• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 
אח יא בעבע
16/03/11 6:52
מאת: רוני קדר, מערכת וואלה!
בדעלק - מתכון לאינגרי
2/03/11 12:03
מאת: רוני קדר, מערכת וואלה!
התגלג-לו-לו-לו-לו
23/02/11 7:20
מאת: רוני קדר, מערכת וואלה!
פנצילין בניחוח הל
16/02/11 7:37
מאת: רוני קדר, מערכת וואלה!
בדעלק*
9/02/11 6:35
מאת: רוני קדר, מערכת וואלה!
סגור
סיקור מיוחד סיקור מיוחד בדעלק

מתכון לקציצות ירק: עורקים לעיראק

מאת: רוני קדר, מערכת וואלה!
פייסבוק טוויטר

תועפות ירק, ריחות של כמון וכמה חוקי טיגון פשוטים יהפכו את קציצות הירק למושלמות. המדור העיראקי השבועי מכין ערוק

לכל עדה ומשפחה יש מתכון לקציצות ירק שלה. קוראים לזה עיג'ה, ערוק או לביבה. יש משפחה ששמה קצת יותר תפוח אדמה מירק, יש ששמה פחות בהרט או מתבלת בפלפל בלבד.

קציצות הן סאגה. מילא העובדה שאחרי טיגון שלהן אי אפשר להסתובב בבית בלי לרצות לאכול את הקירות מרוב ריח היסטרי שעולה באף, אבל ההתעסקות בהן, שהיא לא קטנה בכלל גורמת לנו לאכול אותם בעיקר ביום שבת. אז יש הרבה זמן למזמז.

המתכון לקציצות הירק העיראקיות, הנקראות ערוק, התקבלו מדודה לבנה המשפחתית. בטוח גם לכם יש אחת כזו, עם לק אדום. כמובן שאחריה הגיעו שאר הדודות שאמרו ההיפך, אבל בשורה התחתונה נדמה שאלו קציצות הירק המושלמות.


ערוק. מכניסים לתוך פיתה עם סביח, או לצידה (צילום: רוני קדר)

ערוק. מכניסים לתוך פיתה עם סביח, או לצידה (צילום: רוני קדר)

קציצות ירק


חומרים:
צרור בצל ירוק קצוץ (כולל החלק הירוק)
צרור פטרוזיליה קצוצה
1 עגבניה קצוצה קטן מאוד
3 תפוחי אדמה מבשולים למחצה (עד שאפשר להכניס מזלג בקושי. אסור להגיע לרמה של פירה)
4 כפות קמח
2 ביצים
כף גדושה כמון (ואפשר קצת יותר אם אוהבים את הניחוח)
פלפל שחור


אופן ההכנה:
1. קולפים את תפוחי האדמה ומגרדים על פומפיה לתוך קערה.

2. מוסיפים לקערה את כל החומרים פרט לביצים ומערבבים היטב.

3. מוסיפים את הביצים ומחממים בינתיים מחבת עם שמן קנולה בגובה 1 ס"מ לפחות.

4. מטגנים את הקציצות. מוציאים לנייר סופג. ממליחים רק לאחר שמוציאים לנייר, אחרת הקציצה סופחת שמן.


אל תשכחו את חוקי הטיגון הנוקשים. הם שיביאו לקציצה מושלמת

אל תשכחו את חוקי הטיגון הנוקשים. הם שיביאו לקציצה מושלמת

כמה חוקים קטנים לקציצות מוצלחות:


1. מחממים מחבת בלי שמן. רק כשהיא חמה, מוסיפים שמן חצי עמוק – כלומר, כ-1 ס"מ של שמן במחבת רחבה. נותנים לשמן להתחמם.

2. מוסיפים לשמן את הבלילה בכף. לא משטחים עם הכף אלא טופחים עם מזלג (וגם אז, לא מועכים אלא כמו חותכים עם צידו של המזלג).

3. מטגנים בנגלות. מכניסים קציצות לשמן. הופכים פחות או יותר באותו זמן ומוציאים באותו זמן. אז נותנים לשמן 2 דקות להתחמם בחזרה אחרי שהתעסקנו איתו עם המזלג והורדנו את הטמפרטורה. לא מוציאים ומכניסים קציצות כל הזמן. זה מוריד את טמפרטורת השמן.

4. תעזו עם הכמון. עדיף קצת יותר מאשר להשאר עם קציצה נטולת טעם.


 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי