• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 
איך לבשל? פאד קפאו
21/07/14 8:30
מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
איך לבשל? חומוס עם תבלין סודי
14/07/14 8:23
מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
איך לבשל? סלט קינואה יווני
7/07/14 8:19
מאת: אורלי פלאי - ברונשטיין, מערכת וואלה!
במטבח עם אורלי: פטריות צלויות
30/06/14 8:21
מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
איך לבשל? קוגל פתיתים
23/06/14 8:00
מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
סגור

ארוחה משפחתית: טבית - הגרסה המקוצרת

מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
פייסבוק טוויטר

אורלי פלאי-ברונשטיין לא מתרגשת מהגשם, ומציידת אתכם במתכון של טבית מהיר הכנה, שאינו מצריך המתנה של לילה שלם

תגיות: טבית

אצל משפחות עיראקיות מכובדות מכינים את הטבית לשבת. כל הלילה הוא מנמנם בתנור, ומפיץ ריחות טובים. בדרך כלל משתמשים בעוף שלם, והמהדרין אפילו ממלאים את העוף באורז.

כאן הלכתי על גרסה זריזה, שתספק את הצורך החורפי שלנו לסוג של חמין גם באמצע השבוע. אני משתמשת בשוקיים, שמתבשלות די מהר, ואם יש זמן, אני גם שולחת לשעה לתנור, על מנת לקבל בסוף אורז פריך-פריך.


טבית מזוייף (צילום: נמרוד סונדרס)

טבית מזוייף (צילום: נמרוד סונדרס)


התיבול זהה למקור, אבל יש פה המון קיצורי דרך, שעושים את החיים קלים ונעימים.

חומרים ל-4 מנות:

3 כפות שמן
6 שוקי עוף (עם או בלי עור, לשיקולכם)
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
2 כוסות אורז
2 כפות רסק עגבניות, ו/או 2 עגבניות מגוררות
1/2 כפית כורכום
2 כפיות בהראט עיראקי
1 כפית פפריקה
1 כפית נענע מיובשת
מלח לפי הטעם
3 כוסות מים חמים


אופן ההכנה:
1.מחממים שמן בסיר רחב ונמוך, ומטגנים בו בצל ושוקי עוף כ- 8 דקות, עד הזהבה.

2. מוסיפים שום ואורז. מטגנים עוד 3 דקות, עד שגרגרי האורז לבנים ולא שקופים. מוסיפים רסק ותבלינים, ומזהיבים תוך כדי ערבוב.

3. יוצקים מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום, ומבשלים עם מכסה 20-30 דקות.

הערה: אם יש זמן ואפשרות, מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים 20 דקות ללא מכסה, או שעה עם מכסה. כך מעמיקים את התחושה, שמדובר בתבשיל שהוכן לאט-לאט, עד שנעשה שחום ומתקתק.

מטגנים שוקי עוף עם בצל


מוסיפים אורז ומטגנים


מוסיפים תבלינים


יוצקים מים ומבשלים



קדירת תפוחי אדמה ופרגיות
המסעדות העיראקיות המומלצות בישראל
אוכל עיראקי: מתכונים לקאהי וקיימר

קישור פרסומי
מתכונים מנצחים - המאגר הגדול של סוגת


 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי