וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טיפ לחג: לישת הבצק

10.12.2008 / 15:49

כיצד מומלץ ללוש את הבצק? ואיך בודקים אם הבצק מוכן?

סטפן לייק, שף-קונדיטור של חברת שמרית, ממליץ:

* מומלץ ללוש את הבצק במיקסר ולא במעבד מזון.

* יש להכניס תחילה את הרכיבים היבשים (ללא מים/חלב), ורק לאחר הפעלת המיקסר – להכניס את הנוזלים.

* כאשר מכניסים את החומרים לקערת המערבל, חשוב למנוע מגע ישיר של שמרי "שמרית" עם המלח.

* רק לאחר שכל הרכיבים היבשים במערבל - לשים במהירות איטית ומוסיפים בהדרגה את הנוזלים.

* כשהחומרים מתחברים לגוש אחיד, יש להעלות את מהירות הלישה לבינונית ולהמשיך ללוש לפחות עוד כ-8 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות.

* בסיום הלישה מותחים פיסת בצק קטנה בעדינות לכל הכיוונים: בצק שאינו נקרע נלוש היטב. במידה והבצק נקרע יש ללוש עוד מספר דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully