וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טיפ לחג: תפיחת הסופגניות

10.12.2008 / 16:30

איך מזרזים את התפיחה? ואיך מבטיחים סופגניה עגולה ויפה?

סטפן לייק, שף-קונדיטור של חברת שמרית, ממליץ:

* לתפיחה טובה יותר – מומלץ להשתמש במשפר אפיה של שמרית, מספיקה השהייה של הבצק בגמר הלישה למשך כ-20-30 דקות (אין צורך בתפיחה ראשונה ארוכה יותר). כך גם מתקבל מרקם אחיד בבצק וסופגניות אווריריות יותר.

* לאחר יצירת כדורי הבצק וסידורם על משטח משומן היטב, חשוב מאד להקפיד ולהתפיחם שוב עד להכפלת נפחם. רצוי להתפיח את כדורי הבצק במקום חמים ללא לחות.

* לזירוז התפיחה: מחממים את תנור האפייה לטמפרטורה הנמוכה ביותר (כ-50 מעלות), מכניסים המגש המשומן עם כדורי הבצק, סוגרים את דלת התנור ומכבים את התנור.

* לקבלת סופגניה עגולה ויפה – מניחים את כדורי הבצק על תבנית משומנת היטב (לא מקומחת) במרחק 5 ס"מ זה מזה. לאחר שהסופגניות יכפילו את נפחן יש להרימן בזהירות בעזרת כף שטוחה, דקה ומשומנת ולהפוך אותן לתוך השמן בעדינות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully