וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נעמה אופה לשבת: מאפה שמרים מלוח במילוי גבינות וירקות צלויים

7.8.2015 / 0:18

רשימת המרכיבים והמתכון אולי נראים ארוכים, אבל את רובם יש לכם בבית. מה שבטוח שאחרי שהמאפה ייצא מהתנור, כל מי שנמנע באדיקות מגלוטן יפול בפח

מאפה שמרים במילוי גבינה וירקות של נעמה נויהאוז. נמרוד סונדרס
מאפה שמרים במילוי גבינה וירקות של נעמה נויהאוז/נמרוד סונדרס

אבו-אל-בנאת, כך כינו את אבא שלי בכל מקום. הבנאדם שהקדיש את מרבית חייו לבנו שטרם נולד , נודע בכל העמק בתור האיש שמצליח להפיק רק בנות. ואילו עצות קיבל... מה הם לא ניסו הוריי. ועדיין - בת אחרי בת. ביאושו אבא כבר חשב לאמץ חייל אבל בתור מוצא אחרון ישבו השניים, חשבו והחליטו שהפעם יפתחו פער של כמה שנים, לתת לעניינים שם להירגע ולהבשיל, לעבוד חזק על ההתכווננות וההתמקדות במטרה ואז זה בטוח יצליח.

ההיריון המצופה התפתח יפה, בימים ההם שלפני האולטרסאונד נותר להם רק לנחש מה קורה שם בתוך הבטן ההולכת ותופחת. הלידה המיוחלת לא אחרה לבוא, אבא שהיה נהג משאית באותן שנים נעדר מהבית ולכן קיבל בקשר את ההודעה שלא שכח עד יומו האחרון - "מזל טוב! יש לך תאומות!". דממה בקשר.

תשאלו איפה אני ממוקמת בכל הסיפור הזה ובכן בשלב הזה עדיין לא נולדתי, מה שלמעשה הופך את הולדתי למכה הניצחת, לנוק אאוט, למסמר האחרון בארון של אבא. נולדתי 9 שנים אחרי התאומות במהלך גורף שהשלים חמישיה נהדרת של בנות חמודות, אך מה לעשות שבמקום ביצים יש ביציות.

כל ההקדמה הזו כדי לספר לכם שבסוף הלא יאומן קרה!! אחי המדהים נולד כ3 שנים אחרי בהפתעה גמורה, שלי בכל אופן. אף אחד לא טרח לשתף אותי בהחלטה או להכין אותי נפשית שהאסון הזה מתדפק על דלתי ושימיי בתור הנסיכה של המשפחה יהיו כה קצובים.

אותו איש שכיום קשה לי להעביר יום מבלי לראותו, טרף את קלפי חיי והרגיז אותי מאד בקיומו ובתהילה לה זכה עוד לפני שנולד. חורף אחד כשהיה בן שנתיים ואני הייתי בהתקף עצבים, ניסיתי בכל כוחותיי לשלוף אותו מהעגלה ולהשליכו לנחל השוצף בקיבוץ. לאט לאט עם השנים התקרבנו עד לדרגה שכיום אנו לא פוסלים אפשרות שנעבור לגור יחד אם חלילה נתאלמן בזיקנתנו.

מהרגע שהתאהבתי באחי אני מגלה בכל יום יותר ויותר עד כמה אנחנו דומים... הזקן שלו נראה בול כמו השיער הקצוץ שלראשי ואפילו הקול שלנו כבר דומה. יש לו עוד שימוש מועיל - הוא מזכיר לי את אבא היקר זכרונו לברכה, שכמו שוכן שם בתנועותיו של אחי, ביציבתו, בידיים ואיך שהן מערבבות את תערובת הקבב (קיבבצ'יטה בבולגרית), בשקשוק התמידי של האולר בכיסו, בהקפדה ובכבוד שהוא רוחש לפלפלים האדומים ששרף וגם בעובי פרוסות הסלמי שהוא חותך.

בשנה האחרונה החליט שגלוטן והוא כבר לא חברים. לרוב אני מכבדת את רצונו אבל כשמתחשק לי "להפיל" אותו, כמו שאחים אוהבים לעשות לפעמים, אני מכינה את המאפה הזה ומביאה אותו אליו ריחני וחם.

שבת שלום :)

מאפה שמרים במילוי גבינה וירקות של נעמה נויהאוז. נמרוד סונדרס
מאפה שמרים במילוי גבינה וירקות של נעמה נויהאוז/נמרוד סונדרס

חומרים למאפה אחד גדול או 2 אישיים:
לבצק שמרים (צריך לנוח לילה במקרר לפני הרידוד):
140 גרם קמח (1 כוס)
3 גרם שמרים יבשים (כ-1 כפית, מומלץ לשקול)
12 גרם סוכר (1 כף)
2 ביצים M טרופות
30 מ"ל מים קרים (2 כפות)
90 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

למילוי:
1 סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות בעובי של כ-5 מ"מ
1 בצל גדול, חצוי ופרוס לטבעות בעובי של כ-5 מ"מ
1 בטטה גדולה מקולפת, חצויה וחתוכה לפרוסות בעובי של כ-5 מ"מ
4 גבעולי בצל ירוק חתוכים לפיסות באורך 1 ס"מ
100 גרם גבינת רוקפור חתוכה לפרוסות דקות או מפוררת ביד לגושים קטנים
200 גרם גבינת קשקבל חתוכה לפרוסות דקות
1 כפית סחוג
3 כפות שמן זית

לציפוי:
1 ביצה טרופה
מעט שומשום
מעט קצח

עוד באותו נושא

כיכר החלומות: לחם כרובית מלא בדברים טובים

לכתבה המלאה

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה לשים במשך כמה שניות קמח, שמרים יבשים וסוכר. עוצרים ומוסיפים ביצים ומים.

2. מפעילים שוב את המיקסר ומעבדים את הבצק כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק. תוך כדי פעולת המיקסר מוסיפים בהדרגה את החמאה - כמה קוביות בכל פעם עד להטמעת כל החמאה בבצק.

3. מוסיפים מלח ופלפל, ומעבדים 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך ואפילו נוזלי.

4. מכסים את הכלי (ניתן להשאיר את הבצק במיקסר או להוציאו לקערה או כלי גדול) בשקית ניילון עם פתח קטן או חור לאוורור, ומעבירים למקרר ללילה.

5. מכינים את המילוי: מחממים תנור ל-180 מעלות.

6. משטחים כל ירק בנפרד, בשכבה אחת, על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעט מלח ופלפל וצולים בתנור כ-10 דקות עד לריכוך והזהבה חלקיים. מוציאים ומצננים.

7. מכינים את המאפה: מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק המקורר למלבן בעובי של כ-4-5 מ"מ.

8. מערבבים יחד בצלוחית את שמן הזית עם הסחוג, ומורחים על הבצק.

9. מפזרים על הבצק בצל, בטטה, פטריות, בצל ירוק ואת הגבינות.

10. מגלגלים לרולדה (לרוחב, מהצלע הקצרה יותר) ומהדקים מעט ביד. בעזרת סכין חלקה חותכים את הרולדה לאורכה לשני חצאים. מפתלים את שני החצאים זה בזה כשהמילוי גלוי ופתוח כלפי מעלה. מרימים ומעבירים בזהירות לתבנית התנור המרופדת בנייר אפייה. מתפיחים בטמפרטורת החדר כ-20 דקות.

11. מחממים תנור ל-175 מעלות. מורחים את הביצה הטרופה בעדינות על גבי המאפה התפוח. מפזרים שומשום וקצח. אופים כ-1/2 שעה עד להזהבת הבצק. מגישים חם.

ולקינוח:
עוגיות פפיון
חיתוכיות ריבה וחלבה
חטיף שוקולד ובוטנים מ-3 מרכיבים

משטחים את הבצק ומפזרים עליו את הירקות הצלויים

מאפה שמרים במילוי גבינה וירקות של נעמה נויהאוז. נעמה נויהאוז, מערכת וואלה! NEWS
מאפה שמרים במילוי גבינה וירקות של נעמה נויהאוז/מערכת וואלה! NEWS, נעמה נויהאוז

מגלגלים לרולדה, חוצים לאורכה וקולעים את החצאים

מאפה שמרים במילוי גבינה וירקות של נעמה נויהאוז. נעמה נויהאוז, מערכת וואלה! NEWS
מאפה שמרים במילוי גבינה וירקות של נעמה נויהאוז/מערכת וואלה! NEWS, נעמה נויהאוז
נעמה נויהאוז

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    3
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully