וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ארוחה משפחתית: עוף ממולא בקטניות

יוסי שטרית

19.9.2012 / 12:30

מתקתקים ארוחה מפסקת שלמה בתבנית אחת - השף יוסי שטרית מכין עוף שלם ממולא אורז, קטניות ודברים טובים

prima films

מתכון מעולה של השף יוסי שטרית לעוף ממולא בפחמימות, קטניות וירקות. ארוחה שלמה בתבנית אחת.
גם טעים וגם בריא!

עוף ממולא בקטניות

מתכון מאת: יוסי שטרית

קל להכנה,5 סועדים
יוסי שטרית, עוף ממולא בקטניות, עוף. prima films
עוף ממולא בקטניות

מצרכים למתכון

  • למילוי

    • חופןערמונים שלמים
    • ½1 כוסותאורז עגול
    • מעטשמן זית לטיגון
    • 2בצלים גדולים, פרוסים דק
    • 10שיני שום שלמות
    • ½כוסעדשים ירוקות מבושלות
    • חופןדלעת חתוכה לקוביות קטנות
    • 2כפותשמיר קצוץ
    • מלח (לפי הטעם)
    • פלפל (לפי הטעם)
  • תערובת לציפוי העוף

    • לימון גרידה בלבד
    • כףפפריקה מתוקה
    • ½כףמלח דק
    • כפיתפלפל שחור
    • ¾כוסשמן זית
    • 5גבעוליטימין

אופן ההכנה

איך מכינים עוף ממולא בקטניות?

  • 1
    מכינים את האורז: בסיר עם הרבה מים מבשלים את האורז במשך 5-10 דקות.
  • 2
    מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד הזהבה.
  • 3
    מכינים את תערובת המילוי: מערבבים בקערה את האורז המבושל, הבצל המטוגן, הערמונים, השום, העדשים המבושלות, הדלעת, השמיר, המלח והפלפל ומערבבים היטב. ממלאים את העוף בתערובת.
  • 4
    מכינים את תערובת ציפוי העוף: מערבבים היטב יחד את כל מרכיבי התערובת.
  • 5
    מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • 6
    מניחים את העוף על תבנית אפייה עם החזה כלפי מטה ומברישים אותו בתערובת הציפוי.
  • 7
    מניחים מעל העוף נייר אפייה ומכסים את התבנית כולה בנייר אלומיניום. מכניסים לתנור ואופים כשעה.
  • 8
    מוציאים מהתנור, מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד 12 דקות עד שהעוף מזהיב ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully