובצל ירוק


קישור פרסומי
מתכונים מנצחים - המאגר הגדול של סוגת


 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי