וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הגביע הוא שלנו

דנה מלמד

6.7.2004 / 16:53

להאכיל ילדים זו משימה כמעט בלתי אפשרית - האוכל צריך להיות מגוון, טעים, מזין ושיהיה כיף לשחק אתו. דנה מלמד תלמד אתכם במדור חדש איך לחתוך, לסדר ולהכין אוכל שזאטוטים יתפתו להכניס לפה

כשאלוהים דיבר על "לא תעשה כל מלאכה" בשבת, האם הוא לקח בחשבון שבשבת אין גן? האם הוא הבין שכשיש ילדים צריך לדאוג להם לפנסיון מלא עם שלוש ארוחות ביום פלוס כל האקסטרות הכוללות נשנושים, חטיפים ופינוקים? לא יודעת איך העסק עובד אצלו, אבל אצלי תפריט שבת לילדים זו וואחד עבודה.

וכך בצהרי שבת מתישה ומייגעת, אני שולפת מהמקרר את מנת הבית, שניצל ופירה, וכל כולי תקווה שאפשר יהיה לעבור בשלום את הארוחה הזו ולהמשיך הלאה. אבל מתברר שהפעם הדברים לא מסתדרים לפי התכנון המקורי. הילה בת ה- 4.5 צועקת בזעזוע שאני אעיף את השניצל הזה ואור בן השנה וחצי פשוט מעיף אותו בלי הרבה דיבורים: "אנחנו רוצים גלידה" הם צווחים סטריאופונית.

לקחתי נשימה עמוקה, הפעלתי אל כל התאים האפורים, אמרתי לילדים "בסדר" ולפני שהם התפזרו לי בכל הבית עלה לי רעיון – מנת הבית תתחפש לגביע עשוי שניצל עם שלושה כדורי גלידה מפירה. בלחץ השבת ההיא הילדים שלי זכו לגלידה בטעם אחד בלבד אבל אחרי כן, כשחשבתי על שכלול הרעיון לארוחות הבאות הם זכו בגלידה מזינה עם שלושה טעמים, המורכבים משלושה סוגי פירה בצבעים עליזים ומשמחים. אחרי הכל איזה ילד יגיד לא לגלידה?

שניצל ופירה בתחפושת גלידה

חומרים ל-2 מנות:

1 שניצל גדול
3 תפוחי אדמה בגודל בינוני
1 בטטה קלופה
1 גזר קלוף
2 קישואים עם הקליפה
1/2 כוס שמנת מתוקה חמה - לא להגיע לרתיחה (אפשר להחליף בחלב)
50 גרם חמאה
מלח לפי הטעם
6 עגבניות שרי קטנות

הכנת הגביע:

1. מכינים שניצל בדרך הנוחה לכם.

2. חותכים את השניצל לשני משולשים מאורכים.

הכנת הגלידה:

1. מבשלים את כל הירקות בסיר עם מים עד שהם מתרככים.

2. מועכים את תפוחי האדמה למחית חלקה. מוסיפים את השמנת החמה, את החמאה והמלח ומערבבים היטב.

3. מחלקים את העיסה לשלוש קעריות:
- לקערה אחת מוסיפים את הבטטה והגזר ומועכים למחית חלקה.
- לקערה שנייה מוסיפים את הקישואים ומועכים למחית חלקה.
- בקערה השלישית משאירים מחית תפוחי אדמה כמו שהיא.

הרכבת המנה:

1. מניחים על כל צלחת משולש שניצל כשהקודקוד כלפי מטה.

2. בעזרת כף, שמים מעל כל משולש, שלושה כדורים, כדור אחד מכל מחית.

3. מעל כל כדור מניחים עגבניית שרי קטנה לקישוט או חצי עגבניית שרי גדולה.

גיוונים

* אפשר לוותר על השמנת ולהחליף בחלב או בתוספות אחרות שאתם נוהגים לשלב בפירה (אתם יודעים פירה זה פירה - תכינו כמו שאתם רגילים).

* אפשר להחליף את הקישוא בסלק ואז מתקבל גוון סגלגל (כמו בתמונה). מבשלים את הסלק בקליפתו עד שהוא מתרכך (כשעה וחצי) ואז מסירים את הקליפה ומועכים חלק קטן ממנו לתוך הפירה.

* אפשר להשתמש רק בירקות כתומים ובתפוחי אדמה ולקבל שני גווני כתום וגוון צהבהב אחד. למחית הראשונה מוסיפים מעט מהבטטה וכך מתקבל גוון כתמתם בהיר, למחית השנייה מוסיפים הרבה גזר ואת שארית הבטטה וכך מתקבל גוון כתום כהה ואת המחית השלישית משאירים כפי שהיא.

* את עגבניות השרי אפשר להחליף בזיתים מגולענים, עיגולי גזר, נגיעה קטנה של קטשופ או כל מה שמתחשק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully