• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 
איך לבשל? פאד קפאו
21/07/14 8:30
מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
איך לבשל? חומוס עם תבלין סודי
14/07/14 8:23
מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
איך לבשל? סלט קינואה יווני
7/07/14 8:19
מאת: אורלי פלאי - ברונשטיין, מערכת וואלה!
במטבח עם אורלי: פטריות צלויות
30/06/14 8:21
מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
איך לבשל? קוגל פתיתים
23/06/14 8:00
מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
סגור

איך לבשל? עדשים ירוקות

מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
פייסבוק טוויטר

עשירות בוויטמינים, ססגוניות ויכולות לספק מלאי חלבונים לגוף. העדשים הירוקות יוצאות מהמזווה (כן, גם בקיץ) ונכנסות אל המטבח


מזינות וטעימות. עדשים ירוקות (צילום: נמרוד סונדרס)

מזינות וטעימות. עדשים ירוקות (צילום: נמרוד סונדרס)


מה זה? קטנית עשירה בחלבונים, סידן, חומצה אמינית חיונית וויטמין A בצורת קארוטין, וויטמינים מקבוצה B ו- C.

למה כדאי לשלב אותן בתפריט? כי העדשים מזינות וטעימות. מתחברות באופן מושלם למגוון מאכלים: מרקים, תבשילים, סלטים ואפילו רטבים של פסטה.


שימושים ושיטות הכנה

לפני שמתחילים אין חובה להשרות את העדשים, אבל אם רוצים ויש לכם זמן, השרו אותן ובהתאם זמן הבישול יתקצר.

למרק או תבשיל מתחילים עם אידוי של בצל וירקות שורש נוספים בסיר ומוסיפים את העדשים ומים קרים, ללא מלח. מבשלים 45 דקות עד לריכוך מוחלט ואפילו עד שהן מתפוררות ומסמיכות את הנוזל כולו. טועמים ומתבלים.

לסלט מבשלים בסיר גדול עם שפע מים רותחים (ללא מלח) כמו שמבשלים פסטה. מבשלים כחצי שעה או עד לריכוך העדשים ומסננים.


סלט עדשים עם פלפלים קלויים וגבינה

סלט עדשים עם פלפלים קלויים וגבינה

סלט עדשים עם פלפלים קלויים וגבינה


סלט ים תיכוני טעים, מזין וססגוני. העדשים והגבינה סופגים טעמים נפלאים מתערובת הפלפלים הקלויים והבלסמי.

חומרים ל-4 מנות:

1 כוס (200 גרם) עדשים ירוקות
4 פלפלים אדומים קלויים, קלופים וחתוכים לרצועות (אפשר קנוי)
3 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות שמיר קצוץ (לא חובה)
50 גרם גבינה מלוחה כמו פטה , חמד או גבינה עיראקית


אופן ההכנה:

1. לסיר עם שפע מים רותחים מוסיפים את העדשים ומבשלים חצי שעה או עד שהן רכות, אבל עדיין שומרות על הצורה שלהן. מסננים.

2. מעבירים לקערה ומערבבים עם יתר החומרים. מניחים לסלט לעמוד חצי שעה לפני שמגישים לספיגת טעמים. מפזרים את הגבינה ומגישים.





עוד מתכונים עם עדשים:
ארוחה משפחתית: סופלה עדשים ירוקות וזוקיני
ארוחה משפחתית: מסבחה עדשים

קישור פרסומי
מתכונים מנצחים - המאגר הגדול של סוגת


 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי