• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 
ספיישל הראשון בספטמבר: מאפינס גבינות
31/08/14 15:18
מאת: אורלי פלאי- ברונשטיין, מערכת וואלה!
ארוחה משפחתית: לבבות חסה על סלט אורז קייצי
27/08/14 8:17
מאת: יוסי שטרית, מערכת וואלה!
במטבח עם אורלי: מלכות הפיצה שלי
25/08/14 7:54
מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, התו השמיני
ארוחה משפחתית: סלט בורגול ומלפפונים קייצי
20/08/14 8:04
מאת: יוסי שטרית, מערכת וואלה!
איך לאפות? עוגת  פירות הפוכה
18/08/14 16:01
מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
סגור

אוכל עולמי: ניחוחות מרוקו

מאת: יעל עזר, מערכת וואלה!
פייסבוק טוויטר

טור האוכל העולמי נוחת בצפון אפריקה במטבח המרוקאי. על שולחן המנות הראשונות מגישה הבשלנית אוסי לנקרי סלט עגבניות ריחני, פסטייה אפויה, דגים ממולאים וסלט חצילים


כבר שמונה שנים שביתה של אוסי לנקרי ומשפחתה הוא מוקד מרכזי באופקים. "הבית הוא שער העיר. מי שנכנס לפה חייב לעבור אצלי", כך היא מסבירה. בשלוש השנים האחרונות הבית הוא לא רק מקום המגורים, אלא גם הלב הפועם של העסק אותו היא מתפעלת עם משפחתה – שירות קייטרינג ואירוח. בחודש הקרוב גם אנחנו נהיה האורחים שלה, כאשר כל שבוע תגלה לנו מעט מסודות המטבח המרוקאי.

כנשאלה איזה סוג אוכל היא מבשלת, תשובתה היא: "אמא שלי מרוקאית, אבא עיראקי, השכנה טריפוליטאית והחברה הכי טובה בכלל משהו אחר. מכל אחד למדתי משהו". זה ממצה את גישתה לבישול – היא התחנכה על ערבוב טעמים ומסורות ולהכל היא נותנת פרשנות עכשווית. כך הפסטייה המסורתית מקבלת אצלה טוויסט ומוגשת כמנות אישיות קטנות ומרק החרירה העשיר מבושל כאן דווקא בגרסתו הצמחונית.

הרומן המקצועי של אוסי עם המטבח החל במקרה, כשלקחה חלק במיזם ייחודי בשם "נשים מבשלות"- פרויקט שהוקם ע"י הסוכנות היהודית והמתנ"ס המקומי באופקים מתוך מטרה לאפשר לנשות האזור לתת ביטוי לכשרון הבישול שלהן . יחד הן הקימו מסעדה שעשתה הרבה הדים, אך החזיקה מעמד תקופה לא ארוכה. לאחר פירוק המיזם, אוסי לא התייאשה והמשיכה בכל כוחה להתפתח בתחום הבישול וההסעדה.

לפני כשלוש שנים החליטה לעשות צעד אמיץ ופתחה את הבייבי שלה "אוסי אירועים". המשפחה השקיעה כסף רב בשיפוץ מאסיבי של ביתה באופקים, שכלל בניית בריכה גדולה ומטופחת. לאחר השיפוץ החלה לערוך אירועים בחצר מסביב לבריכה, הן לקבוצות אינטימיות של אפילו 10 איש והן לקבוצות גדולות של עד 200 מוזמנים. לצד זה פרויקט חדש התווסף ממש עכשיו: שירות של סדנאות בישול מיוחדות שאותן תעביר בימי שישי. בסדנאות אנשים יוכלו להעביר יחד את שעות ההכנות לקראת ארוחת השבת ולקבל חוויה לימודית, חברתית ופונקציונלית.

לעמוד הפייסבוק של אוסי לנקרי


דג בורי ממולא (צילום: נמרוד סונדרס)

דג בורי ממולא (צילום: נמרוד סונדרס)

דג בורי ממולא


מצרכים:

1 דג בורי שלם טרי מנוקה חתוך באמצע

למילוי:
צרור כוסברה קצוצה
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
4-5 שיני שום פרוס דק
1-2 פלפל חריף קצוץ
1 לימון – חתוך לקוביות ללא הקליפה
מלח
כף פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1/2 כוס שמן


אופן ההכנה :
1. מנקים היטב את הדג.

2. בקערה מכינים את המילוי: מערבבים יחד את כל המרכיבים והתבלינים.

2. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

3. מרפדים תבנית בנייר אפיה. מניחים חלק מהמילוי על נייר אפיה ועליו את הדג. ממלאים את הדג הממולא ואת הרוטב שנשאר שופכים מעל.

4. מכסים בנייר כסף ואופים כחצי שעה מכוסה ולאחר מכן עוד 10 דקות ללא כיסוי.


פסטייה מרוקאית

פסטייה מרוקאית

פסטייה מרוקאית


חומרים ל-6 מנות:

6 עלי פילו מופשרים במקרר מערב קודם
1 בצל קצוץ
1/2 ק"ג חזה עוף שלם או 1/2 ק"ג פרגיות
1 חבילת ערמונים בוואקום – קצוצים
50 גרם אגוזי מלך טחונים /קצוצים
1/4 כפית קינמון
1/4 כוס סילאן
שמן
מעט מלח
1 ביצה
אבקת סוכר - לזריה מעל הפסטייה המוכנה
קינמון - לקישוט
תבניות חד פעמיות קטנות כמו למאפינס או תבנית שקעים

אופן ההכנה:
1. מכניסים את חזה העוף/ פרגיות לסיר, מכסים במים ומרתיחים. מסננים את הבשר ומהנוזלים ומקררים.

2. לאחר שהבשר התקרר קוצצים לקוביות קטנות או מפוררים עם היד.

3. במחבת חמה עם מעט שמן מטגנים את הבצל הקצוץ עד לשקיפות.

4. מוסיפים למחבת את הבשר הקרוע/קצוץ ומטגנים כ 3-4 דקות. מוסיפים את הערמונים, אגוזי המלך ומתבלים במלח, קינמון, סילאן מערבבים ומבשלים כ-5 דקות נוספות על אש נמוכה. מניחים לתערובת להתקרר.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את עלי הפילו מהמקרר. שימו לב לשמור אותם מכוסים במגבת מעט לחה.

6. חותכים כל עלה לחצי ואת החצי לשתי רצועות.

7. מניחים את הרצועות בצורת X בתבנית המאפינסשקעים. השימוש בתבנית שקעים עוזר בעת המילוי אבל אינו משמש לאפיה עצמה. ככה מקבלים פסטיות אישיות סימטריות.

8. בנקודת ההצטלבות של רצועות הבצק מניחים ככף מהמילוי שהתקרר.

9. מקפלים וסוגרים כמו חבילה. כעת הופכים בעדינות את התבנית כדי להוציא את הפסטייה.

10. על תבנית מרופדת בנייר אפיה מניחים את הפסטיות כשהקיפול כלפי מטה והצד החלק מלמעלה.

11. מורחים את הפסטייה בביצה ומכניסים לתנור. אופים עד שהפסטיות שחומות, כ-10 דקות.

13. להגשה – זורים מלמעלה מעט אבקת סוכר עם קינמון.


חצילים זעלוק

חצילים זעלוק

חצילים זעלוק


חומרים ל-6 מנות:

2 חצילים גדולים
1 עגבנייה
1 פלפל חריף קצוץ דק
2 שני שום קצוצות
3/4 כפית מלח
4-5 כפות שמן זית
1 לימון

אופן ההכנה:
1. שורפים את החצילים ואת העגבנייה על אש גלויה עד ריכוך.

2. מעבירים למסננת ל-5 דקות.

3. מקלפים בעדינות את החצילים והעגבניה ומעבירים לקערה.

4. מועכים עם מזלג או מועך פירה.

5. מעבירים את החצילים והעגבניה לקערה, מוסיפים את השום הקצוץ, מתבלים במלח, שמן ומיץ לימון.


סלט עגבניות מרוקאי חריף

סלט עגבניות מרוקאי חריף

סלט עגבניות מרוקאי חריף


חומרים ל-6 מנות:

5-6 עגבניות טריות
1/2 צרור כוסברה קצוצה
4 שיני שום קצוצות
1 פלפל חריף
3/4 כפית מלח
3 כפות שמן זית
1 לימון


אופן ההכנה:
1. קוצצים את העגבניה לקוביות ומניחים בקערה.

2. קוצצים את הכוסברה, השום והפלפל החריף ומכניסים לקערה עם העגבניות.

3. מתבלים במלח, שמן ומיץ לימון.


עוד אוכל עולמי:
שטרודל תפוחים אוסטרי
אוכל מקסיקני: נפלאות הבוריטו
מסע עולמי: מטעמי דגים מהמטבח הגיאורגי

קישור פרסומי
מתכונים מנצחים - המאגר הגדול של סוגת

מדור פירסומי