• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון למרק פטריות מוקרם במעטפת בצק

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
בערך שעה
צמחוני
דרגת קושי בינונית
מאת: וואלה!
כשר
 
דירוג הגולשים:
(3.4/5) 26
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים למרק פטריות מוקרם במעטפת בצק

  • 1 ליטר מרק צח (אפשר גם פרווה)
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 750 גרם פטריות שמפיניון טריות, פרוסות
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 עלה דפנה
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי
  • מעט אגוז מוסקט
  • 1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • מעט פטריות טריות פרוסות לקישוט
  • 2 כפות עירית, קצוצה
  • בצק עלים מוכן (איכותי)
  • 1 ביצה, טרופה

מרק פטריות מוקרם במעטפת בצק - אופן ההכנה

1. להכנת המרק: מרתיחים בסיר את המרק והיין. מוסיפים את הפטריות, השום ועלה הדפנה. מבשלים על אש בינונית כ-30 דקות.

2. מסננים את הפטריות, וממשיכים לבשל את הנוזלים ללא הפטריות, עם מלח, פלפל ואגוז מוסקט עד שכמות הנוזל מצטמצמת לכדי 3/4 מהכמות המקורית.

3. מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה, בודקים ומתקנים תיבול.
מעבירים לקעריות מרק מחרס שמתאימות לאפיה בתנור, מקשטים בכמה פרוסות פטריות טריות ומעט עירית קצוצה ונותנים למרק לנוח ולהתקרר.

4. להכנת הבצק : מרדדים את הבצק (לא דק מדי) וחותכים עיגולי בצק כמספר קעריות המרק, בקוטר הגדול ב- 3 ס"מ מפתח קערית המרק. מורחים מסביב לשפת קערית המרק ביצה טרופה. מכסים את פתח הקעריות בעיגולי הבצק ומהדקים היטב. מורחים את פני הבצק בשארית הביצה ועושים עליו בעדינות חתכים דקים בצורת שתי וערב בסכין חד,יש לשים לב ולהקפיד לא לבצע חתכים עמוקים כדי לא לחדור את הבצק.

5. אופים בתנור בחום בינוני גבוה (200 מעלות) עד שהבצק שחום מאוד.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי