• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 
אם אין לחם: קינוחי שקדים
17/04/14 14:51
מאת: ערן שוורצברד, מערכת וואלה!
מתכוני גורמה עם מצות
17/04/14 12:41
מאת: מערכת וואלה!
ארוחה משפחתית: קציצות אורז וכרישה בתיבול זעפרן
16/04/14 8:00
מאת: תום פרנץ, מערכת וואלה!
10 המכות: שפים צעירים בוחרים את המכה הקולינרית שלהם
14/04/14 16:08
מאת: ריטה גולדשטיין, מערכת וואלה!
פסח מאכלי עדות: 5 מתכוני חרוסת
13/04/14 10:37
מאת: עז תלם, מערכת וואלה!
סגור
סיקור מיוחד סיקור מיוחד פסח בוואלה! אוכל

מתכונים לפסח: קניידלך מושלם

מאת: גרדה גלזר, מערכת וואלה!
פייסבוק טוויטר

המאסטר של האוכל היהודי: מסעדת סנדר וקפה בתיה נותנים טיפים להכנת קניידלך מושלמים לכבוד פסח


המפנק הרשמי של מרק העוף (צילום: ShutterStock)

המפנק הרשמי של מרק העוף (צילום: ShutterStock)

הטיפים של קובי יזראלביץ', מבעלי קפה בתיה ושף המקום


בבואכם להכין את הקניידלך רצוי להכין אקסטרה מים ואקסטרה קמח כי הכנת התערובת כרוכה (מעבר למידות), לתחושה. המרקם האידיאלי הוא כשהתערובת הופכת למיקשה אחת רטובה ולא מתפרקת.

חשוב שהמים שאיתם לשים יהיו בטמפרטורה של 50 מעלות כדי שלא יהיו חמים מדי ותוכלו ללוש וגם כדי שהביצים שבתערובת לא יהפכו לחביתה מעוצמת החום.

הגודל של הקניידלך תלוי במבשל, יש לקחת בחשבון שזמן הבישול מתקצר ככל שהגודל קטן והפוך.

אם רוצים לאכול את הקניידלך ביום למחרת- מכניסים אותם לאחר הבישול למי קרח ולפני ההגשה מחממים כ-3-4 דקות יחד עם מרק עוף.

הקניידלך נשמרים עד 4 ימים במקרר.

הטיפים של זמי שרייבר, שף מסעדת סנדר:


לקבלת מרקם רצוי לתערובת ניתן להשתמש במים ובביצים. ביצים מעניקות לתערובת את האווריריות והמים נותנים לה רכות. אסור להשתמש במים פושרים כיוון שהם הופכים את הקניידלך לקשים ונוצרים גושים על כן חשוב להשתמש רק במים רותחים.

בעת הבישול, בכדי לדעת שהתערובת מוכנה אפשר לדקור אותה עם קיסם. במידה ומרגישים שהתערובת רכה יותר בחלק אחד וקשה יותר באחר- היא אינה מוכנה. היא מוכנה רק כאשר יש מרקם אחיד לכל הקניידלך.

חשוב לא לבשל את הקניידלך בתוך מרק העוף אלא בנפרד כי אחרת זה מעכיר את המרק. רק את החימום אפשר לעשות במרק.

קניידלך של קפה בתיה


חומרים ל-10 אנשים:
1 ק"ג קמח מצה
1 ליטר מים חמים אך לא רותחים- 50 מעלות לערך
5 ביצים
4 כפות שמן (מומלץ קנולה)
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה פלפל לבן


אופן ההכנה:
1. לשים עם הידיים את כל החומרים כ-4-5 דקות עד שנוצרת תערובת רכה ונעימה.

2. מצננים את התערובת בין שעה לשעתיים במקרר (לא יותר).

3. יוצרים כדורים בגודל פינג פונג. מרתיחים מים עם מלח ומעט שמן ומבשלים בהם את הכדורים כ-20 דקות.

4. מעבירים לתוך סיר עם מרק עוף ומגישים.


 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי