• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 
אוכל עיראקי: דג שוחה לי בסלון
22/06/11 12:08
מאת: רוני קדר, מערכת וואלה!
אוכל עיראקי: מתכונים לקאהי וקיימר
8/06/11 0:06
מאת: רוני קדר, מערכת וואלה!
אוכל עיראקי: מתכון לקובה שיפטה
25/05/11 8:48
מאת: רוני קדר, מערכת וואלה!
אוכל עיראקי: קובה פטטה
18/05/11 8:29
מאת: רוני קדר, מערכת וואלה!
אוכל עיראקי: מחמיצים פנים
11/05/11 14:00
מאת: רוני קדר, מערכת וואלה!
סגור
אוכל עיראקי

אוכל עיראקי: חמוץ לי

מאת: רוני קדר, מערכת וואלה!
פייסבוק טוויטר

המדור העיראקי השבועי עושה פאוזה לסלטים הקרים ומכין קובה חמוסטה חמצמצה ומלאה מנגולד, קישואים וסלרי

קובה חמוסטה, בשונה מכופתאות קובה אחרות, מתהדרת במראה צלחת מעופפת ומרק עדין. אם קובה בורגול מטוגן עשוי לשתק אתכם בגלל ריחות הטיגון באמצע הקיץ, לפעמים דווקא קובה במרק עדין ולא רותח עשוי להביא לרעננות.

ג'ריש הוא למעשה חיטה מלאה שבושלה, יובשה ולאחר מכן נגרסה דק מאוד (כמו בורגול דק). ולכן, כשמכינים את תערובת הג'ריש והסולת, חשוב לתת לה לנוח ולספוג את כל המים שהיא יכולה על מנת שלא תצא לם קובה יבשושית ומשמימה.

כשמכינים את הרוטב, שכאן הוא יותר דליל ו"מרקי", יש לשים לב לטעום אותו לפני הוספת הקובה, שכן היא סופחת הרבה מהנוזל ומהטעם וגם לאחר הוספתה, יש לטעום ולתבל שוב.


לכל המתכונים של אוכל עיראקי


קובה חמוסטה


חומרים למרק עם 20 קובה:

למילוי:
1 בצל לבן קצוץ דק
4 שיני שום כתושות
350 גרם בשר טחון
עלים מ-4 גבעולי סלרי
1 כפית בהרט
1/2 כפית פלפל שחור

לציפוי:
500 גרם סולת
250 גרם ג'ריש (בורגול דק)
1/2 2 כוסות מים פושרים
מעט מלח

למרק:
1 כרישה חתוכה לטבעות
2 גבעולי סלרי כולל העלים חתוך לפיסות גדולות
2 צרורות מנגולד (רק החלק הירוק)
4 בצלים ירוקים קצוצים
3 קישואים חתוכים לטבעות
2 כפיות כמון
2 כפיות כורכום
מיץ מ-2 לימונים קטנים
עלים מ-2 גבעולי נענע
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
1. במחבת מחממים שמן קנולה ומטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה.

2. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים מספר דקות עד שהוא נסגר. זהירות לא לייבש אותו.

3. סוגרים את האש ומוסיפים שום, סלרי קצוץ ותבלינים. מצננים לחלוטין.

4. במקביל מכינים את הציפוי: בקערה מערבבים סולת, ג'ריש ומלח. מוסיפים 2 כוסות מים, לשים מעט ונותנים להם להספג לחלוטין כ-20 דקות. אם התערובת קשה מדי, מוסיפים עוד מעט מים.

5. מכינים מרק: בסיר מחממים 2 כפות שמן קנולה. מוסיפים כרישה וקישואים. מטגנים 2 דקות. מוסיפים מנגולד, סלרי ו-1 ליטר מים. מביאים לרתיחה עדינה.

6. מוסיפים לסיר תבלינים ומיץ לימון. מוסיפים עוד 1 ליטר מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.

7. מכינים את הקובה: יוצרים מהתערובת 20 כדורים בקוטר של כ-4 ס"מ. בכל כדור יוצרים גומה, אליה מכניסים כמה כפיות מהתערובת. סוגרים את הקובה ומשטחים לצורת צלחת מעופפת.

8. מביאים את המרק לרתיחה עדינה ומוסיפים את הקובה אחת אחת ונזהרים שלא יתקלו אחת בשניה.

9. מבשלים ברתיחה עדינה כרבע שעה, מנמיכים את האש ומבשלים עם הקובה עוד כ-45 דקות. בסיום הבישול מוסיפים בצל ירוק קצוץ ועלי נענע קצוצים.

יש לכם טיפים משלכם להכנת קובה חמוסטה? ספרו לנו בפייסבוק


 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי