וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פאי פקאן - מתכון קלאסי שתמיד מצליח

אוראל קמחי

29.7.2014 / 11:13

תקראו לו פאי פקאן או טארט פקאן, העיקר שזה כל טעים ולא מסובך להכנה. השף אוראל קמחי עם מתכון קלאסי לאחד הקינוחים הכי טעימים ואלגנטים

אוראל קמחי מכין טארט פקאן/בבושקה הפקות

רובנו מכנים אותו פאי פקאן כמו בגרסה האמריקאית אבל האמת שמדובר בטארט, וזה בכלל לא משנה. כך או כך מדובר באחת הקלאסיקות, שתמיד כדאי להחזיק מתכון אחד טוב שלהן.

קלתית עשויה בצק פריך דק ועדין ומלית עשירה של פקאנים עם מייפל. מה צריך יותר מכך לסיום ארוחה טובה?

טארט פקאן

מתכון מאת: אוראל קמחי, מערכת וואלה אוכל

30 דקות עבודה,60 דקות סה"כ,דרגת קושי בינונית,קוטר 24 ס״מ
פאי פקאן קלאסי. ShutterStock
פאי פקאן קלאסי

מצרכים למתכון

  • לבצק פריך בתבנית פאי קוטר 24 ס"מ:

    • 100גרםחמאה קרה
    • 1שקיתאבקת סוכר (100 גרם)
    • 300גרםקמח
    • 1ביצה
  • למלית אגוזי פקאן:

    • 130גרםמייפל איכותי
    • 40גרםסוכר חום
    • 50גרםחמאה
    • 1ביצה
    • 1כףשמנת
    • 150גרםפקאנים קצוצים גס

אופן ההכנה

איך מכינים טארט פקאן?

  • 1
    בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים קמח, אבקת סוכר וחמאה קרה במשך כמה דקות במהירות נמוכה- בינונית, עד שנוצרים פירורים לחים ועדינים ואין יותר גושי חמאה. מוסיפים את הביצה, ומעבדים רק עד שמתקבלים גושי בצק גדולים.
  • 2
    מאחדים את הבצק בידיים, משטחים קלות ועוטפים בניילון נצמד. מקררים למשך 30 דקות לפחות.
  • 3
    מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח. מעבירים לתבנית פאי/טארט משומנת בחמאה. מחוררים את הבצק עם מזלג. מכסים בנייר כסף או נייר אפייה ומניחים עליו חומוס/פול כמשקולת כדי למנוע מהבצק לתפוח.
  • 4
    אופים באפייה עיוורת במשל 15 דקות, מוציאים מהתנור ומסירים את המשקולות ונייר הכסף.
  • 5
    בסיר מחממים את המייפל עם הסוכר החום והחמאה עד שהכל נמס.
  • 6
    בקערה קטנה טורפים ביצה ושמנת ומוסיפים לסיר עם המייפל תוך טריפה מתמדת. מוסיפים לסיר גם את הפקאנים.
  • 7
    שופכים את המלית על הבצק ואופים 15 דקות נוספות ב-180 מעלות. המילוי תופח ולאחר מכן יורד מעט.
  • 8
    מגישים חם עם גלידה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully