וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קדירת ירקות שורש

ברק חי חורש

17.5.2010 / 19:26

החומרים:
3 שורשי פטרוזיליה – שטופים, מקולפים וחצויים לאורכם
שורש סלרי גדול שטוף, מקולף וחתוך לקוביות גסות
5 בצלי שאלוט מקולפים, שטופים וחצויים
1 בטטה (לא חובה) בגודל בינוני, שטופה, מקולפת וחתוכה לקוביות גדולות
1 שומר שטוף וחתוך לרבעים
10 שיני שום
2 כוסות חלב
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
חצי כוס מים
מלח גס
פלפל שחור גרוס
7 גרגרי פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
1. שמים את כל הירקות שורש החתוכים ושתי שיני שום בסיר קדירה גדול.

2. מוסיפים את כל הנוזלים והתבלינים ומערבבים היטב.

3. מבשלים על להבת בינונית עד רתיחה, מכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ-200 מעלות למשך כ-45 דקות או עד התרככות הירקות.

4. מורידים את המכסה ומחזירים לתנור לרבע שעה נוספת, להקרמה.

גיוונים:
• ניתן להחליף את המים בחצי כוס יין לבן. אם רוצים קדירה נוזלית יותר, אפשר להוסיף עוד 3/4 כוס חלב.
• כרבע שעה לפני תום האפייה, אפשר להוסיף גבינה צהובה מגוררת להקרמה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully