• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון לעוגת שושנים עם "נוטלה"

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
בערך שעה
דרגת קושי בינונית
הספר "האוסף המתוק" בהוצאת המגזין "על השולחן" הוא חגיגה. אופים מלידה ייטיבו לעשות אם פשוט יישבו לקרוא בו, לפני הכל, את כל הסודות הקטנים, הרעיונות והעצות של מיטב השף-קונדיטורים בישראל, בעריכתה (הראויה והקפדנית) של קרין גורן. כולם מיוצגים כאן: הנס ברטלה, עמי
מאת: על השולחן
 
דירוג הגולשים:
(3.4/5) 32
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים לעוגת שושנים עם "נוטלה"

  • חומרים לבצק (לשתי תבניות קפיציות בקוטר 24 ס"מ או לתבנית אחת בקוטר 28 ס"מ):
  • 35 גרם שמרים טריים
  • 1/4 כוס מים פושרים
  • 4 ביצים
  • 2.5 כפות (20 גרם) סוכר
  • 5 כוסות (700 גרם) קמח
  • 2/3 כפית מלח
  • 350 גרם חמאה רכה
  • חומרים למלית:
  • 250 גרם ממרח "נוטלה"
  • 1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך או לוז קצוצים

עוגת שושנים עם "נוטלה" - אופן ההכנה

הכנת המלית:

1. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק לריבוע של 50x50 ס"מ ובעובי חצי ס"מ (אם אופים עוגה אחת בתבנית גדולה, אין צורך לחלק).

2. מורחים על הבצק חצי מכמות ממרח ה"נוטלה", ומפזרים למעלה חצי מכמות האגוזים. מגלגלים לרולדה מהקצה הקרוב לרחוק.

3. בסכין חדה, ובתנועת חיתוך אחת, פורסים את הרולדה לשבע חתיכות שוות. את הראשונה מעמידים במרכז של תבנית מרופדת בנייר אפייה (עם החתך כלפי מעלה) ואת השאר מסדרים סביבה. משאירים רווחים בין היחידות. מכינים באותה צורה את העוגה השנייה.

4. מניחים בצד ומחכים עד שמרכיבי העוגות תופחים ונוגעים זה בזה.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות.

6. אופים כשעה, או עד שפני העוגה משחימים. מצננים.

7. מאחסנים בכלי אטום במקרר, אך מגישים בטמפרטורת החדר.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי