• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 
איך לבשל? פאד קפאו
21/07/14 8:30
מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
איך לבשל? חומוס עם תבלין סודי
14/07/14 8:23
מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
איך לבשל? סלט קינואה יווני
7/07/14 8:19
מאת: אורלי פלאי - ברונשטיין, מערכת וואלה!
במטבח עם אורלי: פטריות צלויות
30/06/14 8:21
מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
איך לבשל? קוגל פתיתים
23/06/14 8:00
מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
סגור

ארוחה משפחתית: מרק ירקות ביתי

מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
פייסבוק טוויטר

אורלי פלאי-ברונשטיין מתרגשת מהסתיו ומעניקה טריקים למרק ירקות, שיגבירו את הטעם ויצמצמו את זמן ההכנה

כשמגיע הסתיו צצות סביבי השאלות והבקשות: תני מתכון למרק ירקות טוב! איך מכינים מרק ירקות עם טעם, אבל בלי ציר. אני אוהבת את הטעם של הירקות עצמם עם עשבי תיבול כמו טימין.


(צילום: נמרוד סונדרס)

(צילום: נמרוד סונדרס)

מרק ירקות ביתי


חומרים ל-4 מנות:
1 גבעול כרישה פרוס
1 בצל חתוך לקוביות
2 גבעולי סלרי פרוסים
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 כפות שמן זית או חמאה
1 כוס קוביות דלעת
2 קישואים חתוכים לקוביות
טימין
2 כוסות מיץ עגבניות
מלח ופלפל שחור גרוס
3-2 כוסות מים


אופן ההכנה:
1. מחממים סיר גדול עם שמן זית או חמאה ומאדים את ירקות השורש כ-3 דקות. מוסיפים את הדלעת והקישואים ומערבבים יחד עוד דקה-שתיים.

2. מוסיפים את מיץ העגבניות, מתבלים ומוסיפים מים לפי הצורך – לא יותר מדי, שהטעמים לא יתפוגגו ולא פחות מדי כדי שלא יתקבל נזיד. אם מתכננים להוסיף אורז או דגן אחר חייבים יותר מים.

3. מבשלים 30 דקות או עד שהירקות רכים וטעמם מורגש בנוזלים. טועמים ומוסיפים תיבול – עוד הצעות לתיבולים בהמשך.

טריקים לטעם נוסף:
• בססו את נוזלי המרק על מיץ של גזר או עגבניות למשל.
• כדי שמיצוי טעמי הירקות יהיה מקסימאלי, רסקו אותם על פומפייה
• תבלו את המרק במחית טעם כמו סחוג, קארי, פסטו או טפנד
• הוסיפו לסיר המרק 1/2 כוס אורז או שבולת שועל או בורגול שיסמיכו ויעשירו אותו
• הגישו את המרק על פרוסת לחם קלוי, מתובלת בשום ושמן זית

2 הצעות מעשיות
• למרק בניחוח הודי - הוסיפו לסיר המרק כפית קארי, 1/2 כוס עדשים כתומות מבושלות
ו-1/2 פחית חלב קוקוס
• למרק איטלקי – הוסיפו כף פסטו, 1/2 כוס פתיתים והמון בזיליקום קצוץ בהגשה

חותכים את כל הירקות לקוביות


מחממים סיר גדול עם שמן זית או חמאה ומאדים את הירקות


מוסיפים את מיץ העגבניות


מתבלים, מוסיפים מים לפי הצורך ומבשלים 30 דקות


קישור פרסומי
מתכונים מנצחים - המאגר הגדול של סוגת


 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי